Τον τελευταίο καιρό συναντώ συνέχεια ένα όνομα μπροστά μου…

Ένα όνομα που αν δεν μου το συλλάβιζαν πάμπολλες φορές δεν θα το μάθαινα ποτέ. Η Πωλίνα Λεσνέβσκαγια, τραγουδίστρια των The Zero Won κάνει πλέον θραύση με την φωνή της και το Frapress.gr και εγώ την συναντήσαμε για να μάθουμε περισσότερα για τη ίδια και την μπάντα…

Η αρχή… (DIY)

Η Πωλίνα ξεκίνησε εντελώς μόνη της, κυρίως για να γεμίσει ποιοτικά τις ώρες της. Κάθισε στο pc και παράλληλα με κάποια αστεία βιντεάκια της που πόσταρε στο fb έκανε και κάποια στα οποία τραγουδούσε.

Πωλίνα Λεσνέβσκαγια

Η επιτυχία και η πρώτη επίσημη ηχογράφηση δεν άργησαν να έρθουν.

Πριν, όμως, πάμε σε αυτά ας κάνουμε μία χρονική αναδρομή με δικά της κυρίως λόγια…

Αρχικά, από το επίθετο καταλαβαίνω ότι έχεις καταγωγή από κάπου εκτός Ελλάδος;

Ναι, ναι. Γεννήθηκα και μεγάλωσα, έως τα 7 μου, στην Λευκορωσία.

Ύστερα;

Ύστερα μετακομίσαμε οικογενειακώς στα Κύθηρα, όπου έζησα για πολλά χρόνια.

Στη μουσική πως μπήκες;

Στη μουσική με έβαλε ουσιαστικά η μαμά μου. Ήμασταν στα Κύθηρα και η μητέρα μου προσέγγισε τον μαέστρο της φιλαρμονικής του νησιού για να ρωτήσει πως μπορώ να μάθω και εγώ κάποιο όργανο.

Ο κος Στρατής, ένας αξιαλάτρευτος γεράκος- πλέον δεν βρίσκεται μαζί μας- με πήρε από το χέρι και μου έμαθε εύκολα και άριστα πιάνο.

Το έκανε τόσο καλά που πραγματικά θεωρούσα δεδομένο ότι το να διαβάζουμε μουσική είναι κάτι που έχουμε έμφυτο μέσα μας όλοι. Στην συνέχεια μου πήραν ένα αρμόνιο για να εξασκούμαι σπίτι και έπειτα πιάνο. Κάπου εκεί στάθηκα πολύ τυχερή.

Μετακόμισε δίπλα μας μία Ρωσίδα καθηγήτρια πιάνου. Έκανα 2 χρόνια μαζί της, μου έδειξε πάρα πολλά και μετά μπήκα (αφού εντέλει άνοιξε στα Κύθηρα) στο Ωδείο.

Πωλίνα Λεσνέβσκαγια

Αθήνα πότε ήρθες;

Αθήνα ήρθα πριν 4-5 χρόνια.

Και πως σου φαίνεται;

Αγαπάω πολύ την Αθήνα, έχει πολλά να κάνεις και ωραίους ανθρώπους να συνανστραφείς.

Για πες μας τώρα, το τραγούδι πως προέκυψε;

Το άρχισα εντελώς μόνη μου. Μέσω Fb έκανα κάποια live video. Από εκεί γνώρισα και με γνώρισε πολύς κόσμος στην Αθήνα, κάτι που με βοήθησε πολύ στο socializing.

Κάπως έτσι και κάπου εκεί μου λέει ο Κωνσταντίνος Μπίμπης (υπεύθυνος στο Άλφα Ιδέα): Δεν έρχεσαι να κάνεις κανά live στο φουαγέ του θεάτρου;

Δεν είχα ξανακάνει, φοβόμουν φουλ, αλλά πήγα. Τελικά όλα πήγαν τέλεια, ήρθαν όλοι οι φίλοι μου από τα Κύθηρα, κάτι που με βοήθησε στο να αποβάλλω το άγχος μου και εκεί, εν δράση κατάλαβα ότι είμαι και stand up comedian σίγουρα.

Για να γεμίσω τα κενά έκανα αστειάκια, τα οποία παραδόξως άρεσαν πολύ. Κάποια στιγμή και μέσω κοινών γνωστών βρέθηκα στην Bashment Records του Ταφ Λάθος, τον οποίο αγαπώ σαν μουσικό, και ηχογραφήσαμε το The Gun.

Κάπου εκεί πίστεψα και εγώ, αλλά και ο κόσμος που με παρακολουθούσε ότι το εννοώ και όντως τραγουδάω…

Πωλίνα Λεσνέβσκαγια

Και οι The Zero Won;

Αφού είδα ότι μπορώ και μου αρέσει ξεκίνησα να κάνω ένα live τον μήνα. Σε ένα live που έκανα στο The Zoo με τον Tom Yosi με βρήκε ο drummer των The Zero Won, Θοδωρής Γεωργακόπουλος και μου είπε πως ξεκινάνε ένα project-μπάντα και αν θέλω να με δοκιμάσουν στα φωνητικά. Έτσι και έγινε!

Με τους The Zero Won, η Πωλίνα Λεσνέβσκαγια, κάνουν cover το Waves, δημιουργούν το Mine, το Sour, το Light, το Morning και τώρα το I decided.Πωλίνα Λεσνέβσκαγια

Πως σου φαίνεται η ως τώρα συνεργασία σας;

Πρόκειται για μπάντα απαρτιζόμενη από φοβερά παιδιά, με τα οποία έχουμε δέσει και είμαστε πολύ παραγωγικοί. Αλλά στον εαυτό μου δεν δίνω ποτέ μπράβο.

Γιατί αυτό;

Όσες φορές μου έχω δώσει συγχαρητήρια αυτομάτως έχω επαναπαυτεί και το έχω ψιλό-παρατήσει. Γενικά προβληματίζομαι αρκετά με τις ερμηνείες μου. Μου αρέσει να αλλάζω πράγματα στον εαυτό μου. Δεν είμαι ποτέ απόλυτα ικανοποιημένη!

Πωλίνα ΛεσνέβσκαγιαΑυτά από την μοναδική Πωλίνα Λεσνέβσκαγια, που τώρα που αποφάσισε ότι τραγουδάει σίγουρα θα μας απασχολεί για πολύ καιρό!

Απολαύστε το νέο τραγούδι της με τους The Zero Won – I decided και μπείτε στην σελίδα τους για περισσότερα νέα και δουλειές τους.

Θα βρείτε την Πωλίνα Λεσνέβσκαγια και τους The Zero Won στα εξής social media: Polina fbPolina instagramPolina YoutubeThe Zero Won fb

Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη μας Εύα Μπελσεμέ για την εξαιρετική φωτογράφιση. Ακολουθήστε την στο Instagram για να δείτε περισσότερα δείγματα της δουλειάς της.

Σχόλια