Job Fair Athens 2018: H μεγαλύτερη διημερίδα καριέρας για νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, τεχνολογικών και οικονομικών σχολών έρχεται 26 & 27 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο!

Το Job Fair Athens, έχοντας τις ρίζες του στο Πολυτεχνείο αποτελεί μία δράση της Eestec Τ.Ε. Αθήνας, ενώ φέτος, αλλάζει μέρος και θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Job Fair Athens 2018 φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αγοράς εργασίας και των φοιτητών και πανεπιστημιακών αποφοίτων της χώρας, ενώ παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη φοιτητική πρωτοβουλία στο χώρο της αγοράς εργασίας. Έως τώρα, έχουν συμμετάσχει 124 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας και το έχουν επισκεφθεί πάνω από 9.000 φοιτητές και απόφοιτοι από πολυτεχνικές, οικονομικές και τεχνολογικές σχολές της Ελλάδας.

Σε παλιότερες διοργανώσεις εμείς δώσαμε το παρών και ένα θα σου πούμε… Πρέπει να είσαι εκεί! Δεν το λέμε έτσι φυσικά αυτό, έχουμε και επιχειρήματα που θα σου απαριθμήσουμε αμέσως.

1. Η απόλυτη βοήθεια για να φτιάξεις από το μηδέν το βιογραφικό σου!

Ακόμα έχουμε τις σημειώσεις με τις συμβουλές για ένα σωστό βιογραφικό από το CV Corner του Job Fair Athens. Όταν πρωτοφτιάξαμε βιογραφικό ήταν η πιο σημαντική βοήθεια και πάνω σε αυτές τις οδηγίες στηριζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Γενικά ήταν ό,τι πιο κατατοπιστικό έχουμε ακούσει στον συγκεκριμένο τομέα, χωρίς υπερβολή. Αν αισθάνεσαι χαωμένος, λοιπόν, με το πώς να φτιάξεις το πρώτο σου βιογραφικό πρέπει σε ένα μήνα ακριβώς να είσαι στο Ζάππειο.

2. Γιατί τόσες εταιρείες συγκεντρωμένες σε έναν χώρο δεν έχουμε ξαναδεί!

Intracom, Accenture, Intrasoft, Mytilineos, Intralot, pwc, zulutrade, Ελληνικά Πετρέλαια, ABB, eworx και Performance είναι μόνο μερικά από τα ονόματα εταιρειών που συμμετέχουν στο Job Fair Athens 2018. Και οι εκπρόσωποι όλων αυτών των εταιρειών δεν θα είναι απλώς εκεί για να σε ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στην δική τους επιχείρηση, αλλά θα συμμετέχουν ενεργά μέσα από σεμινάρια και workshops, καθώς και προχωρώντας σε συνεντεύξεις με νέους αποφοίτους ή φοιτητές που αναζητούν δουλειά ή πρακτική αντίστοιχα.

 

3. Eπειδή η ζωή μετά το πανεπιστήμιο μοιάζει με χάος στην αρχή…

Δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνουμε. Είτε ψάχνεις για μεταπτυχιακό, είτε ψάχνεις την πρώτη σου δουλειά το να βρεις κάποιον από τον χώρο που σε ενδιαφέρει και να σου δώσει μερικές συμβουλές και κατευθύνσεις είναι πολύτιμο. Ακόμα κι αν δεν ψάχνεις, λοιπόν, δουλειά αλλά θες να κάνεις μεταπτυχιακό, στο Job Fair Athens 2018 μπορείς να έρθεις σε επαφή με τις εταιρείες που σε ενδιαφέρουν και να ρωτήσεις για τα μεταπτυχιακά που θεωρούν ανταγωνιστικά στον τομέα τους ή ακόμα και ποιο μεταπτυχιακό έχουν κάνει τα ίδια τα στελέχη.

Θα φύγεις λίγο πιο κατατοπισμένος και ανακουφισμένος τουλάχιστον, έχοντας υλικό για να ξεκινήσεις ενδελεχή έρευνα στο σπίτι.

4. Επειδή η αγορά εργασίας είναι επίσης ένα χάος…

Οι αγγελίες που βρίσκεις εκεί έξω δεν είναι πάντα οι καλύτερες και το ξέρουμε όλοι. Αντιθέτως, η πλειοψηφία των καλών εταιρειών δεν απευθύνονται καν στο ευρύ κοινό όταν αναζητούν νέα άτομα για να στελεχώσουν τα τμήματά τους. Το networking, λοιπόν, είναι το Α και το Ω και το Job Fair Athens 2018 μοιάζει ιδανική ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Μην ξεχνάς στο μεταξύ ότι το να καταφέρεις να έρθεις άμεσα σε επαφή με στελέχη των HR τμημάτων είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό καθώς το να ξεχωρίσουν το βιογραφικό σου ανάμεσα σε χιλιάδες, όσο καλό και να ναι, και να σε καλέσουν για συνέντευξη είναι πολλές φορές αρκετά δύσκολο. Εφόσον πιστεύεις στον εαυτό σου, λοιπόν, και θεωρείς ότι από κοντά μπορείς να πείσεις ακόμα καλύτερα για το πόσο κατάλληλος είσαι μην χάσεις αυτή την ευκαιρία.

5. Για τους εθελοντές του Job Fair Athens 2018!

Ένας ακόμη από τους λόγους που πρέπει να πας είναι για να δεις την οργανωτική ομάδα και όλο το team του Job Fair Athens 2018 εν ώρα δράσης. Αυτό που έχουν οργανώσει για τις 26 & 27 Απριλίου είναι πραγματικά τεράστιο και αξίζει να μπεις στην διαδικασία να προσέξεις την δουλειά που κάνουν τόσο εκείνη την ώρα της διημερίδας, όσο και να αναλογιστείς πόση προετοιμασία χρειάζεται για να στηθεί κάτι τέτοιο και πόση εμπειρία απέκτησαν μέσα από αυτό, που αύριο-μεθαύριο ΣΙΓΟΥΡΑ θα τους χρησιμεύσει.

Γιατί όχι να μην τους γνωρίσεις κιόλας, ώστε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις από τις σχολές σας και το afterunilife, αλλά και να σε καθοδηγήσουν στον εκθεσιακό χώρο με τον πιο στοχευμένο για τις ανάγκες σου τρόπο.

+1 Γιατί το Frapress.gr θα είναι εκεί!

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις και εμάς από κοντά και να δεις σε πρώτο πλάνο πώς λειτουργεί σε live καθημερινή ροή ένα youth media site. Ο χώρος των social media, σε όποιο κλάδο κι αν εργαστείς, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ και θα φροντίσουμε να αναδείξουμε τους καλύτερους τρόπους και tips για να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρο.

Σε περιμένουμε, λοιπόν, για να απαντήσουμε σε όλες σου τις απορίες και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις!

 


Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι αν βρίσκεσαι στην φάση αναζήτησης πρέπει να έρθεις στο Ζάππειο!

Δήλωσε ΤΩΡΑ συμμετοχή και κατοχύρωσε την θέση σου εδώ πατώντας “Εγγραφή φοιτητή”!

*Μην ξεχνάς τα pre-events του Job Fair Athens 2018 που τρέχουν… Stay Tuned στην σελίδα τους στο Facebook για να ενημερώνεσαι έγκαιρα! Φυσικά θα φροντίζουμε και εμείς γι’αυτό.

 

 

Σχόλια