Street Mode Festival 2018: Η Θεσσαλονίκη σε vibes του δρόμου, με καλλιτέχνες από την ελληνική και ξένη μουσική σκηνή, ταρακούνησε τον πολυχώρο του FIX σε ένα τετραήμερο γεμάτο συναυλίες!

Ένα από το μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνονται στην Ελλάδα γιόρτασε φέτος τα δέκατα γενέθλια του προσφέροντάς μας ένα αξέχαστο τριήμερο. Τα φθηνά εισητήρια (30ευρώ το τετραήμερο) έφεραν όμορφες και εναλλακτικές παρουσίες στην περιοχή των Σφαγείων, για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες live.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί για να σου μεταδώσουμε μέσα από φωτογραφίες όλα όσα συνέβησαν!

Μέρα πρώτη

Η ζέστη της πόλης μας χτύπησε πριν καν προλάβουμε να φτάσουμε εκεί. Προχωρώντας προς τον κεντρικό χώρο τον συναυλιών γύρω υπήρχαν καλλιτέχνες graffiti που έβαφαν τους τοίχους της εισόδους, skaters στις ειδικά τοποθετημένες ράμπες που μπορούσες να χαζεύεις για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα υπήρχε και χώρος για parkour-free running.

Γύρω στις 19:00 οι CORETHEBAND, που κατάφεραν να περάσουν στον διαγωνισμό του street mode festival, γεμάτοι ενέργεια την ώρα που έπεφτε ο ήλιος μας έβαλαν στον κλίμα του φεστιβάλ, ενώ ο Jacob έκανε πάλι τα τρελά του περπατώντας πάνω στα μπροστινά ηχεία. 

Street Mode Festival 2018: Ανταπόκριση και μεγάλο Φωτοαφιέρωμα

coretheband

Αμέσως μετά στην δίπλα σκηνή ανέβηκαν οι ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ & THE TEDDS για να μας χαρίσουν τους στίχους τους και να μας κάνουν να φωνάξουμε δυνατά “Θυμάμαι…Ποτέ δεν ξεχνώ!”. Μεταφερόμαστε στην σκηνή του mode stage και οι φουστανελάτοι KOZA MOSTRA ροκάρουν  σε ένα απροσδόκητο live μπορώ να πω γιατί δεν περίμενα να κάνουν τόσο χαμό. Αν βρεθούν στην πόλη σας να πάτε να τους ακούσετε σίγουρα.

Street Mode Festival 2018: Ανταπόκριση και μεγάλο Φωτοαφιέρωμα

kozamostra

Σειρά είχαν οι SOCIAL WASTE για να μας μεταφέρουν τα δυνατά κοινωνικοπολιτικά τους μηνύματα μέσα από hip-hop μελωδίες.

Street Mode Festival 2018: Ανταπόκριση και μεγάλο Φωτοαφιέρωμα

socialwaste

‘Παίξτε Punk Rock’ φωνάζει ο κόσμος στο αγαπημένους BAD MOVIES της Θεσσαλονίκης! Τους έχω μία αδυναμία, καθώς αν με γνώριζες θα ήξερες ότι την πρώτη φορά που τους άκουσα live ξεκίνησε και η φιλία μου με την μπύρα. Η πιο όμορφη στιγμή ήταν όταν στο κομμάτι τους ‘Αρκετά’ με τον στίχο ‘να ακούς τι σου λεν τα παιδιά…’ πρωταγωνίστησε ένα μικρό κοριτσάκι που ανέβηκε στα μπροστινά ηχεία και λιώσαμε όλοι.

Street Mode Festival 2018: Ανταπόκριση και μεγάλο Φωτοαφιέρωμα

badmovies

Και φυσικά το τεράστιο όνομα που όλοι περιμέναμε οι 1000mods. Το live τους είναι απλά αξέχαστη εμπειρία. Ρυθμοί βαριοί, όμως δυνατοί, ότι πρέπει δηλαδή για να χτυπηθείς και να χοροπήδησεις όσο πιο πολύ αντέχεις. Μόλις χτυπήθηκαν οι πρώτες νότες του Vidage…πανικός! Έχει αγγίξει τις 5,182,685 προβολές στο YouTube. Ξέρεις τι άλλο χρειάζεσαι στο street mode από νεαρούς Έλληνες μαλλιάδες να ροκάρουν και να αποθεώνονται;

1000mods

1000mods

Έκλεισα την πρώτη βραδιά εκεί με τον Γιάννη Αγγελάκα και την ξεχωριστή του χροιά του να συνοδεύει τις τελευταίες γουλιές της μπύρας μου, ενώ γκρουβάραμε όλοι απαλά.

Μέρα Δεύτερη

Φτάνοντας στην σκηνή βρισκόντουσαν οι Jaya The Cat, οι οποίο ήταν αρκετά διασκεδαστικοί και σου μετέφεραν απευθείας το vibe του φεστιβάλ. Λίγες στιγμές αργότερα είχα την ευκαιρία να απολαύσω κάποια dance performances και στο ήχο των THERAPY? περπάτησα για να βρεθώ σε μία από τις δύο εσωτερικές σκηνές. Βούτηξα σε κύματα ψυχεδέλειας καθώς το ριφ των Monkey3 αντηχούσε στο Principal stage. Η ελβετική space-stoner μπάντα, ακόμη και χωρίς φωνητικά, ήταν μία γερή δόση προετοιμασίας για τους επόμενους.

Οι NAXATRAS, stoner σαλονικιότικη μπάντα, σε ταξιδεύουν με τον ήχο τους. Τσέκαρε το ‘Waves’ είναι φανταστικό κομμάτι. Κι ως προσωπικό σχόλιο έχω να προσθέσω ότι ο τραγουδιστής έχει την πιο γλυκιά φατσούλα που είδα στο φεστιβάλ τις τελευταίες μέρες.

naxatras

Μία ακόμα μουσική κομπανία που αγαπά η Θεσσαλονίκη, οι Villagers Of Ioannina City, ταρακούνησε το έδαφος του Street mode. Οι V.I.C. ακροβατώντας ανάμεσα σε δυνατό ροκ και ελληνικό παραδοσιακό ήχο πήραν Zvara το μυαλό μας!

v.i.c.

v.i.c.

v.i.c.

Mέρα Τρίτη

Τα πρώτα μας βήματα ακολουθούν τον ρυθμό των The godfathers. Λίγη ώρα αργότερα στριμοχνώμαστε σιγά σιγά μπροστά από την σκηνή του Desperados γιατί ο λόχος περιμένει τον ΛΕΞαρο, όπως των φωνάζουν. Κάθε μέρα σε λεωφορεία την βγάζω τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί! Σχεδόν με ποδοπάτησαν! Στο live, ωστόσο, ανατρίχιασα στο άκουσμα του ‘Φράκτη’ και δεν νομίζω πως ήμουν η μόνη.

lex

lex

Παράλληλα σε μία άλλη σκηνή του φεστιβάλ ο Ν.Ο.Ε. μας έλουσε πραγματικά με μπουκάλια νερό, γιατί όπως είπε ‘Όλα είναι στο μυαλό’.

noe

Θρυλικό ροκ για άλλη μια μέρα μας πρόσφεραν οι Planet Of Zeus τους οποίους έβλεπαν για πρώτη φορά. Αυτό που έχω να πω είναι πως αν ο Δίας είχε φωνή θα ήταν ίδια με του τραγουδιστή της μπάντας.

planetofzeus

Παύλος Παυλίδης & B-movies η επόμενη στάση. Ο Παύλος είναι μία καλλιτεχνική ψυχή και τυπάρα, μόνο από τον τρόπου που αρθρώνει τα λόγια του. Χορός και όμορφα συναισθήματα σε αυτό το live.

pavlospavlidis

Μέρα Τέταρτη

Το πρώτο πράγμα με το οποίο βρέθηκα αντιμέτωπη όταν μπήκα στο χώρο ήταν τα Freestyle Rap Battles. Οι διαγωνιζόμενοι σε έκαναν να νιώθεις μικρός σε φαντασία, γρηγοράδα και βρισιές φυσικά.

Η reggae δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα street festival , γι’αυτό και ο τρελός μουσικός κόσμος aka locomondo ήταν εκεί και εμείς παρασαλέψαμε στις μουσικές τους.

locomondo

Πολλοί ήμασταν εμείς που αναμέναμε τον Bloody Hawk να ανέβει στην σκηνή! Μετά από καθυστέρηση περίπου μιας ώρας βγήκε. Η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες μου ήταν μεγαλύτερες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το live δεν ήταν καλό. Αμέσως μετά, IRATUS και Άγνωστος Χειμώνας.

bloodyhawk

Στην ίδια σκηνή κοσμοσυρροή και για JOKER/TWO FACE!

J2F

Η πιο ευχάριστη ανακάλυψη αυτού του φεστιβάλ ήταν οι LIONIZE! Βρέθηκα τυχαία στο live τους και έμεινα άκρως ενθουσιασμένη από φωνητικά, ροκ ήχο και σκηνική παρουσία. Δώστε τους μια ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο σας.

lionize

Οι φανς των NightStalker πήραν μια γερή δόση της μπάντας την τελευταία μέρα. Ενώ, όχι μόνο οι φανς των RAMONES, αλλά όλοι έλιωσαν στον χορό καθ’όλη την διάρκεια του φαντασμαγορικού σόου των Marky Ramone’s Blitzkrieg.

marky ramone’s blitzkrieg

Οι Stoned Jesus ήταν μία πολύ καλή νέα γνωριμία, απολαυστικότατοι.

stonedjesus

Και τέλος, ποιός να το περίμενε, στον δρόμο για την έξοδο το surprise act των 1:30 η κιθάρα στην αγκαλιά του Πάνου Φραγκιαδάκη. Ότι καλύτερο για να τελειώσει ένα τεράστιο 4ήμερο.

https://www.facebook.com/streetmodefestival


Και του χρόνου!

Σχόλια