Τέλος κι αυτή η εβδομάδα φίλες και φίλοι! Φουλάρουμε μπαταρίες για την επόμενη! Αυτό το Σ/Κ έρχεται με πολλές επιλογές για να εκμεταλλευτούμε τη ζωή στον κόσμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!

Τις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο επιμελήθηκαν οι: Ραφαέλα Χαμπίπη & Θανάσης Εζίρογλου

Ραφαέλα

Το Σ/Κ πρέπει να αρχίσει δυναμικά και δύναμη παίρνουμε από το καλό πρωινό! Επειδή παίζει να το ρίξουμε το ξενύχτι μας την Παρασκευή και να ξυπνήσουμε κάπως αργά, το BIOS είναι εδώ μαζί με την ταράτσα του για να μας σερβίρει brunch!

Για άλλη μια φορά μας μυεί στην urban κουλτούρα αλλά τώρα με μεσογειακό στυλ. Η καινοτόμα ιδέα της Taverna at Bios φιλοξενείται για ένα τελευταίο σαββατοκύριακο στην ταράτσα προσφέροντας μία pop γαστρονομική αναζήτηση!

Το σαββατόβραδο στην πόλη, όμως, περιμένει!

Στα Εξάρχεια κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας του ο Μαύρος Γάτος και μας καλεί να γιορτάσουμε αυτά τα γενέθλια παρέα! Με αφορμή την επέτειο το μοναδικό αυτό classy jazz bar στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνει ένα super party με μουσική, χορό και cocktails μέχρι το πρωί! Δες το event εδώ!

Θανάσης

Αυτές τις μέρες επιβάλλεται στην πόλη μας η επαφή με τον πολιτισμό. Γι’ αυτό, ένα δυνατό κομμάτι της πόλης, της Θεσσαλονίκης, είναι και οι θεατρικές παραστάσεις. Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, που θα δεις παρακάτω είναι δύο από τις πολλές παραστάσεις, που παρουσιάζονται και αξίζουν έντονα την προσοχή μας!

Καληνύχτα Μαργαρίτα

Αποτελεί θεατρική μεταφορά του διηγήματος «Μαργαρίτα Περιδκάρη» του Δ. Χατζή από τη συλλογή «Το τέλος της μικρής μας πόλης».

Το έργο επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Σταύρου, ενώ το σκηνοθετεί ο Φώτης Μακρής. Όσοι πιστοί προσέλθετε στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ!

Περιμένοντας το Γκοντό

Μια προσπάθεια του ΚΘΒΕ (όπως και η προηγούμενη παράσταση), ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο Βασιλικό θέατρο. Ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο, με καλή σκηνοθεσία και γέννημα ενός ακόμη πιο σύγχρονου- χαρακτηρισμός που επιβάλλεται από την εποχή μας- του Σάμιουελ Μπέκετ.

Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη, μια παράσταση που λάτρεψε το θεατρικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Περισσότερα μπορείς να βρεις εδώ!

Ποτά, κρασιά και ξενύχτια…

UBERDOOZE

Όποιος δεν έχει επισκεφτεί τον εξαιρετικό χώρο στην οδό Δαναϊδών και Σφέτσιου, έναν χώρο που συγχωνεύει σε ένα μέρος πολιτισμό αφρικανικό, ινδουϊστικό και καλοθικής αισθητικής απλά χάνει. Βρίσκεται σε μια περιοχή που προσπαθεί να αναβαθμιστεί και να αναστηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Εκεί, την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα θα εγκαινιαστεί η συνεργασία του χώρου αυτού με τη CHICness και τον Γάλλο DJ και παραγωγό Bambounou. Το πολωνικό, γαλλικό και μαλιανό υπόβαθρό του συμβιώνει με μια φουτουριστική αντίληψη της UK techno.

Άθωνος και Λαδάδικα

Είτε αναζητάς έξοδο μεσημέρι, είτε βράδυ αξίζει να δοκιμάσεις τα ταβερνάκια των οδών αυτών στα οποία τις περισσότερες φορές υπάρχει και live πρόγραμμα (χαλαρό μην φανταστείς τρελό τζέρτζελο).

Μουσεία

Μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς και πολλά από τα εξαιρετικά μουσεία που διαθέτει η πόλη μας, καθώς το επιβάλλει το κλίμα των ημερών και με μια κατάσταση εθνικής εορτής -για πολλούς λόγους παραπάνω- να επικρατεί από τις 26/10.

Έτσι, ξεναγήσου στους χώρους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικής Σύγχρονης Τέχνης, το Τελλόγλειο Μουσείο του ΑΠΘ και το Μουσείο της Φωτογραφίας στο Λιμάνι.

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι δικές μας προτάσεις για το Σαββατοκύριακο και μην ξεχνάς να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία να αδράξεις κάθε μέρα αλλά κυρίως τις μέρες του Σ/Κ με στιλ και ευχάριστη πάντα διάθεση!

Σχόλια