Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνθηση στο χώρο της ζυθοποιίας στην Ελλάδα. Η επιστροφή στη γεωργία αλλά και η παραγωγή αγαθών είναι το λεγόμενο restart για την ελληνική μπύρα.

Κερκυραϊκή Ζυθοποιία:

Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο και το γιο του, Θανάση, Καλούδη. Όραμα τους ήταν να δημιουργήσουν ένα καταναλωτικό αγαθό με τοπικό χαρακτήρα που θα απευθύνεται στους εκπαιδευμένους με παιδεία μπύρας, επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν δυναμικά με τα πρώτα προϊόντα τους στην αγορά.

Η πιο σημαντική διάκριση για τη ζυθοποιία ήρθε το 2013 όπου στο δημοφιλές φεστιβάλ μπίρας International Real Ale Festival 2013 που διοργάνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα pub της Βρετανίας, Wetherspoon, δεν είχε καν ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αλλά οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον Σπ. Καλούδη ότι η Corfu Beer ήταν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.

Η Wetherspoon επέλεξε την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία μεταξύ 50 ζυθοποιείων, ως ένα από τα 8 διεθνή ζυθοποιία που φιλοξένησε για να προσφέρει την μπίρα τους στους χιλιάδες επισκέπτες του με στόχο να τη δοκιμάσουν και να τη βαθμολογήσουν. Οι καταναλωτές δοκιμάζουν για 18 μέρες και σχολιάζουν τις μπίρες και καταγράφονται οι εντυπώσεις τους.

Η Κέρκυρα στον αφρό της μπίρας

8 + 1 είδη μπύρας της Corfu Beer Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας:

Η Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία από την έναρξη της μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει 8 μοναδικά είδη απαστερίωτης και αφιλτράριστης μπύρας:

  • Red Ale Special  

Κόκκινη, αφροζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα, από καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φρουτώδη αρώματα. Παράγεται με τη φιλοσοφία της Real Ale (vol 5%). 

  • Dark Ale Bitter

Σκουρόχρωμη, αφροζύμωτη και απαστερίωτη μπύρα όπου τα καβουρδισμένα κριθάρια συνδυάζονται αρμονικά με τον λυκίσκο και τη μαγιά και προσδίδουν έντονο χαρακτήρα και ευχάριστη πικράδα (vol 5%). 

  • Amorosa Weiss

Όταν τα δημητριακά ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδικασία διπλής ζύμωσης, όπου η μαγιά ελευθερώνει άρωμα μπανάνας, τότε η γευστική εμπειρία μπορεί να γίνει η AMOROSA σας (vol 5,6%).

  • Contessa IPA

Μπύρα διπλής ζύμωσης, αφιλτράριστη (θολή, περιέχει μαγιά). Το δυνατό άρωμα, το γεμάτο σώμα, ο έντονος χαρακτήρας, η ευχάριστη επίγευση, αλλά και η καταγωγή της, την κάνουν μια πραγματική CONTESSA (vol 6,2%).

  • Royal Ionian Pilsner

Φρέσκια αρωματική μπύρα ξανθιά κρυστάλλινη με γεμάτο σώμα, πλούσιο άρωμα λυκίσκου και απαλή ευχάριστη πικράδα (vol 5%).

  • Ionian Epos

Σύμφωνα με τον Όμηρο, στο έπος του «Οδύσσεια», ο Βασιλιάς των Φαιάκων Αλκίνοος φύλασσε σε ασημένιους και χρυσούς κρατήρες «κρίθινο οίνο», 2800 χρόνια μετά μπύρα διπλής ζύμωσης με προσθήκη αγνού μελιού ανθέων (vol 7,5%).

  • Ionian Gold

Η φρέσκια βαρελίσια lager με διακριτικό άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρύ σώμα μία καλοκαιρινή πρόταση δροσιάς (vol 4,6%).

  • Ginger Beer

Το 1842 τα Ιόνια Νησιά απολαμβάνουν την δροσιά της ginger beer, 170 χρόνια μετά η ιστορία ταξιδεύει στο μέλλον (vol 2%) με 2 διαφορετικές συνταγές. 

  • Ionian RADLER

Λοιπά Στοιχεία:

  • Ίδρυση: 2006
  • Ζυθοποιία: Corfu Beer Κερκυραϊκή Ζυθοποιία

Συνδύασε την κερκυραϊκή μπύρα με τη νυχτερινή σου έξοδο στο νησί και θα σου μείνει αξέχαστη!

Σχόλια