Οι εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα της παράστασης BU-21!

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Το BU-21 δεν προσγειώθηκε, θεωρητικά, αλλά καταρρίφθηκε στον αέρα από τρομοκράτες. Αποτέλεσμα του χτυπήματος ήταν να χάσουν την ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες και να έχουμε επιπλέον θύματα από το σημείο πρόσκρουσης (Λονδίνο). Όλα αυτά δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα, αλλά στο μυαλό του Stuart Slade. Προς τέρψη τώρα των Αθηναϊκών οφθαλμών ο Θ. Βουρνάς έφερε για πρώτη φορά την παράστασή του στην Ελλάδα.

Δες εδώ φωτογραφικό υλικό από την συνέντευξη τύπου της παράστασης!

Το Frapress και εγώ, παρακολουθήσαμε την παράσταση και ειλικρινά, έχω μόνο το καλύτερα να πω!

Αρχικά θα ξεκινήσω εκθειάζοντας τους ηθοποιούς…

Εντάξει ναι, η ερμηνεία της Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου ήταν καθηλωτική, αλλά όλοι το περιμέναμε. Όσοι έχουν δει έστω και μία φορά κάπου την εξαιρετική ηθοποιό ήξεραν τι ακριβώς να περιμένουν από την ίδια και αυτή το προσέφερε απλόχερα. Ο ρόλος της ταίριαξε γάντι και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Ο Ευθύμης Γεωργόπουλος τείνει να γίνει ο αγαπημένος μου θεατρικός μ@λ@κ@ς… Πραγματικά, ενώ φαίνεται να είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά του θεάτρου, αποδίδει άψογα τον ρόλο του κάφρου, του ενοχλητικού και του κόπανου. Μας έκανε όλους να χαμογελάμε από εκνευρισμό και να θέλουμε να τον βρίσουμε στο τέλος… Πραγματικά εκπληκτικός… μ@λ@κ@ς.

Εξαιρετική και η Χρηστίνα Γαρμπή που ήταν σίγουρα η πιο ευχάριστη νότα της παράστασης. Έβγαλε γέλιο μέσα από μία δύσκολή ιστορία, χωρίς να εξευτελίζει τον χαρακτήρα της ή την ίδια. Σοβαρή, στιβαρή, και ταυτόχρονα φρέσκια και διασκεδαστική.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με ελάχιστα λιγότερο χιούμορ και λίγο περισσότερο κυνισμό κινήθηκαν και οι ρόλοι των: Λία Τσάνα, Μανώλη Κλωνάρη και Βαγγέλη Σαλεύρη. Και οι 3 τους απέδωσαν εξίσου καλά.

Όπως, λοιπόν, καταλάβατε από την κριτική μου προς τους ηθοποιούς η παράσταση BU-21 παρόλο που πραγματεύεται την τραγική κατάσταση που επικρατεί έπειτα από ένα τρομοκρατικό χτύπημα το κάνει με χιούμορ και πολύ στυλ. Ουσιαστικά δείχνει ότι ακόμα και έπειτα από ένα αποτρόπαιο συμβάν σαν αυτό, ότι και να χεις χάσει-στερηθεί,  βρίσκεις τρόπο και η ζωή συνεχίζεται.

«Αν δε μπορείς να το χλευάσεις, θα σε κάνει κομμάτια»

Ένα μεγάλο μπράβο και στα κορίτσια που εργάζονται στα παρασκήνια: Κασσιανή Λεοντιάδου, Λυδία Τριγώνη, Ντέπυ Γοργογιάννη που με όμορφα τρικ και σε πολύ μικρό χώρο κατάφεραν να γεμίσουν τόσο πλούσια την σκηνή!

Last but not least πολλά συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά που τολμάει και φέρνει διαρκώς νέα πράγματα στην Αθήνα και γεννά ερωτήματα όπως: «θα μπορούσα άραγε να το αντέξω αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και σε μένα;» Η απάντηση κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (για λίγες μόνο εβδομάδες) στο θέατρο 104!


Παραστάσεις: Από 17 Ιανουαρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό και 8 μειωμένο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020 |

Δες εδώ άλλους 6 λόγους για να δεις το BU-21

Σχόλια