Και αυτό το Σαββατοκύριακο εγγυώμαστε ότι θα περάσεις τέλεια! (ATH vs SKG)

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Μάντζαρη, Κική Φωτοπούλου

Οδηγίες ΚΑΘΑΡΑ για alternative τύπους στην Αθήνα!

Αθήνα καλοκαίρι. Όλοι λιώνουν στα εξοχικά τους.  Εσύ λιώνεις στο καναπέ. Λιώνεις κυριολεκτικά βασανίζοντας τον ανεμιστήρα απέναντι σου. Όχι καλέ.

Υπάρχουν δροσερές επιλογές για αυτό το ΣΚ, δυνατές να σου φέρουν χαμόγελο.

Σήκω νωρίς… φτιάξε στο μπλέντερ αυτό που θα σου πω:

Smoothie!    

⅓ Μάνγκο

1 ρόδα Ανανάς 

1 κ. σούπας Γιαούρτι 

1 Πορτοκάλι

2 κ. σούπας Μέλι

6 Παγάκια

Δοκίμασες ό τι πιο δροσερό υπάρχει. Μην με ευχαριστείς, ξέρω από αυτά. Τώρα με γεμάτες μπαταρίες κάτι κάνουμε.

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο ATH vs SKG: Αλεξάνδρα και Κική

Επόμενη στάση Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Ναι!!!! Πολλές επιλογές… μπες στο  site τους, εξερεύνησε τις πλούσιες εκδηλώσεις που προσφέρουν και διάλεξε ανάλογα με το γούστο σου. ΔΩΡΕΑΝ!!! Αρκεί να κλείσεις θέση έγκαιρα. Από ασκήσεις γιόγκα μέχρι ρύθμιση ακοής με τρόπο όπερας π.χ Κάρμεν.

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ

Αλλιώς, άνετα παίρνεις το βιβλίο “Ντέμιαν” του Έρμαν Έσσε και το απολαμβάνεις στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος με την ησυχία σου, είτε ανεβαίνεις στη ταράτσα. Μια καφετέρια με άνεση και θέα τη θάλασσα σε περιμένει. * Επίσης ΑΝ ξέρεις να παίζεις πιάνο. Στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος και στη ταράτσα υπάρχουν διαθέσιμα πιάνο για να παίξει όποιος το επιθυμεί… αρκεί να ξέρει. (Κάνεις εξάσκηση και το Chopin)  

Κουράστηκες; Πολύ καλά. Από πότε έχεις να μαζευτείς με τη παρέα σου να παίξεις κάνα επιτραπέζιο;  Πήγαινε playhouse. Ζήτα Mansions of madness. Η παρέα σου και εσύ μετατρέπεστε σε investigators με αποστολή να φέρετε στην επιφάνεια ένα τραγικό evil cult, θα περάσετε madness ξενύχτι, αν δε σας διώχνουν από το μαγαζί, κάτι δε κάνατε σωστά. Αλλιώς δοκιμάστε το στο σπίτι. Εγγύηση το βέβαιο τρελό εποικοδομητικό συλλογικό κάψιμο.

Κι όμως αν στα επιτραπέζια βαρέθηκες να είσαι winner και θέλεις κάτι που θα σε βγάλει έξω, σου έχω μια SWING ιδέα.

Θες μια μπύρα, θες party με χορό στην Αθήνα, θες νέους πωρωμένους φίλους για καταπληκτική μουσική που σε ταξιδεύει σε τζαζ σκηνές και αμερικάνικες ταινίες. Μπες στην ομάδα lindy hop στο fb. 

Μόλις βγεις εκεί δε θα ξαναμπείς στο σπίτι ΣΚ βράδυ ΠΟΤΕ. Θα σε βρίσκουν να χορεύεις swing ΠΑΝΤΟΥ, να παρουσιάζεις τρελές φιγούρες με απίστευτο ζήλο.

Η εκδήλωση για αυτό το ΣΚ θα σε ξετρελάνει “Rock N Roll Outdoors”

Σε βλέπω και σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό. Σε ζηλεύω ήδη.

Σου έχω ρομαντικό σκηνικό. Βράδυ ήρεμη βόλτα Θησείο-Ακρόπολη. Πίνεις μια μπύρα στα βραχάκια με τον ή την που σου βασανίζει τη καρδούλα σου. Περπατάτε απολαμβάνοντας συζητήσεις κύρους-σύμπαντος-παγωτού. Ένας ζωγράφος θα προσφερθεί να σας χαρίσει για μικρό ποσό μια απεικόνισή σας εις τους αιώνες, μην τον προσπεράσετε. Θα υπομείνετε για λίγο τα αγάλματα. Αλλά το αποτέλεσμα θα σας φέρει χαμόγελο και αναμνήσεις.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν:

Βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι έχει τελειώσει σχεδόν. Παρόλα αυτά οι παραλίες και τα beach bar εξακολουθούν να είναι γεμάτα, κι εσύ εξακολουθείς να βλέπεις φωτογραφίες σε facebook και instagram, από θάλασσες και ακτές! Σκέψου απλά ότι δεν είσαι ο μοναδικός. Υπάρχουν κι άλλοι που ψήνονται στη Θεσσαλονίκη και αναζητούν μια σανίδα σωτηρίας, για να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και τη ρουτίνα τους.

Τι καλύτερο επομένως από το να εκμεταλλευτείς δημιουργικά το Σαββατοκύριακό σου στην πόλη!

Αρχικά, μία πολύ καλή ιδέα είναι να κατέβεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να επισκεφτείς το Λευκό Πύργο. Όλοι μας τον έχουμε δει και από κοντά και από φωτογραφίες τον έχουμε θαυμάσει.

Πόσοι όμως επιχείρησαν να μπουν μέσα και να περιηγηθούν σε αυτόν; Πόσοι τόλμησαν να ανέβουν μέχρι πάνω στην κορυφή; Εντάξει, πολλά τα σκαλιά, το παραδέχομαι. Αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο. Η θέα από εκεί ψηλά είναι εκπληκτική και οι πληροφορίες που μαθαίνεις για την ιστορία του πύργου πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες! Και φυσικά τίποτα δε σ’ εμποδίζει από το να αγοράσεις έναν καφέ, να νοικιάσεις ένα ποδήλατο και να κάνεις βόλτα στη νέα παραλία. Έτσι και θα απολαύσεις την ομορφιά της πόλης, που πίστεψέ με είναι ασύγκριτη, και θα κάψεις μία προς μία τις θερμίδες του καλοκαιριού!

Επόμενος καλοκαιρινός σταθμός; Θερινό σινεμά. Και για να ξεφύγουμε και λίγο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ας μεταφερθούμε στην Καλαμαριά. Παραθαλάσσια και αυτή. Ο θερινός κινηματογράφος εκεί λέγεται “Αύρα” και δείχνει ταινίες καθημερινά, απογευματινές και βραδινές ώρες, για μικρούς και μεγάλους. Για αυτό το Σαββατοκύριακο προτείνεται η ξένη ταινία “Book Club” για μεγάλους και το Ξενοδοχείο για τέρατα 3 για μικρούς. Εξαιρετική επιλογή και άκρως καλοκαιρινή!

Επόμενη στάση, λίγο πιο πιασάρικη, είναι το θέατρο Δάσους. Εκεί, πραγματοποιούνται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σχεδόν όλο το καλοκαίρι κι έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά καλλιτέχνες που θαυμάζεις. Για παράδειγμα, αυτό το Σάββατο θα παιχτεί η θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” του Σοφοκλή. Έτσι, περνάς ένα δημιουργικό και ευχάριστο βράδυ!

Kitchen Bar! Ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και…όχι άδικα! Συνδυάζει νόστιμο φαγητό, καλό ποτό και πολύ ωραίο περιβάλλον. Ειδικά το καλοκαίρι, είναι ανοιχτό και έχει τραπέζια μπροστά στη θάλασσα. Καλοκαιρινή και ρομαντική ατμόσφαιρα. Χαλαρή μουσική και υπέροχα κοκτέιλ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Λαδάδικα, λαδάδικα, λαδάδικα! Τα τραγούδησε και ο Μητροπάνος, κι ας είχαν άλλη σημασία τότε. Ένα μεγάλο πλακόστρωτο, που μέσα θα βρεις κάθε είδους μαγαζί για όλα τα γούστα. Τρύπωσε στο πρώτο που θα σου κάνει το κλικ, είτε αυτό είναι ταβερνάκι με ζωντανή μουσική είτε είναι μπαράκι για χαλαρό ποτό ή κοκτέιλ είτε είναι κλαμπ για ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Why not? Είπαμε για όλα τα γούστα!

Τελευταίος Σαλονικιώτικος προορισμός γι’ αυτό το ΣΚ…. Street mode festival! Το μεγάλο festival λαμβάνει χώρα για 10η συνεχόμενη χρονιά, με πάνω από 100 συναυλίες, κι όλες υπό την δράση της street κουλτούρας. Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, οπότε άνετα προλαβαίνεις να πάρεις την παρέα σου και να πάτε. Θα είναι αξέχαστη εμπειρία και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις.

Δες εδώ ποιους καλλιτέχνες δεν πρέπει να χάσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο Street Mode Festival 2018!

Ό τι κι αν κάνεις, σου ευχόμαστε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμάτο νέες εμπειρίες!

Σχόλια