Δες ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις για τους εργαζόμενους σύμφωνα με την έρευνα!

Στην ετήσια έκθεσή της για το κόστος και την ποιότητα ζωής η Mercer ανέλυσε τις πόλεις και βρήκες ποιες έχουν το πιο υψηλό κόστους για τους  εργαζόμενους και άρα ποιες είναι και οι πιο ακριβές πόλεις!

Τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν πολύ από άλλες χρονιές αφού κυριαρχεί η Ασία στις πρώτες δέκα πόλεις με το Χονγκ Κονγκ να βρίσκεται στην κορυφή ως η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο! Ακολουθούν το Τόκιο, η Σιγκαπούρη στην τέταρτη θέση, η Σεούλ στην πέμπτη και η Σαγκάη και το Πεκίνο στην έβδομη και ένατη αντίστοιχα.

Από τη δεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει η Ζυρίχη που βρίσκεταί στην τρίτη θέση και η Λουάντα που καταλαμβάνει την έκτη θέση!

ακριβές πόλεις

«Οι πόλεις της Ασίας, ειδικά αυτές της Κίνας, έχουν δείξει ισχυρές επιδόσεις αναφορικά με την κατάταξη στο κόστος ζωής, κυρίως λόγω των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι εταιρείες μετακινούν τα κορυφαία ταλέντα σε όλο τον πλανήτη ως απάντηση σε ελλείψεις δεξιοτήτων», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Mario Ferraro, Global Mobility Practice Leader της Mercer στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Τουρκία.

Ως βάση για τις συγκρίσεις η Mercer χρησιμοποιεί τη Νέα Υόρκη και μετρά τις αλλαγές της ισοτιμίας των τοπικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου. Η συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσε 209 πόλεις σε πέντε ηπείρους και μέτρησε συγκριτικά το κόστος από περισσότερα από 200 αντικείμενα σε κάθε θέση συμπεριλαμβάνοντας τις κατοικίες, τα μέσα αλλά και το κόστος μεταφοράς, τα τρόφιμα και τα ενδύματα.

Σχόλια