5 βασικά μαθήματα ζωής που μπορούν να μας δώσουν τα παιδιά.

Η αλήθεια είναι ότι το σύνηθες είναι εμείς να δίνουμε συμβουλές στα παιδιά. Τους προδιαθέτουμε συνεχώς σε μία ανάγκη για επιβράβευση ή αποδοκιμασία. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι από εκείνα παίρνουμε τα καλύτερα μαθήματα. Λαμβάνουμε τις καλύτερες έμμεσες συμβουλές και επαναπροσδιορίζουμε τι πραγματικά αξίζει σ’αυτή τη ζωή.

Ο Paulo Coelho είπε κάποτε: «Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικα τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει πώς να απαιτήσει με όλη του τη δύναμη αυτό που επιθυμεί». Δες παρακάτω 5 πράγματα που καθημερινά μας διδάσκουν τα παιδιά.

1. Να είσαι χαρούμενος χωρίς λόγο

Η αλήθεια είναι ότι η παιδική αθωότητα προσφέρει στιγμές ανεμελιάς και ηρεμίας που δεν προσφέρονται στην ενηλικίωση. Φυσικά, όμως, θα μπορούσαμε να χαμογελάσουμε μια φορά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, να μεταδώσουμε μία θετική ενέργεια και να δούμε μία μέρα χρωματιστή και όχι με μαύρο και γκρι.

5 πράγματα που μαθαίνεις μόνο από τα παιδιά

2. Να μη φοβόμαστε τόσο

Ένα από τα πιο ισχυρά μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα όμορφα μικρά πλάσματα είναι να είμαστε ατρόμητοι, λόγω της παιδικότητάς τους δεν φοβούνται τίποτα. Φυσικά, πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία εδώ γιατί δεν φοβούνται να βάλουν το χέρι τους στο στόμα ενός σκύλου ή σε μια θερμή εστία και δεν φοβούνται να πουν ό, τι είναι στο μυαλό τους. Γι ‘αυτό οι ενήλικες χρειάζονται να σχεδιάσουν τη γραμμή ισορροπίας ανάμεσα στο να είναι θαρραλέοι και να βρίσκονται σε κίνδυνο.

3. Να ζούμε την κάθε στιγμή της ζωής μας

Ποιος δεν το θέλει; Ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας κυνηγώντας την ευτυχία, ψάχνοντας για νόημα και ισορροπία. Θέλουμε να ζήσουμε πλήρως τη ζωή μας, χωρίς να γνωρίζουμε πού ακριβώς θέλουμε να πάμε και τι ακριβώς να κάνουμε για να πετύχουμε ακριβώς αυτό. Λοιπόν, αυτή είναι η ευκαιρία σου να μάθεις πώς να το κάνεις απλά παρατηρώντας ένα μικρό και αθώο παιδί σε δράση.

4. Να αγαπάς άνευ όρων

Μάθε πως να δώσεις χωρίς να περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα, γιατί αυτή είναι η πραγματική και άνευ όρων αγάπη, και αυτό είναι που μπορούν να μας διδάξουν τα παιδιά. Σκέψου τον ήλιο που λάμπει για μας χωρίς να περιμένουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Μας προσφέρει μόνο και όταν το κάνει, είμαστε όλοι τόσο χαρούμενοι. Αυτό το απόσπασμα από τον Χάφεζ αντικατοπτρίζει αυτή την αλήθεια τόσο όμορφα: “Ακόμη και μετά από όλα αυτά που ο ήλιος προσφέρει στη γη, ποτέ δεν λέει στη Γη: μου χρωστάς. Κοίτα πόσο λαμπερή είναι  μια τέτοια αγάπη. Φωτίζει ολόκληρος ο ουρανός. “

5. Πώς να συγχωρείς

Τα παιδιά … αναστατώνονται και την επόμενη στιγμή ξεχνούν. Συνειδητοποιούν και ξεχνούν τόσο εύκολα. «Η συγχώρεση είναι η απάντηση στο όνειρο του παιδιού για ένα θαύμα με το οποίο το σπασμένο είναι ολόκληρο ξανά και το λερωμένο καθαρίζεται και πάλι». ~ Dag Hammarskjold

Σχόλια