Στα πλαίσια του Under the Sun Fest μιλήσαμε με τον Λάμπρο, ντράμερ των 1000mods!

Photos by: Hlektra’s Photography, Zisis Photography

Στο Under the Sun festival για πρώτη φορά οι Έλληνες λάτρεις του rock ήχου και της stoner κουλτούρας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένους καλλιτέχνες του είδους σε μία σειρά από συναυλίες-ορόσημο, που θα διαρκέσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο πάνω στην παραλία του Σχίνου και κάτω από τον ήλιο που λούζει το Cariocas Beach Bar! Μάθε τα πάντα για το festival και προμηθεύσου τα εισιτήρια σου εδώ! 

Ποια είναι η φιλοσοφία του συγκροτήματος;

Η φιλοσοφία μας ήταν πάντα να παίζουμε μουσική και να διασκεδάζουμε. Η μουσική είναι το πάθος μας και το χόμπι μας, το γεγονός ότι βρεθήκαμε να παίζουμε συναυλίες σε όλο τον κόσμο ήταν ένα μακρινό όνειρο που πραγματοποιήθηκε.

 Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας;

Όσο μεγαλώνουμε η πηγή έμπνευσής μας αλλάζει. Το κύριο στοιχείο που μας εμπνέει είναι η καθημερινή ζωή. Η κρίση στην Ελλάδα, λόγου χάριν, επηρέασε τις ζωές μας και των ανθρώπων γύρω μας και κατ’ επέκταση εμάς και την έμπνευσή μας. Μπορούμε κάτι δυσοίωνο ή κάτι ευχάριστο να το μετατρέψουμε σε μουσική.

Τι μουσική ακούτε τελευταία;

Ο καθένας μέσα στην μπάντα ακούει διαφορετική μουσική. Όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι. Βέβαια δεν ξεφεύγουμε εύκολα απ’ τη σφαίρα του ροκ. Παλιά μας άρεσαν τα μεγάλα τζαμαρίσματα και η νοοτροπία στα 60s, 70’s

Συγκεκριμένα, στον τελευταίο δίσκο αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο στο στούντιο και ακούγαμε πολλά διαφορετικά είδη. Ίσως πιο μέταλ ήχοι που μας επηρέασαν, όπως ToolMastodon, μια πιο νέα γενιά του μέταλ ήχου.

Αν ταξίδευες στο παρελθόν σε ποιο συγκρότημα θα ήθελες να ήσουν;

Σίγουρα 60’s, 70’s, δίπλα σε Jimi Hendrix, Pink Floyd, Black Sabbath.

Πιστεύεις ότι μέσω των άλμπουμ σας μπορείτε να μεταδώσετε το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείτε στις συναυλίες σας;

Τα live είναι πιο δυναμικά, άλλωστε σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο παλμός και η δυναμική του κόσμου. Ό,τι γράφουμε στο στούντιο, στο live γίνεται πιο δυναμικό και ενεργητικό.

Θέλω να ξεχωρίσεις ένα κομμάτι από κάθε δίσκο σας και να μου πεις κάποια ιστορία που ίσως κρύβεται πίσω απ’ την δημιουργία τους.

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τα τραγούδια σου.
Στον πρώτο δίσκο Super Van Vacation») το τραγούδι «Vidage» γράφτηκε στις πέντε το πρωί στο εξοχικό μου στην Κόρινθο, όπου εκεί κάναμε πρόβα. Ο κιθαρίστας ο Γιάννης είχε πέσει για ύπνο και οι υπόλοιποι τζαμάραμε. Παίζαμε για ώρα πάνω στο ίδιο μοτίβο. Ξυπνήσαμε τον Γιάννη και έγραψε κάποια ακόρντα. Το τραγούδι αυτό προέκυψε από ένα απλό τζαμάρισμα, εκεί που δεν το περιμέναμε.

Στον δεύτερο δίσκο Vultures»), γράψαμε το «Claws», ο Γιώργος έγραψε το ριφάκι και όταν το μεταφέραμε στο στούντιο βγήκε ακόμη πιο δυναμικό.

Στον τρίτο δίσκο(«Repeated Exposure to…») το τραγούδι «Above 179», λίγες μέρες πριν μπούμε στο στούντιο δεν είχε ολοκληρωθεί. Στις πρόβες παίζαμε τη μελωδία της εισαγωγής για πλάκα και τελικά προέκυψε το κομμάτι. Τελικά, έγινε και το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Οι περισσότεροι είναι για εμάς επιρροές, όπως οι Black Sabbath (αν και σταμάτησαν). Θα μας άρεσε να έχουμε προλάβει την εποχή του grunge (nirvana, soundgarden). Στην εποχή μας θα ξεχωρίζαμε τους Μonster Μagnetδιότι είναι απ’ τους λίγους που παραμένουν ενεργοί, αν και έχει πέσει η δημοτικότητά τους σε σχέση με τα 90s.

Έχουμε περιοδεύσει με δύο απ’ τα μέλη τους που βρίσκονται στους Atomic Bitchwax και ήταν μία τρομερή εμπειρία.

Αντιμετωπίσατε κάποια δυσκολία;

Στις πρώτες περιοδείες που τα κλείναμε όλα μόνοι μας, μπορεί να μέναμε σε πατώματα, στούντιο άλλων μπαντών. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην πρώτη περιοδεία είχαμε μείνει στο στούντιο μιας μπάντας στην Αυστρία με 2 βαθμούς Κελσίου. Ήμασταν δύο μπάντες, ένας αντζέντης και τέσσερις θαυμαστές, όλοι στο ίδιο πάτωμα.

Ως ένα ελληνικό underground σχήμα, ποια γνώμη έχετε για την ελληνική underground σκηνή;

Τα τελευταία 5-6 χρόνια υπάρχει τεράστια ακμή σε αυτό το είδος, που δείχνει ότι δεν είναι απλά μια μόδα. Ο κόσμος αγαπάει αυτή την μουσική, που είναι ιδιαίτερη και μάλιστα προκύπτουν διαρκώς και νέες μπάντες που υπηρετούν αυτό το είδος. 

Η underground σκηνή αποκτά σιγά σιγά γερά θεμέλια. Στο εξωτερικό γνωρίζουν και ακούν ελληνικές μπάντες χωρίς απαραίτητα να έχουν ήδη περιοδεύσει εκτός συνόρων.

Υπάρχει κάποια συναυλία που κάνατε και θα θυμάστε για πάντα;

Τo πρώτο live μας στο «ΑΝ» ως headlinersΉταν η πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Super Van Vacation και ήταν πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Μάλιστα, την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε και την πρώτη μας Ευρωπαική περιοδεία.

Στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή περιοδεία υπάρχει κάποιος σταθμός που ξεχωρίζεις;

Έχει αρκετούς σταθμούς που ξεχωρίζουμε. Θα παίξουμε στο «Hellfest» στη Γαλλία, ίσως το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ευρώπη με σκληρό ήχο και είναι χαρά μας και τιμή μας να παίζουμε δίπλα σε τόσες μεγάλες μπάντες.

Επίσης, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στο «Underworld» στο Λονδίνο που είναι από τα πιο ιστορικά κλαμπ της Αγγλίας. Θα παίξουμε και στο Μόναχο με τους Atomic Bitchwax και είναι χαρά μας που θα ξανασυνταντηθούμε on stage.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το φθινόπωρο ξεκινάμε την διαδικασία για έναν νέο δίσκο. Υπάρχει περίπτωση να περιοδεύσουμε λίγο ακόμα στο εξωτερικό. Το πλάνο μας είναι να αρχίσουμε την διαδικασία σύνθεσης και προπαραγωγής με σκοπό το φθινόπωρο του 2019 να έχουμε νέο άλμπουμ.

Και ένα μήνυμα για τους αναγνώστες;

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και ανυπομονούμε να σας δούμε στις καλοκαιρινές μας περιοδείες. 

Ευχαριστούμε το μαγαζί “Σουσουράδα” που μας φιλοξένησε για τη συνέντευξη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σχόλια