Πάντα υπάρχει χρόνος για ρομαντικές ταινίες. Ακόμη κι αν έχεις δει τις παρακάτω, αξίζει να τις ξαναδείς!

Όταν νιώθεις ότι ο ρομαντισμός έχει πια χαθεί από τη ζωή μας και η καρδιά σου αποζητά να χτυπήσει δυνατά, όταν θέλεις να αισθανθείς έντονα τη στόφα ενός ισχυρού έρωτα, πασπαλισμένου με ροδοπέταλα και βγαλμένου σαν από παραμύθι μην απογοητεύεσαι..

Παρακάτω προτείνονται ρομαντικές ταινίες που θα σε κάνουν να πιστέψεις στη δύναμη της αγάπης και θα ενισχύσουν την εντύπωση ότι η αγάπη θα έρθει αρκεί να μπορείς να την περιμένεις… Και εφόσον η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος, όπως είπε άλλωστε και ο αγαπημένος Νίκος Εγγονόπουλος, δώσε στη ζωή σου μια νότα ρομαντισμού!

1) Chocolat

ρομαντικές ταινίεςΑμερικανικοβρετανική παραγωγή του 2000. Συγκαταλέγεται στο είδος της αισθηματικής κομεντί, αλλά και στο δράμα. Ο δραματικός χρόνος της ταινίας είναι ο χειμώνας του 1959. Όλα ξεκινούν όταν η προοδευτική και ανεξάρτητη Βιάν Ροσέ, έχοντας εξαιρετική γνώση της σοκολάτας, αποφασίζει να εγκατασταθεί σε ένα φιλήσυχο και συντηρητικό τόπο της γαλλικής επαρχίας μαζί με την κόρη της Ανούκ.

Εκτός από το διαμέρισμα νοικιάζουν κι ένα εγκαταλελειμμένο ζαχαροπλαστείο, στο οποίο η Βιάν φιλοδοξεί να εξασκήσει την τέχνη της και να δημιουργήσει ένα αγαπητό και όμορφο σοκολατοποιείο. Το ήσυχο κλίμα του χωριού αναταράσσεται αφού η νεοαφιχθείσα γυναίκα ανοίγει τη σοκολατερί της την χειρότερη περίοδο που θα μπορούσε.. λίγες μέρες πριν από τη νηστεία της Σαρακοστής. Πρωτοστάτης στις ενστάσεις είναι ο δήμαρχος Κόμης Πολ ντε Ρεϊνό.

Σταδιακά η Βιάν κερδίζει τις καρδιές των κατοίκων και το μουντό τοπίο αναζωογονείται. Η ιστορία του καθενός ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, ο καθένας έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς και οι σοκολάτες. Μέσα στην αντιξοότητα του άγνωστου περιβάλλοντος η Βιάν θα βαδίσει στα μονοπάτια του έρωτα πλάι στον Ρουκ.  Πρωταγωνιστούν οι: Juliette Binoche, Alfred Molina και Johnny Depp.

Extra info: Μήπως η ταινία σας θύμισε λίγο τη σειρά «Το Καφέ της Χαράς»; Κι όμως, δεν κάνετε λάθος. Ο Χάρης Ρώμας έθεσε τις βάσεις της σειράς πάνω στο σενάριο της ταινίας «Chocolat»!

2) The theory of everything

Βρετανική παραγωγή του 2014. Αισθηματική, δραματική και συνάμα βιογραφία. Περιγράφεται η ζωή του γνωστού θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ από τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Εκεί αναπτύσσεται ένας μεγάλος έρωτας με τη μετέπειτα σύζυγο του Τζέιν Γουάιντ που θα δοκιμαστεί από πολλές δυσκολίες.

Ο επιστήμονας προσβάλλεται από τη Nόσο του Κινητικού Νευρώνα με αποτέλεσμα να χάνει σιγά σιγά την ικανότητα να κινείται αλλά και να επικοινωνεί και καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρά τις αντιξοότητες η έρευνα του Χόκινγκ δε σταματά μέχρι να οδηγηθεί στη θεωρία του για το σύμπαν αποδεικνύοντας ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να οδηγήσει σε σπουδαία επιτεύγματα.

Η μάχη αυτή δίνει κίνητρο σε όλους να παλέψουν για όσα ονειρεύονται και η αμερόληπτη αγάπη νικά και φέρνει δάκρυα στα μάτια. Ταινία που περνά διαχρονικά μηνύματα. Πρωταγωνιστούν οι: Eddie Redmayne, Felicity Jones και Tom Prior.

3) The vow

Ρομαντική και δραματική ταινία του 2012,  βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Η Πέιτζ Κόλινς, μετά από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο χάνει τις πρόσφατες αναμνήσεις που βρίσκονται καταγεγραμμένες στη μνήμη της. Ξεχνά ακόμα και το σύζυγό της Λίο και συμπεριφέρεται όπως όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια και δεν τον είχε γνωρίσει.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τη γνωριμία του ζευγαριού, το φλερτ, τις πιο γλυκές στιγμές από τη ζωή τους. Θα καταφέρει άραγε ο Λίο να κάνει τη γυναίκα του να τον ερωτευτεί από την αρχή και να κερδίσει την καρδιά της ή μήπως η Πέιτζ θα οδηγηθεί στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της Τζέρεμι;

Πρωταγωνιστούν οι: Rachel McAdams και Channing Tatum.

4) The back- up plan

Αμερικάνικη παραγωγή του 2010. Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Πραγματεύεται την ιστορία της όμορφης και αποφασιστικής Ζόι, που μετά από πολυάριθμες ανούσιες σχέσεις και έχοντας αποτύχει να βρει τον mr. Perfect καταφεύγει στη λύση της τεχνητής γονιμοποίησης.

Από μια ιδιοτροπία της μοίρας θα έλεγε κανείς την ημέρα που γονιμοποιείται γνωρίζει τον Σταν, τον έρωτα της ζωής της. Φοβισμένη προσπαθεί να κρύψει την εγκυμοσύνη της και να δημιουργήσει μια σχέση μαζί του.

Όταν τελικά του αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος βλέπουμε δυο ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα ο ένας για τον άλλο να προσπαθούν να δημιουργήσουν από το μηδέν μια οικογένεια, όπως ποτέ δεν είχαν φανταστεί και να δώσουν στον σαρωτικό τους έρωτα την ευκαιρία να ανθίσει.

Πρωταγωνιστούν οι: Jennifer  Lopez και Alex O’Loughlin.

5) Pretty woman

Αμερικάνικη παραγωγή του 1990. Αισθηματική κομεντί που προκάλεσε σάλο και έκανε κοινό και κριτικούς να παραληρούν. Η ιστορία ξεκινά όταν ο Έντουαρντ Λούις, ένας επιτυχημένος και εμφανίσιμος επιχειρηματίας της Γουόλ Στριτ γνωρίζει τυχαία σε μια βόλτα του την πανέμορφη και δυναμική ιερόδουλη Βίβιαν.

Η ζωή και των δύο θα αλλάξει ριζικά, όταν ο Έντουαρντ προσλαμβάνει τη Βίβιαν ως συνοδό για τις κοινωνικές εκδηλώσεις του για μια εβδομάδα. Παρά τις φαινομενικά τεράστιες διαφορές τους αναπτύσσεται ανάμεσά τους μια πρωτοφανής χημεία και  γνωρίζουν έναν έρωτα βγαλμένο από παραμύθι, που όμοιο του δεν είχαν βιώσει ποτέ. Το χάσμα των δύο διαφορετικών κόσμων γεφυρώνεται και οι ζωές του ερωτευμένου ζευγαριού γεμίζουν νόημα. Πρωταγωνιστούν οι: Julia Roberts και Richard Gere.

6) Notting Hill

Βρετανική αισθηματική ταινία του 1999. Όταν η διάσημη ηθοποιός Άννα Σκοτ μπαίνει στο βιβλιοπωλείο του Γουίλιαμ Θάκερ στο Νότινγκ Χιλ κανείς από τους δυο δεν φαντάζεται ότι αυτό το γεγονός θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου έρωτα.

Από τη μια πλευρά ένας άσημος βιβλιοπώλης, από την άλλη μια γνωστή σταρ… Τα εμπόδια και τα μπερδέματα που προκύπτουν είναι πολλά αλλά όχι και ακατανίκητα. Άλλη μια ταινία που αποδεικνύει ότι η αγάπη στο τέλος θριαμβεύει.

Πρωταγωνιστούν οι: Hugh Grant και Julia Roberts.

7) Love, Rosie

Ρομαντική κωμωδία του 2014. Η Ρόζι και ο Άλεξ είναι οι καλύτεροι φίλοι από τα πρώιμα παιδικά τους χρόνια, έχουν μεγαλώσει μαζί και έχουν ζήσει μαζί τις πιο εύκολες και δύσκολες στιγμές τους. Όταν ο Άλεξ μετακομίζει από το Δουβλίνο στην Αμερική για να σπουδάσει θα απομακρυνθούν για πρώτη φορά και η φιλία τους θα δοκιμαστεί στο χρόνο και στην απόσταση.

Έχοντας αγνοήσει την έλξη που υπάρχει μεταξύ τους για να μη ρισκάρουν τη φιλία τους ακολουθούν λανθασμένα συναισθηματικά μονοπάτια και εμφανίζονται σκοτεινά σημεία στη σχέση τους. Άραγε θα καταφέρουν να εξομολογηθούν τον έρωτά τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι;

Πρωταγωνιστούν οι: Lily Collins και Sam Claflin.

Σχόλια