Αυτό το άρθρο είναι για όσους δεν αντέχουν χωρίς το Game of Thrones και έχουν ανάγκη από υποκατάστατα – ξένες σειρές.

Ήταν μία όμορφη μέρα σαν όλες τις άλλες για εμάς του αληθινούς φαν του GOT. Το κρύο ήταν τσουχτερό, ο Night King ερχόταν να μας κάνει ζόμπι, η Ολέννα είχε πιει το φαρμάκι και ο Τζέιμι έφευγε για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα! Οι φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν αλλά κανείς δεν το είχε πιστέψει. Κι όμως ήταν αλήθεια!

Το Game of Thrones θα επιστρέψει το 2019!

dorothy gale what GIF

 

Θα τα βάψουμε μαύρα; Φυσικά! Αλλά επειδή κάθε πένθος περνάει από πολλά στάδια και το τελικό είναι η αποδοχή, πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Έχουμε πολλούς μήνες ακόμα και ο τρόπος να ξεχαστούμε είναι ένας! Άλλες σειρές! Και πριν βιαστείτε να με κρίνετε λέγοντας πως καμία δε συγκρίνετε με τη σειράρα μας θα σας παραθέσω το γνωστό άσμα.

“Ο έρωτας με έρωτα περνάει!”

Εδώ λοιπόν συγκέντρωσα για εσάς πέντε έρωτες για να περάσετε τους μήνες που απομένουν! Πέντε σειράρες που απέσπασαν κριτικές και βραβεία, που ίσως να ζήλευε και το ίδιο το GOT!

1.The handmaid’s tale

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον ο κόσμος έχει καταρρεύσει αφήνωντας όρθια μία δυστοπική πόλη στην οποία μία χριστιανική αίρεση και μία αυταρχική κυβέρνηση συνεργάζονται για την παλινόρθωση. Το διαφορετικό δεν έχει θέση. Οι επαναστάτες θανατώνονται πριν προλάβουν να επαναστατήσουν.

Οι γυναίκες; Οι γυναίκες γεννούν παιδιά. Η υπογεννητικότητα πρέπει να εξαλειφθεί. Κάθε γυναίκα πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι, γεννώντας διαδόχους στις οικογένειες των ισχυρών. Το παρελθόν σβήνεται. Δεν κατούν ούτε το όνομα τους.

Μία γυναίκα, η Όφρεντ (ο κύριός της είναι φυσικά ο Φρεντ), αποφασίζει να μην ξεχάσει. Βασισμένο σε βιβλίο του 1985 κι πιο επίκαιρο από ποτέ!handmaids tale hulu GIF

 2. Big Little Lies

Μία ακόμη σειρά βασισμένη σε βιβλίο. Το διάβασε η Νικόλ Κίντμαν, πήρε τηλέφωνο τη Ρις Γουίδερσπουν και δημιουργήθηκε μία σειρά με ένα ανεπανάληπτο καστ. Εκτός από τις δύο σταρ στην παρέα προστέθηκα  η Ζόι Κράβιτσ, η Σαιλίν Γούντλει και η Λόρα Ντερν. Σε μία επαρχιακή παραθαλάσσια πόλη, μία παρέα μαμάδων προσπαθεί να εξισορροπίσει τη μητρότητα με τη γυναικεία φύση και να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Η κάθε μία κρύβει ένα μυστικό. Όταν τα μυστικά γίνονται βουνό από το φόβο και την προκατάληψη, ένα έγκλημα δεν αργεί να συμβεί στην κατά τα άλλα ήσυχη κοινωνία. Είναι όλες υπεράνω πάσης υποψίας;

Θα πέσουν οι μάσκες των τέλειων οικογενειών; Ένα ταξίδι για τη γυναικεία αλληλουποστήριξη. Κι εκεί που έλεγες πως το καστ δε γίνεται καλύτερο, έχω να σου πω πως η Μέριλ Στριπ υπέγραψε για το 2ο κύκλο! Ναι, δεν κάνω πλάκα. Relaxing Mothers Day GIF by Big Little Lies

3.  A series of unfortunate events

Θυμάστε αυτή την τέλεια σειρά παιδικών βιβλίων με τα τρία ορφανά παιδιά της οικογένειας Μποντλαίρ; Ο Νίλ Πάτρικ Χάρις έκανε το θαύμα του! Μεχρι τώρα έχουμε δύο συναρπαστικούς κύκλους με τις περιπέτειες της Βάιολετ, του Κλάους και της Σάννυ.

Οι γονείς τους πεθαίνουν σε μία μυστηριώδη πυρκαγιά και αλλάζουν διαρκώς κηδεμόνες, οι οποίοι ήταν κάοτε φίλοι των γονιών τους αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο δε τους είχαν γνωρίσει ποτέ! Α ναι! Και πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο από τον επίσης μυστηριώδη υποτιθέμενο θείο τους, τον Κόμη Όλαφ που κυνηγάει αυτούς και την τεράστια περιουσία τους! Κι όμως παιδιά είναι κωμωδία!

Γκροτέσκα, με παραμυθικά στοιχεία σκηνογραφία και ενδυματολογία από ά΄λλη εποχή που θυμίζουν κουκλοθέατρο. Μεταμφιέσεις, δράση και άφθονο καλό μαύρο χιούμορ! Φαινομενικά παιδική σειρά αλλά τόσο έξυπνη που ο ενήλικας θα γοητευθεί! series events GIF

4.  Dark

Σοκ και δέος μόνο! Η πρώτη γερμανική παραγωγή του Netflix. Πως θα σου φαινόταν να ζεις στο σήμερα και στο παραδίπλα σπίτι της γειτονιάς να ζεις πάλι εσύ, αλλά σε έκδοση παιδιού; Ή να μάθεις πως η κοπέλα σου είναι η θεία σου ( Τρέμε Game of Thrones! ) ; Ή να γνωρίσεις το αφεντικό σου όταν είχε την ίδια θέση με εσένα και ήταν νέος; Τι νομίζεις, πως όλα αυτά τα έπαθε μόνο ένα άτομο;

Στο Dark όλα αυτά είναι συνηθισμένα και συμβαίνουν σε πολύ κόσμο. Το time travelling συμβαίνει είτε το προγραμματίσεις είτε όχι. Ο χρόνος είναι υποκειμενικός μήπως; Ή όλα όσα ξέρουμε είναι ένα μεγάλο ψέμα; Ελέγχουμε εμείς ή κάποιος άλλος τις ζωές μας; Αν τις ελέγχουμε εμείς αλλά σε μία άλλη διάσταση;

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο εχθρό, τον εαυτό μας; dark jonas GIF by NETFLIX

5.  Frontier

Η σειρά ακολουθεί τον Ντέκλαν Χαρπ (Τζέισον Μομόα!!! Ακόμα το κλαίμε το παιδί από το Got), ένα πολεμιστή γουνέμπορο στο Νέο Κόσμο (Αμερική μη μπερδευτούμε και γίνουμε ρεζίλι) και συγκεκριμένα στο σημερινό Καναδά. Ο πατέρας του ήταν Ιρλανδός άποικος και η μητέρα του ιθαγενής.

Ο Ντέκλαν διάλεξε νωρίς πλευρά και τον βρίσκουμε φυγά, να καταζητείτε από τις αγγλικές αρχές. Όταν ο νεαρός Μάικλ Σμίθ βρίσκεται κατά λάθος στο δρόμο του ο Ντέκλαν αποκτά ένα πολύτιμο φίλο και μαζί με τη Σόκαννον, την ιθαγενή αδερφή της νεκρής του γυναίκας, δημιουργούν μία ομάδα αντίστασης απέναντι στις παρανομίες των αρχών. Βέβαια ο έρωτας και οι φιλίες πολλές φορές δε κοιτάνε πλευρές και αντιπαραθέσεις… (Τα χιονισμένα τοπία των δασών του Καναδά δε χρειάζονται περιγραφή γιατί θα αδικηθούν).             Υ.Γ Πατατάκια, καλούς φίλους και have fun. (Αν πάλι όχι ξαναδές Game of Thrones από 1ο κύκλο)

Σχόλια