Τις προάλλες είδα το “La Belle Personne”, την ταινία που στην ουσία έστρεψε την προσοχή στην πανέμορφη Lea Seydoux και αυτοί είναι οι λόγοι που πιστεύω ότι αξίζει να τη δεις!

Υπόθεση: Η δεκαεξάχρονη Junie αλλάζει γυμνάσιο στα μέσα του έτους, μετά το θάνατο της μητέρας της. Όλα τα αγόρια θέλουν να ραντεβού με την Junie, επιλέγοντας τον πιο ήσυχο μεταξύ τους, τον Otto Cleves. Αλλά αμέσως μετά, θα βρει τη μεγάλη αγάπη της ζωής της, το Nemours, τον δάσκαλο των ιταλικών.

1. Για τον Louis Garrel – δεν το περίμενες από εμένα το ξέρω-

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη ταινία στην πραγματικότητα καθιέρωσε τη Lea Seydoux και καθόλου άδικα. Η τύπισσα στη ταινία πέρα από το γεγονός ότι είναι αφοπλιστικά όμορφη, εκπέμπει μια μοναδική αθωότητα και παράλληλα μια ιδιαίτερη σεξουαλικότητα που δεν μπορεί παρά να σε μαγέψει. Ωστόσο, φυσικά και το δικό μου καθόλου αντικειμενικό βλέμμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα εστίαζε στον (άντρα της ζωής μου;) Louis Garrel. O τύπος και απλά να υπάρχει χωρίς κάποιο υποκριτικό ενδιαφέρον αρκεί.

Και για να σοβαρευτώ, πρόκειται για πολύ όμορφες προσεγγίσεις στις ερμηνείες και από τους δύο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι o γαλλικός κινηματογράφος ανακάλυψε την Lea σε αυτή τη ταινία.

2. Γιατί έχει μια αισθητική από nouvelle vague

Γιατί οι Γάλλοι έχουν βαθιά χαραγμένο μέσα τους το nouvelle vague και ακόμη σε μια τηλεταινία όπως είναι αυτή, η αισθητική του μοναδικού αυτού κινήματος είναι εκεί.

3. Γιατί είναι ανατρεπτική

Το τελευταίο πράγμα που περίμενα βάζοντας αυτή τη ταινία είναι ένα σενάριο με ανατροπές. Και όμως θα σε εκπλήξει. Τόσο μέσα από το σενάριο, όσο και μέσα από τα σκηνοθετικά ευρήματα.

4. Γιατί είναι σκοτεινή, ρομαντική και αφοπλιστικά ειλικρινής

Γιατί ναι είναι μια ιστορία που μπορεί να συμβεί σε όλους. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ταινίας γαλλικού κινηματογράφου που εντάξει δεν θα σου αλλάξει τη ζωή αλλά θα σε βάλει σε σκέψεις και η ώρα σου θα περάσει ευχάριστα.

5. Γιατί πρόκειται για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα

Δυστυχώς είδα την ταινία αφού έγραψα ένα άρθρο με λίστα για ταινίες που πραγματεύονται ανεκπλήρωτους έρωτες αλλά εάν την είχα δει προηγουμένως σίγουρα θα έμπαινε εκεί.

Δες εδώ: Ανεκπλήρωτοι έρωτες: 10+1 ταινίες που θα σε συγκινήσουν!

Σχόλια