Νεανική διάθεση, διακρίσεις, όνειρα και δημιουργία. Αυτοί είναι οι CORETHEBAND… και πρέπει να τους ακούσεις!

Ομολογώ ότι για πρώτη συνέντευξη δεν μπορούσα να ευχηθώ καλύτερα από τους αγαπημένους μου CORETHEBAND! Πρώτο άκουσμα των παιδιών για μένα ήταν το ‘Elephant’ μέσω του ραδιοφώνου. Τους απόλαυσα πρώτη φορά live, τον Φεβρουάριο, στην Θεσσαλονίκη και ήταν φανταστικοί και ευγενέστατοι.

Τα παιδιά αποδεικνύουν ότι στην χώρα μας υπάρχουν νέοι που δουλεύουν με ευχαρίστηση για να παράξουν ποιοτικό υλικό και αρκεί μόνο ένα search στο youtube για να το βρεις!

Μίνι Συνέντευξη με τους CORETHEBAND!

©Petros Pattakos

Ποιοι είναι;

Μέλη

Jacob Gale (τραγούδι, κιθάρα)

Maxi Kabutz (ντραμς, φωνητικά)

Sifis Lionakis (μπάσο)

Lefteris Theodorakis (κιθάρα, φωνητικά)

Artemis Ksomeritakis (pads, synthesizer)

H βάση τους; Τα Χανιά της Κρήτης, από όπου και ξεκίνησαν το 2012 όταν ο Jacob και ο Maxi, δηλώνοντας συμμετοχή στο Φεστιβάλ των Χανίων, έψαχναν μέλη και όνομα για την μπάντα. Η μουσική τους είναι ‘λίγο από όλα’, ανεξάρτητη ποπ-ροκ και πλαισιώνει τους αγγλόφωνους στίχους με την άψογη προφορά του Jacob.

Αργότερα, κερδίζοντας στον διαγωνισμό GLOBAL BATTLE OF THE BANDS GREECE το 2015, έφτασαν μέχρι τον τελικό στην Νορβηγία, για να καταλάβουν την 4η θέση ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα άλλων χωρών που συμμετείχαν.

Τα τραγούδια τους “Dream” και “Pull the Curtain” ακούστηκαν στην βραβευμένη σειρά του Alpha “Η λέξη που δεν λες”, ενώ τους ακούσαμε σε διαφημίσεις γνωστών εταιριών στην τηλεόραση. Με τέσσερις εθνικές περιοδείες, μία ευρωπαϊκή και δύο στην Μεγάλη Βρετανία, η CORETHEBAND ενισχύουν το σταθερό κοινό που τους ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Έχουν ανοίξει τις συναυλίες των “Arctic Monkeys”, “Alt-J” και “Miles Kane”, των “You me At Six”, των “Destruction” και “Blaze Bayley”στη χώρα μας.

Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια κι ας περάσουμε στην μίνι συνέντευξη και στις ερωτήσεις που μου απάντησαν.Μίνι Συνέντευξη με τους CORETHEBAND!

 

Η Συνέντευξη

CORETHEBAND ‘Tell me something i don’t know about you’…?(αναφορά στο ‘Constantly’ στην προσπάθεια μου να γίνω αστεία) 

-Η ιστορία της δημιουργίας της μπάντας έχει γραφτεί αρκετές φορές. Εγώ θέλω να ρωτήσω ποιο είναι το μυστικό που σας κρατάει μαζί, παρόλο που στην αρχή, εκτός του Ιάκωβου και του Maxi, ήσασταν άγνωστοι μεταξύ σας;

-Η αγάπη μας για αυτή την μπάντα είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που είμαστε μαζί τόσα χρόνια. Είμαστε, επίσης, πολύ καλοί φίλοι και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί έξω από το studio. Έχουμε ταιριάξει σαν χαρακτήρες, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό σε ένα επάγγελμα που έχει σαν βάση την ομαδική δουλειά.

-Περνάτε πολύ χρόνο μαζί, ειδικά όταν έχετε εμφανίσεις σε διάφορα μέρη και μετά από τόσα χρόνια φαντάζομαι γνωρίζετε καλά ο ένας τον άλλο.Θέλω να μου δώσετε ένα παρατσούκλι για τον καθένα από εσάς με βάση κάποιο κουσούρι που μπορεί να έχετε!

Jacob: Καραφλός

Αρτέμης: Sloth

Σήφης: Γύπας

Maxi: Αφρικανός

Λευτέρης: Είχε κίνηση.

-Τον τελευταίο χρόνο βρεθήκατε και σε Ευρωπαϊκά μονοπάτια, όπως αυτά του Βερολίνου και του Λονδίνου. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για εσάς; Τι κερδίσατε; Σε ποιες άλλες χώρες θα θέλατε να εμφανιστείτε σύντομα; Έχετε κάποια έτοιμα σχέδια;

-Τον Μάρτη του 2015 είχαμε ταξιδέψει στην Νορβηγία για να συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο τελικό του GBOB και θυμόμαστε αυτή την εμπειρία σαν μια από τις καλύτερες της ζωής μας. Από τότε, ήταν στόχος μας να μπορέσουμε να ανέβουμε ξανά σε μουσική σκηνή του εξωτερικού και χαιρόμαστε αφάνταστα που το κάνουμε πραγματικότητα το τελευταίο διάστημα.

Πιστεύουμε πως τα ταξίδια στο εξωτερικό μας έχουν βοηθήσει να ωριμάσουμε σαν καλλιτέχνες, αλλά και σαν άνθρωποι. Τώρα, ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε στο Λονδίνο για τρίτη φορά φέτος, στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

-Έχετε δηλώσει ότι ακούτε τα πάντα από μουσική. Αυτήν την περίοδο ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που ακούτε και σας εμπνέουν περισσότερο;

-Cuco, FUR, Post Malone, Tropical F**k Storm, τα νέα τραγούδια των Twenty One Pilots και 80s playlists στο Spotify.

Μίνι Συνέντευξη με τους CORETHEBAND!

Από το opening στους Arctic Monkeys στο Rockwave 2018 ©Chronis Perrakis Smileorwhatever

-Στο Rockwave έγινε χαμός και δεν θα σας κρύψω ότι όταν είδα το όνομα της μπάντας στο setlist ενθουσιάστηκα ακόμη περισσότερο. Πως ήρθε μία τέτοια πρόταση στο τραπέζι σας και ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση;

Είχαμε συνεργαστεί με την DiDi music τον Οκτώβριο του 2017, όταν ανοίξαμε την συναυλία των You Me At Six στο Piraeus Academy 117 στην Αθήνα. Μήνες μετά, όταν ανακοινώθηκε πως θα έρθουν οι Arctic Monkeys στο Rockwave, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα e-mail στην διοργάνωση για να δηλώσουμε πως θέλουμε να συμμετάσχουμε και μετά από ένα διάστημα όπου περιμέναμε απάντηση, μας πήραν τηλέφωνο για να μας ενημερώσουν πως μας επέλεξαν.

Μπορώ να πω πως ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα τηλεφωνήματα που μας έχουν κάνει ποτέ. Θα τολμήσω να πω ότι ήταν πιο ευχάριστο και από το τηλεφώνημα του διανομέα που μας πήρε για να ενημερώσει πως έφτασε με την παραγγελία που κάναμε αφού μάθαμε τα νέα.

Δες εδώ όλα όσα έγιναν στην συναυλία των Arctic Monkeys στο Rockwave 2018!

-Ποιό είναι το πιο γλυκό και το πιο περίεργο μήνυμα που έχετε λάβει για την μπάντα στα social media;

-Τα πιο γλυκά μηνύματα που έχουν έρθει ποτέ στο inbox μας, είναι αυτά των ανθρώπων που στέλνουν για να μας πουν πόσο τους έχει βοηθήσει η μουσική μας ή ένα συγκεκριμένο τραγούδι, στο να περάσουν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους. Είναι πραγματικά μαγικό να βλέπεις την δύναμη που μπορεί να έχει η μουσική και το πόσο καλό μπορείς να κάνεις με ένα θετικό μήνυμα.

Τα πιο περίεργα μηνύματα είναι αυτά στα οποία μας ζητάνε να στέλνουμε φωτογραφίες για να δουν που είμαστε και τι κάνουμε την στιγμή που μας μιλάνε. Ακόμα πιο περίεργο γίνεται όταν καταλαβαίνεις ότι αυτό το στέλνουν σαν μήνυμα στο page της μπάντας, όπου όλοι απαντάνε. Κάτι τέτοια σε κάνουν να νιώθεις σαν να είσαι ζώο παγιδευμένο σε ζωολογικό κήπο.

Συνεχίστε την σκληρή δουλειά, δώστε καλή μουσική για τα αυτιά μας και καλό feed στο instagram για να σας παρακολουθούμε!

Οι CORETHEBAND θα εμφανιστούν στο Street Mode Festival, για δεύτερη φορά, στις 30 Αυγούστου 2018!

Δες γιατί δεν πρέπει να το χάσεις!

Ακολουθήστε τους στα Social Media:

Website

Youtube

Facebook

Instagram

Σχόλια