Αγαπημένες ρομαντικές ταινίες που σίγουρα έχεις δει και ίσως δεν γνωρίζεις την ιστορία τους!

Σε αυτές τις ρομαντικές ταινίες οι πρωταγωνιστές δεν είναι χαρακτήρες της φαντασίας, αλλά αληθινοί, αφού πρόκειται για 10 ιστορίες αγάπης που αποτυπώθηκαν στην μεγάλη οθόνη!

1. Το Φιλοδώρημα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (1994)

Στην ταινία ένας αστυνομικός μοιράστηκε τα κέρδη του στο Λότο με μία σερβιτόρα. Στην πραγματική ζωή ο Robert Cunningham μοιράστηκε 6 εκατομμύρια δολάρια με τη σερβιτόρα Phyllis Penzo το 1984.

Ωστόσο, το love story κατασκευάστηκε μόνο για τη ταινία!

2. Έρωτας από την Αρχή (2012)

Ένα ζευγάρι είχε ένα ατύχημα, στο οποίο η κοπέλα έπαθε αμνησία. Η γυναίκα θυμάται γεγονότα και περιστατικά μέχρι πριν παντρευτεί. Τότε, ο γάμος τους θα διαλυθεί, αφού θα επιλέξει η κοπέλα να κάνει τα πράγματα όπως πριν παντρευτεί!

Ο σύντροφός της, όμως, επιλέγει να μείνει μαζί της μέχρι να τον ερωτευτεί ξανά.

3. A Beautiful Mind (2001)

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή ενός ταλαντούχου μαθηματικού που πάσχει από σχιζοφρένεια! Στην ταινία μεταξύ άλλων βλέπουμε την ιστορία αγάπης του μαθηματικού με την αφοσιωμένη σύζυγό του.

4. Walk the Line (2005)

Στην ταινία βλέπουμε τον έρωτα του Τζόνι Κας με την τραγουδίστρια Τζουν Κάρτερ, την δεύτερη σύζυγό του. Μάλιστα, η ταινία αποτυπώνει την δύσκολη περίοδο που πέρασε ο τραγουδιστής και την σχέση που ανέπτυξε με την τραγουδίστρια.

Δες εδώ: 20 αντισυμβατικές ρομαντικές κομεντί που αξίζει να δεις!

5. Στον Πυρετό της Λόξας (2005)

Πρόκειται για το remake μιας ταινίας του 1997. Στην συγκεκριμένη αυτοβιογραφία βλέπουμε ένα ζευγάρι που ερωτεύεται και στην πορεία πρέπει να αντιμετωπίσει την εμμονή εκείνου με το baseball.

Η μόνη διαφορά είναι ότι στην πραγματική ιστορία ο πρωταγωνιστής είχε εμμονή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

6. Μπόνι και Κλαϊντ (1967)

Πριν το 1967, πριν γίνει ταινία η ιστορία τους, βρίσκονταν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ήταν ένα υψηλού προφίλ ζεύγος που  χτυπούσαν τράπεζες μαζί την δεκαετία του 30.

Μάλιστα, η αγάπη τους έμεινε ζωντανή, ενώ διέπρατταν ληστείες και φόνους μαζί.

7. Reaching for the Moon (2013)

H ταινία δείχνει την ιστορία της Aμερικανίδας ποιήτριας της Elizabeth Bishop και τη σχέση της με τη Βραζιλιάνα αρχιτέκτονα Macedo Soares. Ο έρωτάς τους τελείωσε άδοξα με την αυτοκτονία της Soares το 1967.

8. Boys Don’t Cry (1999)

H Brandon Teena είναι ένα διεμφυλικό κορίτσι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι και με το ρόλο της η Hilary Swank κατάφερε να πάρει Όσκαρ.

9. The Notebook (2004)

O σεναριογράφος αφηγήθηκε την ιστορία αγάπης των παππούδων της συζύγου του και η ιστορία μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη! Ήταν ένα ζευγάρι μάλιστα, το οποίο ήταν μαζί για περισσότερα από 60 χρόνια.

10. The Invisible Woman (2013)

Στην ταινία βλέπουμε την ιστορία του Charles Dickens και μιας νεαρής γυναίκας της Ellen Ternan, οι οποίοι γνωρίστηκαν το 1857 όταν αυτός ήταν 45 και εκείνη μόλις 18 χρονών! Ο έρωτάς τους κράτησε 13 χρόνια μέχρι δηλαδή και το θάνατο του συγγραφέα.

Σχόλια