Το ταξίδι στη φαντασίωση απαλύνει τον καθημερινό «πόνο». Από ποιο σημείο, όμως, κι έπειτα γίνεται η νέα τροχιά της πραγματικότητας;

Τι να κάνει λοιπόν και η πρωταγωνίστρια της σύντομης αυτής ιστορίας όταν όλη της η ζωή καταρρέει σαν πύργος από άμμο εμπρός στα μάτια της; Είναι δύσκολο για εκείνη να αποδεχτεί ότι όλα όσα ονειρεύτηκε έχουν καταρρεύσει πια δίχως γυρισμό.

Μεγάλωσε ακούγοντας τις προσδοκίες των άλλων από εκείνη. Τη βαθιά πίστη τους ότι θα γίνει κάτι παραπάνω από σπουδαία. Δε χωρά αμφιβολία, την είχαν πείσει ότι έχει άστρο. Εκείνη απλά περίμενε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις επιτυχίας που τις είχαν υπογράψει οι άλλοι.

Μεγάλη όντας, έβλεπε πως στο πέρασμά της δεν άνοιγαν ορθάνοιχτα οι πόρτες των ευκαιριών. Ότι ο κόσμος που της είχαν περιγράψει δεν έχει βρεθεί ακόμα μπροστά της. Βέβαια, όπως όλα έτσι κι αυτό είναι θέμα χρόνου. Όλα άλλωστε είναι θέμα χρόνου. Απατηλές ελπίδες που ο μόνος σκοπός τους ήταν να νανουρίζουν την κινητοποίησή της έναντι των επιθυμιών της. Αναβολές επί αναβολών υπό την επήρεια του ναρκωτικού της ονειρεμένης ελπίδας.

Το ταξίδι στη φαντασίωση και η άρνηση της πραγματικότητας

Δεν πειράζει όμως, είχε την υπομονή που θα την αντάμειβε με κάθε λογής επιτυχία στο μέλλον. Ως τότε θα απολάμβανε τη συντροφιά της αγαπημένης της κοπέλας που τόσο αγαπούσε, χωρίς την παραμικρή δραστηριοποίηση προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης μιας ζωής που θα την ικανοποιεί. Μιας ζωής που θα έχει χτίσει με τους κόπους της κι όχι με το άστρο που την έπεισαν ότι φωτίζει το δρόμο της, βρισκόμενο πάνω στο κεφάλι της.

Πάντα όμως η ίδια ιστορία ξανά και ξανά.

Ούτε εκεί κατάφερε με τις απίθανες ιδιότητές της να κρατήσει κοντά της την ονειρεμένη σύντροφο της ζωής της. Η σύντροφος αυτή, την άφησε για έναν άλλον που θα της προσέφερε τον κόσμο του, μιας κι αυτό ήταν το μέλημα της.

Η πρωταγωνίστρια μας, όμως, δυστυχώς, θέλησε να το κάνει κι αυτό πρόβλημά της. Πίστεψε ότι αυτή η πρώην σύντροφός της τη θεώρησε ανεπαρκή, ενώ όλο αυτό κάθε άλλο παρά είχε να κάνει με την ίδια!

Σε αυτό λοιπόν το κομβικό σημείο, καθίσταται, πλέον, σαφές το γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια μας φοβούμενη την ανεπάρκεια της και την αποτυχία, κρυβόταν μια ζωή πίσω από ελπίδες και εκπληρώσεις δια των φαντασιώσεων. Λειτουργούσε, λοιπόν, απογοητευμένη από τον ίδιο της τον εαυτό, χωρίς ξεκάθαρη θέση στην κοινωνία.

Ποιο ήταν το πρόβλημα με αυτήν τη φαντασίωση άραγε;

Είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να ζει στην πραγματικότητα με τους όρους της φαντασίας της. Με ακάλυπτες επιταγές υποσχέσεων για την κάλυψη των επιθυμιών της. Επιθυμιών που, είτε ήταν δικές της είτε φυτρωμένες από άλλους μέσα της, δε σεβάστηκε όπως έπρεπε.

Το ταξίδι στη φαντασίωση

Όπως εκείνη, λοιπόν, έσπρωξε τα όρια των επιθυμιών της στο ταξίδι της φαντασίωσης, έτσι κι εκείνες την έσπρωξαν στην άρνηση της πραγματικότητας. Διεκδίκησαν με άλλον τρόπο την πραγματοποίηση και λύτρωσή τους. Πήραν αυτό που ήθελαν στοιχίζοντας της την επαφή της με την πραγματικότητα.

Το κενό που δημιουργήθηκε στο κομμάτι της που είχε επαφές με την πραγματικότητα έπρεπε να συμπληρωθεί με τις φαντασιώσεις εκπληρώσεων.

Οι επιθυμίες…Όσο χώρο τους έδωσε τόσο έντιμα τις φέρθηκαν!

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από την ταινία Mulholland Drive του David Lynch.

Το ταξίδι στη φαντασίωση

Δες επίσης: Ζεύγη αντιθέτων: Το ένα έχει ανάγκη το άλλο για να υπάρχουν

Σχόλια