Οι 10 πιο ρεαλιστικές ρομαντικές ταινίες!

Ρεαλιστικές ρομαντικές ταινίες με ιστορίες που αποτυπώθηκαν στην μεγάλη οθόνη και μας γέμισαν σκέψεις και συναισθήματα!

H ωμή ομορφιά των σχέσεων, όπως αποτυπώθηκε στις παρακάτω 10 ταινίες… Ας ξεκινήσουμε μετρώντας αντίστροφα.

10. Blue Valentine(2010)

Όχι άλλο κόκκινο… Ο έρωτας πολλές φορές είναι και μπλε. Βαρύς, δύσκολος και πηγή θλίψης.

Υπόθεση: Η ταινία περιγράφει την ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού, του Ντιν Περέιρα και της Σίντι Χέλερ. Με φλάσμπακ πίσω στο χρόνο θα δούμε πως γνωρίστηκαν και έκαναν σχέση και τη διάλυση του γάμου τους αρκετά χρόνια αργότερα.

Ο Ντιν είναι ένας νεαρός που εγκατέλειψε το λύκειο και δουλεύει σε εταιρία μετακόμισης στη Νέα Υόρκη. Η Σίντι σπουδάζει ιατρική, η οποία ζει με τους δυστυχισμένους γονείς της και φροντίζει τη γιαγιά της στη Πενσυλβάνια. Συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται αμέσως. Αποφασίζουν να παντρευτούν όταν η Σίντι ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και το παιδί που περιμένει είναι του πρώην της, Μπόμπι.

Η ιστορία αγάπης τους διακόπτεται από ένα καταστροφικό σαββατοκύριακο λίγο πριν τη λήξη του γάμου τους. Ο Ντιν τώρα βάφει σπίτια ενώ η Σίντι εργάζεται ως νοσοκόμα και μεγαλώνουν την κόρη τους Φράνκι στην αγροτική Πενσυλβάνια. Με την ελπίδα να αναβιώσουν τη σχέση τους ο Ντιν πηγαίνει τη Σίντι σε ένα μοτέλ, αλλά τελικά καταλήγουν να μαλώνουν.

Δες εδώ μια λίστα με συγκινητικές ταινίες που αξίζει να δεις!

9. Σκηνές από ένα γάμο (1974)

Ένα από τα αριστουργήματα του Bergman. Η ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού σε έξι επεισόδια. Mια σχέση ζωής μέσα από όλα της τα στάδια. Μια ειλικρινής απεικόνιση του θέματος της δέσμευσης.

Υπόθεση: Η ταινία αποτελείται από 6 μέρη, το καθένα από τα οποία περιγράφει τη ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας. Ο Γιόχαν (‘Ερλαντ Γιόζεφσον) είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και η Μαριάννα (Λιβ Ούλμαν) είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν πετυχημένες καριέρες και ευημερία, και φαίνεται να έχουν και τον τέλειο γάμο.

Μια μέρα όμως καταλαβαίνουν ότι κάτι τους διαφεύγει. Ένα βράδυ υποδέχονται ένα φιλικό ζευγάρι που βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου που σαν να τους δείχνει τη μελλοντική προοπτική τους.

Κούραση, ψέματα, εγωισμός και επιτέλους απιστία οδηγούν τη φαινομενικά ευτυχή οικογένεια στο διαζύγιο. Αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο, και έτσι ο χωρισμός τους απρόσμενα αναζωογονεί την αγάπη τους.

Δες εδώ τις 10 πιο καταθλιπτικές σκηνές που είδαμε σε ταινίες!

8. A Swedish Love Story (1970)

Yπόθεση: Κατά τη διάρκεια του Σουηδικού καλοκαιριού, δυο νεαρά παιδιά κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τον έρωτα.  Ενώ η ξέγνοιαστη αγάπη τους μεγαλώνει, οι γονείς και ο περίγυρος τους βρίσκονται βυθισμένοι στις καθημερινές σχέσεις ρουτίνας.  Οι δύο νέοι δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια και έτσι καταφεύγουν σε κρυφά σήματα, σε μια γλώσσα του σώματος…

7. Once(2007)

Ένα από τα πιο ωραία soundtrack που έχουμε ακούσει ποτέ και μια ιστορία που δεν εστιάζει στις φαμφάρες του έρωτα και στις υπερβολές, αλλά τον τοποθετεί σε ένα πλαίσιο ήσυχο γεμάτο αληθινά συναισθήματα όπως αυτά εκφράζονται όταν τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας είναι άλλα. Ο έρωτας είναι εκεί όμως για να γεμίσει την ζωή σου.

Υπόθεση: Μια νεαρή Τσέχα μουσικός, μετανάστρια στο Δουβλίνο, γίνεται πλανόδια πωλήτρια για να ενισχύσει το εισόδημά της. Στο δρόμο, όμως, συναντά ένα νεαρό κιθαρίστα και αποφασίζουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Δες εδώ τις ταινίες με τα καλύτερα soundtrack!

5. Three Times (2005)

Ταϊβανέζικο new wave σινεμά που παρουσιάζει τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ανεκπλήρωτου έρωτα.

Yπόθεση: 1966, 1911 και 2005 αποτελούν το χρονικό πλαίσιο για τρεις διαφορετικές ιστορίες. A time for love, A time for Freedom και A time for Youth είναι ο τίτλος καθεμίας από αυτές.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2