Ένα γεμάτο και παραγωγικό δίωρο με την Ιωάννα Φωτοπούλου στο Job Fair Athens 2018!

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε δυναμικά με το workshop του Design Thinking. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε ένα θετικό και δημιουργικό κλίμα. Στην αρχή η Ιωάννα εξήγησε κάποια βασικά πράγματα που θα χρησιμοποιούσαν όσοι ήταν παρόντες λίγο αργότερα ως εργαλεία, ώστε να φέρουν εις πέρας τα projects στο πλαίσιο του workshop.

Το πιο βασικό σημείο ήταν η παρουσίαση του why-how-what του Simon Sinek. Σε αυτό το marketing concept ο Simon Sinek καθιστά σαφές το σε ποιά ερώτηση πρέπει πρώτα να απαντάς στον καταναλωτή όταν του προωθείς κάτι ώστε να του δημιουργήσεις την αξία που επιθυμεί.

Δηλαδή σημασία έχει πρωτίστως να φαίνεται μέσα από μια στρατηγική το «γιατί», η αιτία, κι έπειτα όλα τ’ άλλα. Τρανό παράδειγμα η Apple.Job Fair Athens 2018

Έπειτα παρουσίασε στο κοινό της τρία σχετικά cases. Στο κάθε case το πρωταγωνιστικό πρόσωπο έλυσε το πρόβλημα του μέσω της χρήσης αυτού του concept. Και τα τρία cases ήταν από τη δική της εμπειρία. Δηλαδή, η  ίδια είχε υποδείξει την κατάλληλη στρατηγική.

Δες εδώ πως μπορείς να βελτιώσεις το βιογραφικό σου!

Πέρα λοιπόν από τη motivating και influential ομιλία, έδωσε στο κοινό και την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτήν τη γνώση μέσα από τα projects που ανέθεσε, αφού πρώτα χώρισε το κοινό σε τρεις ομάδες.

Και στα 3 projects ο σκοπός ήταν να φτιαχτούν δημοσιεύσεις για το Facebook και το Instagram και στις οποίες η στρατηγική διαφήμισης έπρεπε να είναι eye-catching.

Job Fair Athens 2018

Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Μετά ακολούθησε παρουσίαση από την κάθε ομάδα, σχόλια για βελτιώσεις και πιθανό αντίκτυπο της κάθε μιας υποψήφιας δημοσίευσης.

Δες εδώ όλα όσα μάθαμε στο Job Fair Athens 2018!

Στο σύνολο του το workshop αυτό ήταν ολοκληρωμένο, συνοπτικό, άμεσο και στην καρδία του σημερινού προβλήματος, το οποίο είναι ο καταιγισμός διαφημίσεων. Σε μια εποχή που η πληθώρα διαφημίσεων σπανίως τραβάει την προσοχή του καταναλωτή σημασία έχει να του απαντάς έμπρακτα, δηλαδή γνωρίζοντας πολύ καλά γιατί του προσφέρεις κάθε τι, ώστε να κερδίζεις την προσοχή του.

Κεντρική Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Σχόλια