Με αυτή τη νυχτερινή ζωή στην Κέρκυρα θα περάσεις σίγουρα τέλεια!

Το νησί των Φαιάκων αποτελεί κλασικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Όμως, η Κέρκυρα δεν είναι διάσημη μόνο για τις παραλίες της και τα αξιοθέατά της, αλλά και για την έντονη νυχτερινή ζωή που προσφέρει.

Γιατί ένα νησί με πλούσια ιστορία και πολλαπλά αξιοθέατα δεν θα μπορούσε να μην παρέχει έντονες αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές νύχτες των διακοπών. Και σαν γνήσιος ελληνικός προορισμός διαθέτει μεγάλη πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα.

Εξάλλου, καλές οι παραλίες και το αραλίκι, αλλά εάν δε βγεις έξω στις διακοπές σου πότε θα βγεις;

Έχοντας περάσει πολλά καλοκαίρια -και όχι μόνο- στο νησί, γύρισα πολλά από αυτά τα μέρη για όλες τις ώρες, ενώ συνέχεια προστίθενται νέες τοποθεσίες στην to-do list μου. Βέβαια, οι πιο πολλές επιλογές αφορούν το κέντρο της πόλης, αλλά μην ανησυχείς, το νησί είναι τόσο μεγάλο που υπάρχουν μέρη για διασκέδαση σε όλες τις περιοχές του νησιού. Από Σιδάρι μέχρι Κάβο, η Κέρκυρα είναι γεμάτη εκπλήξεις!

Για τον Κάβο και τη Λευκίμμη δεν μπορώ να σε καθοδηγήσω, μιας και οι φίλοι μου οι Κερκυραίοι δεν πλησιάζουν και πολύ προς τα εκεί. Ωστόσο, σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε συνεπάρει στις υπόλοιπες τοποθεσίες, ειδικά αν θέλεις να το ζήσεις έντονα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Για «ζωηρές» βουτιές…

La Grotta Beach Bar – Παλαιοκαστρίτσα

Στα γαλαζοπράσινα νερά της Παλαιοκαστρίτσας ανάμεσα στα βράχια θα συναντήσεις το πολυσύχναστο La Grotta Beach Bar, η καρδιά του οποίου «χτυπά» από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου κάνοντας παράλληλα και τη βουτιά σου και καταλήγοντας να δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία από cocktails δίπλα στο κύμα σε ένα πραγματικά πανέμορφο τοπίο.

νυχτερινή ζωή στην Κέρκυρα

Φωτογραφία: La Grotta Beach Bar – Facebook page

Pazuzu – Γλυφάδα

Ένα από τα πιο γνωστά beach bars στην Κέρκυρα –αν όχι το πιο γνωστό. Φουλ κόσμος από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ απολαμβάνει τη βουτιά του στην υπέροχη αμμώδη παραλία της Γλυφάδας, ενώ στα ηχεία παίζουν συνεχώς καλοκαιρινά μπιτάκια. Συχνά πραγματοποιούνται και διάφορα events με γνωστούς καλλιτέχνες και Dj’s και πραγματικά γίνεται χαμός!

Φωτογραφία: Pazuzu – Facebook page

Nagual Beach Bar – Κοντογυαλός

Στην προσωπικά αγαπημένη μου παραλία, στον Κοντογυαλό, θα συναντήσεις το Nagual, ένα επίσης «δυνατό» μπιτσόμπαρο με υπέροχη ατμόσφαιρα και ανεβασμένη διάθεση. Κι εδώ οργανώνονται διάφορα καλλιτεχνικά events, από Dj’s και μουσικούς μέχρι και θερινό σινεμά!

Wave Beach Bar – Μαραθιάς / Tayo Beach Bar – Χαλικούνας

Κατεβαίνοντας στα νότια του νησιού θα βρεις ένα ακόμη πολύ γνωστό μπιτσόμπαρο που συναγωνίζεται σε κόσμο και events το Pazuzu. Ο Μαραθιάς είναι ακόμη μια υπέροχη αμμουδερή παραλία που αξίζει να επισκεφθείς τουλάχιστον μια φορά.

Φωτογραφία: Wave Beach Bar Marathias – Facebook page

Αντίστοιχα, ένα ακόμη beach bar που μετράει είναι και το Tayo που βρίσκεται στην τεράστια αμμώδη παραλία του Χαλικούνα και μπορεί να σε ενθουσιάσει.

Για τσιπουράκι στο κέντρο…

Στο κέντρο της πόλης και κυρίως στην παλιά πόλη θα συναντήσεις μικρά τσιπουράδικα με πολύ κόσμο και ζεστή ατμόσφαιρα, εάν έχεις όρεξη για ένα χαλαρό κρασάκι μετά τη βόλτα. Μερικά από τα πιο γνωστά είναι η Ακαμάτρα (πολύ φθηνό φοιτητοστέκι – Προσαλένδου 8-10, Κέρκυρα (Χώρα) ), το Εκτός Σχεδίου και ό τι προκύψει (Προσαλένδου και Γίδα γωνία όπισθεν Παλιών Δικαστηρίων), τα Αλχημικά Υλικά (Δονάτου Δημουλίτσα 21, Κέρκυρα 491 00) και ο Μπερντές (Προσαλένδου 13, Κέρκυρα).

Φωτογραφία: Φιρί Φιρί The Beer House – Facebook page

Σε αυτή την περιοχή της πόλης μπορείς να βρεις και το Φιρί Φιρί The Beer House (Διονυσίου Σολωμού) για να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα σε έναν καλοκαιρινό χώρο!

Για ποτάκι και κοκτειλάκι…

Εδώ οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Ανάλογα με την ώρα που θα βγεις και τη διάθεση που έχεις, έχω να σου προτείνω τα παρακάτω:

Το Μικρό καφέ

Το μικρό καφέ είναι από τα πιο όμορφα μαγαζιά στην πόλη, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου από το πρωί ή τη μπύρα-ποτάκι σου το βράδυ. Μπορεί να μοιάζει κρυμμένο, αλλά πραγματικά η ατμόσφαιρά του είναι άκρως καλοκαιρινή. Ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη κάθε στιγμή της ημέρας και με ωραία μουσική.

Αξιοσημείωτο για μένα το πολύ δυνατό Zombie που φτιάχνουν. Είμαι -σχεδόν- σίγουρη ότι ξέρεις το κοκτέιλ αυτό. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, τουλάχιστον το έχεις ακούσει. Εδώ θα το βρεις πολύ μπόμπα και, κυριολεκτικά, φλεγόμενο!

Διεύθυνση: Νικηφόρου Θεοτόκη, Κέρκυρα 491 00

Ανεμόμυλος Cafe-Bar-Restaurant

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά στο νησί τοποθετημένο πάνω στη θάλασσα και δίπλα ακριβώς από τον περίφημο Ανεμόμυλο της Κέρκυρας στην περιοχή της Γαρίτσας. Μπορείς να το επισκεφθείς όλες τις ώρες από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για τη βουτιά σου, τον καφέ σου, το υπέροχο δείπνο σου και το ποτάκι σου. Επιπλέον, διαθέτει και μια λίστα από πολύ γευστικά κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις. Προσωπικό αγαπημένο, το Sex on the Beach!

Credits στον φίλο μου Αναστάσιο Τουρσίδη

Διεύθυνση: Εμμ. Θεοτόκη “Ανεμόμυλος”, Κέρκυρα 491 00

Lemontree

Το κοκτειλάδικο με τους νέον καταλόγους στον Άγιο Γόρδιο και τους ειδικούς που σου προτείνουν το κατάλληλο κοκτέιλ για σένα! Απλά πες τους τα υλικά που θα σου άρεσαν στο κοκτέιλ σου και θα δοκιμάσεις κάτι πρωτότυπο, ειδικά για σένα!

Άλλα μέρη που μπορείς να απολαύσεις γευστικά κοκτέιλ και σε μεγάλη ποικιλία είναι το Ma Cocotte στο Κανόνι με υπέροχη θέα στο διάσημο Ποντικονήσι (Ναυσικάς 39, Κέρκυρα 491 00), το Tartaya Tiki Bar στη Δασιά (Επαρ.Οδ. Δασιάς-Καρακιάνας, Δασιά – Κέρκυρα 491 00) και το Why Bar (Εθ. Αντιστάσεως 36, Κέρκυρα 491 00) στο Εμπορικό.

Ιδιαίτερη επιλογή που συνδυάζει ποτό και φαγητό είναι και το La Tabernita Mexicana (Διονυσίου Σολωμού 31, Κέρκυρα 491 00 και στον Άγιο Γόρδιο) με εξαιρετικό Μεξικάνικο και ενδιαφέροντα μουσικοχορευτικά events!

Επιπλέον, για ρομαντική ατμόσφαιρα και αξέχαστο δείπνο με καταπληκτική θέα μπορείς να επισκεφθείς το Απόβραδο στο Κομμένο (Λίμνη, Κέρκυρα, 491 00), όπου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα (σοφρίτο, μπουρδέτο, παστιτσάδα) ή τις φημισμένες ποικιλίες του Απόβραδου!

Απόβραδο

Πέρα από το ποτό σου, μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικό μενού και στο roof garden του Cavalieri Hotel με τη συνοδεία της μαγευτικής θέας στο Φρούριο και στη Γαρίτσα (Καποδιστρίου 4, Κέρκυρα 491 00). Ειδικά το βράδυ αυτή η θέα είναι ό τι καλύτερο!

Cavalieri Roof Garden

Εάν θέλεις αποκλειστική θέα στη Γαρίτσα, μπορείς να επισκεφθείς το Nautilus Café στη Λεωφόρο Δημοκρατίας είτε για καφέ είτε για χαλαρό ποτάκι.

Εκτός πόλης…

Στη Μαρίνα των Γουβιών, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης, θα συναντήσεις το Stavento All Day Café Bar ανάμεσα από πολλά σκάφη που έχουν προσαράξει στη μαρίνα, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη αίγλη στο χώρο. Πέρα από τον καφέ και το ποτάκι σου, επιβάλλεται μια χαλαρή βόλτα γύρω από τη μαρίνα ιδιαίτερα το βράδυ!

Φωτογραφία: Stavento Corfu – Facebook page

Εάν, πάλι, θες να το ζήσεις πολύ έντονα παρέα, συνήθως, με τους Ιταλούς επισκέπτες που κατακλύζουν την Κέρκυρα, κάνε μια βόλτα από τον Ύψο και συγκεκριμένα από το Passoa Cocktail Bar και το Montechristo Club.

Credits: Corfuwall

Για χαλαρό –και μη- ποτό στην πόλη…

Από πού να πρωτοξεκινήσω! Είτε επιλέξεις το Λιστόν, τη διάσημη πλατεία του νησιού, είτε την περιοχή του Δημαρχείου λίγο πριν το Πεντοφάναρο είτε την περιοχή της Γαρίτσας οι επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες είναι πολλές. Για όλες τις ώρες της ημέρας, μπορείς να απολαύσεις καφεδάκι ή μπύρα-ποτό στο Sessions (Βίκτωρος Δουσμάνη 2α, Κέρκυρα), ή στα διπλανά Josephine Café Bar (Κέρκυρας 4) και το τεράστιο αλλά ιστορικό Liston Café (Κέρκυρας 10). Λίγο πιο κάτω θα συναντήσεις το πολύ αγαπημένο για την νεολαία Café Κοχλίας (Ελευθερίας 16), καθώς και το The Address 92 (Καποδιστρίου 92).

Στην Ευγενίου Βουλγάρεως πίσω από το Δημαρχείο επίσης η διασκέδαση χτυπάει «κόκκινο» τα βράδια και συγκεκριμένα στο Bristol Café (Ευγενίου Βουλγάρεως 49), στο Dell’Acque Music & More (Ευγενίου Βουλγάρεως 42), στο Tsibeato και στο πολύ νεανικό The Funk (Ευγενίου Βουλγάρεως 52).

NAOK Azur Credits: Help me Travel

Εάν, πάλι, θέλεις κάτι πιο έντονο και, κυριολεκτικά, πάνω στη θάλασσα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο NAOK Azur (Λεωφόρος Δημοκρατίας 1) στον Ναυτικό Όμιλο ή στο Amaze Bar (Καποδιστρίου 122), όπου κάθε Δευτέρα έχει σφηνάκι πάρτυ με 1€ το σφηνάκι, και στο Imabari Seaside Lounge Bar & Resto στο Φαλιράκι. Και τα 3 μαγαζιά προσφέρουν υπέροχη θέα στο Παλαιό Φρούριο και είναι ό τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτάκι (πριν το επόμενο)!

Κορύφωση στο Εμπορικό…

54 Dreamy Nights Credits: Project Corfu

Μετά τα προκαταρκτικά, η συνέχεια μέχρι το πρωί δίνεται στην περιοχή του Εμπορικού λίγο έξω από το κέντρο όπου βρίσκονται μαζεμένα τα μεγαλύτερα clubs του νησιού. Όποιο επιλέξεις ανάμεσα στα 54 Dreamy Nights (εδώ που γυρίστηκε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Η πιο ωραία στην Ελλάδα»), Elite Luxury Moments και Yard Club, ένα είναι σίγουρο: θα ξεφαντώσεις μέχρι πρωίας με πάρα πολύ χορό και τραγούδι!


Ό τι κι αν επιλέξεις, είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις πολύ όμορφα, καθώς οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές. Να περνάς όμορφα και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς την αγαπημένη μου Κέρκυρα! <3

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Διονύσης Κωσταγιόλας

Σχόλια