Το BU21 του Stuart Slade έρχεται σύντομα στην Ελλάδα από τον σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά

Ένα αεροπλάνο δέχεται τρομοκρατικό χτύπημα στον αέρα. Αποτέλεσμα αυτού  να “χαθούν” όλοι οι επιβαίνοντες, να προκληθεί μεγάλη ζημιά και να υπάρξουν περαιτέρω θύματα στην περιοχή που προσέκρουσε. Η θεατρική παράσταση BU 21 πραγματεύεται την “επόμενη μέρα” του χτυπήματος. 6 άτομα επηρεασμένα κυρίως ψυχολογικά, από το χτύπημα ψάχνουν καταπράυνση σε ομάδα θεραπείας.

Το Frapress.gr βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στο θέατρο 104, όπου θα “παίζεται” η παράσταση από 17 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Εκεί οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και λοιποί συντελεστές της παράστασης υποδέχτηκαν σε πολύ όμορφο κλίμα μέλη του τύπου για να τους δώσουν μία γεύση από το BU 21.

«Αν δε μπορείς να το χλευάσεις, θα σε κάνει κομμάτια»

 

 

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης καθισμένοι στο κέντρο της αίθουσας διάβασαν ένας ένας αποσπάσματα των ρόλων τους από την αρχή του έργου. Από τους 6 πρωταγωνιστές, οι 3 έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο χτύπημα, η μία είδε κάτι τραγικό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια της, ο ένας βρίσκει ευκαιρία τώρα με το χτύπημα να βγάλει θυμό σε εξιλαστήρια θύματα και η τελευταία είναι η πιο άμεσα εμπλεκόμενη αφού τραυματίστηκε (υπέστη εγκαύματα) από την πτώση του αεροπλάνου.

Βλέποντας καθημερινά στις ειδήσεις αμέτρητα περιστατικά να συμβαίνουν σε καταιγιστικούς ρυθμούς, το ερώτημα είναι ένα:

«θα μπορούσα άραγε να το αντέξω αν κάτι τέτοιο συνέβαινε και σε μένα;»

Τελικά, όπως συμφώνησαν όλοι οι συντελεστές, το έργο αν και πραγματεύεται ένα ζήτημα βαρύ είναι βαθιά αισιόδοξο. Όλοι οι ήρωες τελικά βρίσκονται στην ομάδα θεραπείας γιατί νιώθουν την ανάγκη να προχωρήσουν, να μην μείνουν κολλημένοι στην ζωή πριν το χτύπημα και φυσικά να μην επιτρέψουν στους εαυτούς τους να ζήσουν μέσ’ τον θυμό, τον τρόμο και την αγωνία. Νιώθουν την πληγή ακόμα μέσα τους ανοιχτή, αλλά η δίψα για ζωή υπερνικά τα πάντα και βοηθάει στην άμεση επούλωση της (πληγής). Τραβάνε, λοιπόν, μια κόκκινη γραμμή και μέσω της ομαδικής θεραπείας προσπαθούν να συνεχίσουν τις ζωές τους, αλλά και να μάθουν από τον πόνο τους.

«Μεταφέροντάς μας σε μία ομάδα υποστήριξης επιζώντων, ο Stuart Slade προσφέρει έξι κοντινές, πειστικές και με συχνά πικρό χιούμορ ιστορίες και το αποτέλεσμα είναι 90 έντονα λεπτά που αρέσκονται στο να μας εκπλήσσουν και να μας διαψεύδουν.» – Evening Standard

Συντελεστες Παραστασης

Συγγραφέας: Stuart Slade

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Μετάφραση: Λυδία Τριγώνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη

Production Design: Κασσιανή Λεοντιάδου

Κινησιολογία: Ντέπυ Γοργογιάννη

Artwork: Γιώργος Γιαννίμπας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Χρηστίνα Γαρμπή, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Μανώλης Κλωνάρης, Βαγγέλης Σαλευρής, Λία Τσάνα

Extra Info

Δείτε τo τρέιλερ της παράστασης!

Παραστάσεις: Από 17 Ιανουαρίου 2018

και για περιορισμένο αριθμό 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 μμ

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό και 8 μειωμένο

Διάρκεια: 90 λεπτά

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα, T. 210 3455.020

| http://www.104.gr/

Σχόλια