Θέλεις να ξεκινήσεις να διαβάζεις κόμικς και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Σου έχουμε τη λύση στο πρόβλημα.

Ζούμε στην εποχή που οι υπερήρωες έχουν κατακλύσει και τη μικρή αλλά και τη μεγάλη οθόνη. Μια πλειάδα ταινιών και σειρών με τους αγαπημένους μας μασκοφόρους προβάλλονται κάθε χρόνο και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ακόμα και ο πιο πιστός ακόλουθος των ηρώων αυτών δεν μπορεί να “καταναλώσει” τα πάντα.

Λόγω της εμπορικότητας των ταινιών και των σειρών, που δεν πουλάνε μόνο εισιτήρια αλλά και άλλων ειδών εμπορεύματα, όπως τα κόμικς από τα οποία προήλθαν, μπλουζάκια, φιγούρες και η λίστα είναι ατελείωτη, τα κόμικς και οι χαρακτήρες τους έχουν μπει για τα καλά στην pop κουλτούρα.

Άνθρωποι που δεν έχουν πιάσει ποτέ τεύχος ενός οποιουδήποτε περιοδικού κόμικς στα χέρια τους μπορούν να σου αναλύσουν τις ιστορίες origin (για να μιλήσουμε και με όρους κόμικς) αλλά και τις δυνάμεις όλων των ηρώων που έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Πολλοί έχουν μιλήσει για τον επικείμενο θάνατο του συγκεκριμένου είδους και το έχουν παρομοιάσει με το γουέστερν. Σε αυτούς ανήκει και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος, λέει ότι όπως το γουέστερν είχε μία χρυσή εποχή μεγάλης ακμής, έτσι και οι κόμικς ταινίες θα σβήσουν και θα χαθούν.

Εμείς, αφού σας παρουσιάσαμε τα διάσημα κόμικς που πρέπει να διαβάσεις, καθώς και διάφορα πολιτικά κόμικς, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις.

The Avengers

Τεύχη: The Ultimates #1- 13 & The Ultimates II #1- 13

Δημιουργοί: Μαρκ Μίλαρ & Μπράϊαν Χιττς

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Αν θέλετε μία σειρά κόμικς που έδωσε την έμπνευση για τις ταινίες με τους Εκδικητές δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτές τις δύο σειρές.

Ο Μαρκ Μιλαρ, με τη βοήθεια των εξαιρετικών και άκρως κινηματογραφικών πάνελ του Μπράϊαν Χιττς, κατάφερε να φέρει τους Εκδικητές στον 21ο αιώνα και να τους συστήσει σε μία νέα γενιά αναγνωστών.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και πομπώδης κόμικ που με τον περιορισμένο αριθμό ηρώων (κυρίως του βασικούς Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Hawkeye και Μαύρη Χήρα) ξεφορτώνεται την μακρά ιστορία του κυρίως σύμπαντος της Marvel. Κάνει πιο ανθρώπινους τους χαρακτήρες και αφήνει πίσω μία σειρά κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να τη διαβάσουμε όλοι όσοι γοητευόμαστε από αυτούς και τα προβλήματά τους.

Batman

Τεύχη: Batman v2 #1- 52

Δημιουργοί: Σκοτ Σνάιντερ & Γρεγκ Καπόλλο

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Το 2011 η DC παρουσίασε το The New 52, η νέα προσπάθεια της εταιρίας να κερδίσει νέους αναγνώστες σβήνοντας το πολύπλοκο και πολύχρονο παρελθόν των ηρώων της αρχίζοντας όλες τις σειρές της από #1.

Αυτό έδωσε απόλυτη ελευθερία στους συγγραφείς να παίξουν με τους χαρακτήρες που τόσο καλά ξέρουμε και να μας δείξουν διαφορετικές πτυχές τους. Παρόλο που η προσπάθεια αυτή κατακρίθηκε από πολλούς αναγνώστες, άφησε πίσω της σημαντικές επιτυχίες και μία από αυτές είναι ο Μπάτμαν.

Ο Σκοτ Σνάιντερ μέσα σε πέντε χρόνια ξανασύστησε τον χαρακτήρα στο κοινό, τον πήγε στα πιο βαθιά μονοπάτια και τον έφερε πάλι πίσω πιο δυνατό, αλλά σύστησε και έδωσε νέα πνοή σε πολλούς από τους εχθρούς του ανθρώπου νυχτερίδα (Γρίφος, Τζόκερ).

Μαζί με τον πιστό του εικονογράφο Γρεγκ Καπόλλο μας έδωσαν έναν Μπάτμαν για να ευχαριστηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι καινούριοι αναγνώστες.

Birds of Prey

Τεύχη: Birds of Prey v1 #56- 90, #92- 108, Birds of Prey v2 #1-13

Δημιουργοί: Γκέιλ Σιμόν

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Η Γκέιλ Σιμόν μας δίνει την απόλυτη ένοχη απόλαυση σε αυτή τη σειρά κόμικς. Με μία ομάδα που αποτελείται από το τρίο Μαύρο Καναρίνι, Χάντρες και την Oracle (το πρώην Μπάτγκερλ μετά από μία σφαίρα δια χειρός Τζόκερ βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι), ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη Γκόθαμ και ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφορετικές απειλές.

Η πρώτη ομάδα υπερηρώων που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Και τι γυναίκες! Αν διαβάσεις αυτό το κόμικς και δεν αγαπήσεις αμέσως το Μαύρο Καναρίνι σαν μία από τις πιο kick- ass ηρωίδες τότε έχεις κάποιο πρόβλημα.

Ευτυχώς, που στα χέρια της Σιμόν δεν αισθανόμαστε καμία ενοχή να βλέπουμε αυτούς τους χαρακτήρες να ρίχνουν ξύλο.

Daredevil

Τεύχη: Daredevil v2 #26- 81

Δημιουργοί: Μπράιαν Μάικλ Μπέντις & Άλεξ Μαλίβ

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Εάν σας άρεσε η σειρά του Netflix, με τις πολεμικές τέχνες και το σκοτεινό της χαρακτήρα τότε αυτό είναι το κόμικς για σας. Παρότι, είναι πιο διασκεδαστικά από ό τι η σειρά, καθώς περνάνε τα τεύχη ο Daredevil έρχεται αντιμέτωπος με παλιούς και νέους εχθρούς και εμπόδια που δεν μπορεί να ξεπεράσει.

Ο Μπέντις με τον Μαλίβ ανεβάζουν τα φυσικά και ψυχολογικά εμπόδια που αντιμετωπίζει ο χαρακτήρας και μας δίνουν μία από τις καλύτερες σειρές κόμικς που μπορεί να ευχαριστηθεί ο καθένας.

Δώσε αυτό το κόμικς σε έναν φίλο σου που του αρέσουν σειρές, όπως το Breaking Bad και οι Διώκτες του Εγκλήματος και πες μας την αντίδρασή του.

Spider- Man

Τεύχη: Ultimate Spider- Man #1- 160, Ultimate Comics: Spider- Man #1- 28

Δημιουργοί: Μπράϊαν Μάικλ Μπέντις

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Όπως και με τον τίτλο The Ultimates, έτσι και εδώ ο Μπράϊαν Μάικλ Μπέντις έφερε τον άνθρωπο αράχνη στον 21ο αιώνα. Μέσα σε 12 και χρόνια που γράφει αυτό τον τίτλο παρουσίασε τον Πίτερ Πάρκερ από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και το θάνατό του.

Ναι καλά διαβάσατε. Στο τέλος της πρώτης σειράς ο Μπέντις αποφασίζει να σκοτώσει τον Πίτερ και να παρουσιάσει στο κοινό τον Μάιλς Μοράλες, τον νέο Spider- Man.

Για πολλούς από μας που μεγαλώσαμε τη δεκαετία του 2000 ο Spider- Man του Μπέντις και, μέχρι το τεύχος #111, του Μάρκ Μπάγκλεϊ είναι ο δικός μας Πίτερ Πάρκερ. Ποιος μας λέει ότι εάν ο Μπέντις συνεχίσει να γράφει τη σειρά αυτή δεν θα γίνει ο Μάιλς ο χαρακτηριστικός άνθρωπος αράχνη για τη νέα γενιά;

Superman

Τεύχη: All- Star Superman #1-12

Δημιουργοί: Γκραντ Μόρισον & Φρανκ Κουιτέλυ

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Πως γράφεις τον πιο δυνατό και αψεγάδιαστο ήρωα που έχει κοσμήσει ποτέ τις σελίδες των κόμικς; Του δίνεις λίγους μήνες ζωής και μια λίστα με πράγματα που θέλει να κάνει πριν πεθάνει.

Με αυτό τον τρόπο οι κολοσσοί των κόμικς Γκραντ Μόρισον και Φρανκ Κουιτέλυ μας χαρίζουν μία σειρά κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσουμε. Δημιουργώντας έναν Superman με όλα τα βασικά του χαρακτηριστικά, διαφορετικές περιπέτειες και σκάβοντας στο τι τον κάνει τον “πρόσκοπο” που είναι.

Wonder Woman

Τεύχη: Wonder Woman v4 #1- 35

Δημιουργοί: Μπράιαν Αζαρέλο & Κλίφ Σιάνγκ

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Μετά από 75 χρόνια από το ντεμπούτο της στα κόμικς την είδαμε και στην μεγάλη οθόνη που κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη ταινία origin στο αμερικάνικο box office.

Άμα σας άρεσε, λοιπόν, η ταινία τότε η σειρά των Μπράϊαν Αζαρέλο και Κλίφ Σιάνγκ θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Μέσα σε ένα Game of Thrones που στήνεται για τους θεούς του Ολύμπου, εξερευνούμε τα χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αλλά και το μεγάλο καστ χαρακτήρων που την περικυκλώνουν.

Μέσα από αυτά τα 35 τεύχη φαίνεται γιατί η Wonder Woman έχει οριστεί ως σύμβολο τόσο του φεμινισμού όσο και της αγάπης.

Η Wonder Woman είναι μια γυναίκα με πάθος… ΕΣΥ!

X- Men

Τεύχη: Astonishing X- Men v3 #1- 24, Giant Size Astonishing X- Men #1

Δημιουργοί: Τζος Ουίντον & Τζον Κάσσαντεϊ

Κόμικς με υπερήρωες που αξίζει να διαβάσεις!

Όταν ο δημιουργός της Buffy the Vampire Slayer επιλέχθηκε να συνεχίσει μετά τον Γκραντ Μόρισον τη συγγραφή της νέας ομάδας των μεταλλαγμένων κανένας δεν περίμενε πως η σειρά θα γινόταν μία από αυτές που αξίζει να διαβάσεις.

Συνδυάζοντας τα στοιχεία σαπουνόπερας του παρελθόντος της σειράς αλλά και τα κοσμικά στοιχεία της, ο Ουίντον έφτιαξε μια από τις πιο δυνατές σειρές με πρωταγωνιστές τους γνωστούς μας μεταλλαγμένους.

Η γνώση του για τους χαρακτήρες και των μεταξύ τους σχέσεων φαίνεται σε κάθε σελίδα. Η εικονογράφηση του Κάσσαντεϊ είναι μαγευτική. Και εσύ αναγνώστη μπορείς να απολαύσεις το ταξίδι.

Σχόλια