Οι εθελοντές του Job Fair Athens 2018 μοιράστηκαν μαζί μας όσα αποκόμισαν από το CV Corner που έγινε ειδικά για εκείνους…

Μετά από δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα side events με θέμα CV & Interview Preparation
για φοιτητικές οικονομικών και φοιτητές πολυτεχνικών και τεχνολογικών σχολών, η ίδια η ομάδα του Job Fair Athens 2018 συμμετείχε σε ένα workshop, βάζοντας τα βιογραφικά των εθελοντών της στο μικροσκόπιο.

Τι κατέστη εμφανές λοιπόν; Ότι όλοι κάνουμε πάνω κάτω τα ίδια λάθη φτιάχνοντας το πρώτο μας βιογραφικό και oι εθελοντές του Job Fair Athens 2018 μοιράστηκαν μαζί μας ποια είναι αυτά!

1. Δομή βιογραφικού – Μορφοποίηση

Απ’ότι φάνηκε στο άγχος μας να γεμίσουμε με πληροφορία το βιογραφικό μας, ώστε να φανούμε δραστήριοι, αγνοούμε λεπτομέρειες όπως η σωστή στοίχιση και η κατάλληλη γραμματοσειρά. Βάζουμε σε λάθος σειρά τα πεδία, ενώ περιγράφουμε ατελώς και λανθασμένα την εργασιακή μας εμπειρία, χωρίς να σκεφτόμαστε το πόσο σημασία έχει να φτιάξουμε ένα φιλικό προς το μάτι του “κουρασμένου” αναγνώστη βιογραφικό.

Μήπως κι εσύ έχεις ακόμα γραμμένο τον βαθμό του απολυτηρίου ή του πτυχίου στο βιογραφικό σου; Λάθος!

Δες εδώ την συνέντευξη που μας παραχώρησε η οργανωτική ομάδα του JFA 2018!

2. Ξεχωριστά στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται και δεν τα βάζει στο βιογραφικό του σχεδόν κανείς

Έχεις κάνει εργασίες στην σχολή, στις οποίες δούλεψες πολύ και τελικά κατέληξες να πάρεις το πολυπόθητο 10; Αυτό προφανώς και επιβάλλεται να συμπεριληφθεί στο βιογραφικό σου. Προσοχή, όχι ο βαθμός. Αλλά το θέμα της εργασίας και οι σελίδες της.

Επιπλέον, έχεις LinkedIn; (δεν τίθεται ζήτημα για το αν θα πρέπει να φτιάξεις, ΠΡΟΦΑΝΩΣ) Σίγουρα πρέπει να το συμπεριλάβεις με υπερσύνδεση στο βιογραφικό σου.

Δεν είναι μόνο τα παραπάνω όμως στοιχεία που πολλοί ξεχνάμε. Είναι και άλλα εξίσου σημαντικά, τα οποία θα αναλυθούν εκτενώς στο CV Corner του Job Fair Athens 2018, στις 26 και 27 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο και γι’ αυτό πρέπει να είσαι εκεί.

 

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Αθηναίων Πολιτεία το CV Corner Trial στους εθελοντές μας. 👔 📝 ☑Θυμήσου ότι: Στην κεντρική Eκδήλωση θα λειτουργεί CV Corner, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σκοπό την ενδυνάμωση του βιογραφικού σου από φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ. 📢 Για να μάθεις περισσότερα και να δηλώσεις συμμετοχή! ➡Link in our bio⬅ #jfathens #staytuned

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JobFairAthens (@jobfairathens) στις

3. Τελικά το σωστό βιογραφικό πρέπει ή δεν πρέπει να έχει την φωτογραφία μας;

Μια απορία που πραγματικά έχουμε όλοι, απαντήθηκε επιτέλους. Φωτογραφία στο βιογραφικό βάζουμε μόνο όταν μας ζητηθεί. Για σβήστε την, λοιπόν, όσοι την είχατε συμπεριλάβει ανεξαιρέτως, καθώς ειδικά οι εταιρείες τεχνολογίας, όπως αυτές που θα δώσουν το παρών στο Job Fair Athens 2018, συνήθως δεν ζητάνε και καλό είναι να έχεις ένα σωστό βιογραφικό έτοιμο μαζί σου όταν έρθεις στο Ζάππειο.

Πώς θα γίνει αυτό; Κατά τη διάρκεια του Job Fair Athens 2018, 26 & 27 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί για 4η φορά CV Corner, όπου εθελοντές φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού σου θα σου προτείνουν πρακτικές για τη βελτίωσή του.

Ανέβασε, λοιπόν, το βιογραφικό σου ακολουθώντας τις οδηγίες εντός του link για να πραγματοποιήσεις ένα 20λεπτο one-on-one session με τον εθελοντή – σύμβουλό σου, ο οποίος θα σου προτείνει πιθανές αλλαγές για τη βελτίωση του βιογραφικού σου.

4. Η σωστή έκταση του βιογραφικού

Υπάρχει αυτή η αμφισβήτηση για το πόσο εκτενές μπορεί να είναι ένα βιογραφικό, κυρίως επειδή οι περισσότεροι σήμερα ως φοιτητές είμαστε αρκετά δραστήριοι και έχουμε πολλά πράγματα, όπως εθελοντισμός, σεμινάρια, φοιτητικές δουλειές, να συμπεριλάβουμε στο βιογραφικό μας. Τελικά στο workshop για τους εθελοντές του Job Fair Athens 2018 δόθηκε μια απάντηση που δεν περιμέναμε…

Πρέπει να φτιάξετε δύο εκδοχές του βιογραφικού σας! Μια σύντομη και μία πιο εκτενή και αναλυτική. Η πρώτη δεν πρέπει με τίποτα να ξεπερνάει την μία σελίδα και η δεύτερη τις δύο.

Εμείς απ’ότι φαίνεται το κάναμε λάθος τόσο καιρό καθώς προσπαθούσαμε με το ζόρι να περιοριστούμε στις 2 σελίδες.

Από το 1ο Side Event με θέμα “CV & Interview Preparation” σε συνεργασία με την Career In Progress και τους Nikos Patselis και Vassia Yiannakopoulou.

5. Ειδικός φάκελος με αρχεία διαφορετικών εκδοχών προς αναζήτηση εργασίας

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πολλοί δεν ξέρουν αφενός σε ποια μορφή αρχείου πρέπει να στέλνουν το βιογραφικό τους. Αφετέρου δεν αρκεί σε καμία περίπτωση αν θες να βρεις σοβαρή δουλειά το να έχεις φτιάξει ένα βιογραφικό στα ελληνικά και τέλος. Χρειάζεται σωστή οργάνωση και αρκετή ενασχόληση. 

Πρέπει να φτιάξεις, λοιπόν, όπως μας είπαν οι εθελοντές του Job Fair Athens 2018 από αυτά που άκουσαν στο workshop, έναν φάκελο με το βιογραφικό σου σε 4 ουσιαστικά εκδοχές. Σύντομη και αναλυτική, ελληνική και αγγλική. Και να ‘ταν μόνο αυτό; Πρέπει να έχεις φτιάξει και ένα υπόδειγμα Cover Letter, με την ίδια μορφοποίηση, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το όποιο θα παραλλάζεις ανάλογα με την εκάστοτε θέση εργασίας. Αλλά το Cover Letter είναι μια άλλη ιστορία στην οποία επίσης γίνονται πολλά λάθη…

Αν θες, λοιπόν, να μάθεις κι εσύ περισσότερες λεπτομέρειες για το Cover Letter και να λάβεις ανάλογες συμβουλές με τις παραπάνω – που ειλικρινά είναι πολυτιμότατες- για το βιογραφικό σου, 26 και 27 Απριλίου να είσαι στο Ζάππειο!

Δήλωσε ΤΩΡΑ συμμετοχή για το Job Fair Athens 2018 και κατοχύρωσε την θέση σου εδώ πατώντας «Εγγραφή φοιτητή»!

5+1 λόγοι για να πας στο Job Fair Athens 2018

Σχόλια