Πήγαμε Dub Inc στο Summer Sound Festival 2018 και εννοείται ότι περάσαμε τέλεια. Θα στα πω -σχεδόν- όλα για να ξέρεις να μη τους χάσεις την επόμενη φορά.

Photo by: Afroditi Zaggana Photography

Οι Dub Inc μπορεί να έχουν παίξει αρκετές φορές στην Ελλάδα αλλά όπως είπαν και οι ίδιοι κάθε φορά είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Εάν έχεις πάει σε κάποιο live τους φυσικά και καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εάν δεν έχεις πάει, θα σου εξηγήσω ακριβώς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Φτάνουμε στο Mythos Experience Station, ακούμε μουσικάρες, πίνουμε τις πρώτες μας μπύρες και χαιρετάμε γνωστούς μέχρι να βγουν οι Blend Mishkin & Roots Evolution. 

Μετά από λίγο βγαίνει ο Blend Mishkin με τον BnC και την μπάντα τους. Ξεκινάμε να χορεύουμε και να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα.

Και εκεί που είμαστε πλέον έτοιμοι. Βγαίνουν οι Dub Inc και τα “δικάζουν” όλα.

Στη συζήτηση που είχαμε με τον Kemlan λίγο πριν τη συναυλία τους στην Αθήνα μας είχε πει ότι στα live τους είναι καλύτεροι απ’ ότι στο στούντιο και ότι αυτός είναι ο φυσικός χώρος τους.

“Για εμάς είναι σημαντικό ένα live να είναι ένα ξέφρενο party. Αυτό είναι για εμάς εξάλλου μια συναυλία. Θέλουμε να τα δίνουμε όλα ώστε ο κόσμος να ξεδίνει και να ζούμε όλοι μαζί μια στιγμή. Πιστεύω ότι το κοινό μας ακολουθεί σε αυτό και λαμβάνουμε την ενέργεια που δίνουμε όπου και να παίζουμε. Εμείς γι’ αυτό δημιουργηθήκαμε. Είμαστε καλύτεροι στα live απ’ ότι στο studio γιατί αυτό είναι που μας αρέσει περισσότερο!” 

Και η αλήθεια είναι ότι είδαμε ακριβώς αυτό.

Οι Dub Inc στη σκηνή είναι η μπάντα που θα κάνει τα πάντα για να περάσει ο κόσμος καλά, να χορέψει και να συμμετέχει στο live, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνει ή δεν ξέρει τους στίχους. Η ενέργεια τους είναι σπάνια και ξέρουν ακριβώς πώς να στη μεταφέρουν.

Δε συζητώ ότι δεν κατάλαβα καν πώς πέρασαν περίπου δύο ώρες που ήταν στη σκηνή του Summer Sound Festival 2018. 

Μας είπαν παλιά αγαπημένα κομμάτια όπως το Rude Boy που έχω την αίσθηση ότι έπαιζε δέκα λεπτά αλλά τα ευχαριστήθηκα ΟΛΑ. Παρουσίασαν κάποια κομμάτια από το So What που δεν τα είχαμε ακούσει ξανά live στην Ελλάδα και έκαναν το πιο τέλειο encore που έχω δει σε συναυλία.

Εν τω μεταξύ εννοείται ότι πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που ο drummer των Dub Inc παίρνει το μεγαλύτερο χειροκρότημα απ’ όλους λόγω της ελληνικής καταγωγής του αλλά φυσικά και το αξίζει. Όλοι τους το αξίζουν βασικά γι’ αυτό και χειροκροτούσαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε. 

Απ’ ότι καταλάβαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί χθες, οι Dub Inc σίγουρα θα έρθουν ξανά στην Ελλάδα. Οπότε την επόμενη φορά κοίτα να μη το χάσεις!

Αξίζει από κάθε άποψη.

Δες εδώ: Ο Komlan μας είπε γιατί οι Dub Incοrporation δημιουργούν μουσική «με συνείδηση»

 

Σχόλια