Η Wonder Woman είναι μια υπέρ ηρωίδα που ήρθε για να μείνει και πολύ καλά θα κάνει!


ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Καθόμασταν με τον φίλο μου τον Χρήστο πέρυσι το καλοκαίρι και κάναμε βραδιάτικα τις κλασσικές μας φιλοσοφικού τύπου συζητήσεις…

Με εκείνα και τα άλλα κάποια στιγμή τέθηκε το εξής ερώτημα.

ΧΡ: Ρε συ Πολέμαρχε. Εσύ τι πιστεύεις πως χρειάζεται αυτός ο κόσμος στον οποίο ζούμε για να γίνει λιγάκι καλύτερος;

Μια σούπερ ηρωίδα από την Θεμίσκυρα του είπα…
(Θεμίσκυρα λέγεται και όχι Θεμισκύρα που την έχουν σκοτώσει όλα τα sites και τα blogs)

Λες και μας άκουσε αυτό το πουτ@ν@κι η Patty Jenkins και μέσω Warner Bros και DC μας εκπλήρωσε ένα τόσο μεγάλο όνειρο.

Μη γελάς ρε μλκ αναγνώστη. Ζούμε μεγάλες στιγμές.

Ο ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ:

Καταρχάς έγινε πανζουρλισμός από γκομενάκια στις μεγάλες αίθουσες. Έμπαινες μέσα στο σινεμά και δεξιά είχες 7 γκομενάκια στη σειρά. Αριστερά είχες άλλα 5 γκομενάκια. Πίσω είχες 3 σειρές συνεχόμενες γκομενάκια και μπροστά άλλες τόσες.

Τέτοιο πράμα ούτε σε συναυλία του Σάκη Ρουβά δεν έχω δει
(από την τηλεόραση εννοείται, για τέτοιον με έχεις;)

Αμ το άλλο; Που εδώ και 4 ζωές παρακαλάς την δικιά σου ή την φίλη σου να έρθει να δείτε τον Batman, τον Ironman, τον Superman, τον Deadpool και τρως το ένα άκυρο πίσω από το άλλο και ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο Τρίτη μεσημέρι και σε παίρνει η άλλη και σου λέει

”Αγάπη μου μάντεψε! Σου πήρα εισιτήριο για την Wonder Woman…”

Τόσο απλά!

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ:

Η πρώτη σκηνή που μου έμεινε τώρα που τα ανατρέχω στο μυαλό μου είναι όταν σκάσανε μύτη οι Γερμανοί στο μυστικό νησί και παρόλο που αυτοί ήταν με όπλα και οι Αμαζόνες με ”πέτρες” τελικά επικράτησαν οι γυναίκες. Να το το πρώτο φεμινιστικό μήνυμα… Τσααααααακ Γυναίκες vs Άνδρες 1-0…

Η δεύτερη σκηνή που μου έμεινε ήταν όταν μπαίνει μέσα στην σπηλιά/κελί η Wonder και βλέπει τον Steve γυμνό και σκαλώνει. Μαζί με την Wonder σκάλωσαν και τα 500 γκομενάκια της αίθουσας και ας μην είδαν ποτέ τίποτα.
Μήνυμα No2 λοιπόν που περνάει η ταινία: Το μέγεθος μετράει  😛  (2-0 από τα αποδυτήρια γατάκια).

Η τρίτη σκηνή που μου έμεινε είναι όταν τον έχουνε βάλει κάτω όλες οι κάρχιες και τον ανακρίνουν με το λάσο της αλήθειας. Μ@λ@κα μιλάμε το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι όταν τσακώνεσαι με το γκομενάκι  και γυρίζει αυτό σπίτι κλαμμένο και συγκαλεί έκτακτο γενικό δικαστήριο με τις φίλες της τις πέστροφες (καλώς τα παιδιά 3-0)…

)Η τέταρτη σκηνή είναι όταν βρίσκονται τετ α τετ στο καράβι τα δυο τους, η Wonder του πετάει υπονοούμενα για κρεβάτι (κατάρτι έστω) και ο Steve είναι σε μια φάση… Δεν είμαι έτοιμος ακόμα, έχω πονοκέφαλο και κάτι τέτοια. Μιλάμε ότι μας έχει ξεφτιλίσει πλήρως αυτή η Jenkins  4-0…

Πέμπτη σκηνή που μας σημάδεψε είναι όταν βρίσκεται το παρεάκι στο χωριό που είναι υπό την κατοχή των Γερμανών και ο Steve λέει πως πρέπει να συνεχίσουν την αποστολή και να αποφύγουν την μάχη. Το ”ξερό κεφάλι” βέβαια ως γνήσιο θηλυκό τους αφήνει σύξυλους και τρέχει καταπάνω στον εχθρό! Κλασσικό λαϊκό κοράσιω 5-0.

Έκτη σκηνή. Τα ίδια και στο κάστρο των κακών. Της λέει ο άλλος να μην κάνει καμία μαλ@κία και η τύπισσα τον γράφει ξανά και με συνοπτικές διαδικασίες κάνει το 6-0.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι… Σε όλη την ταινία το ίδιο γίνεται.

Με αυτά και με αυτά αγαπητέ αναγνώστη το σκορ έχει φτάσει 14-0 (εντάξει δεν σε φουλάρω στο σπόϊλερ, δες και τίποτα μόνος σου) όμως όπως γίνεται σε κάθε ταινία, στο τέλος νικάνε οι καλοί!

Ναι εννοείται πως η Wonder Woman κερδίζει τον κακό,
θέλω να βλέπετε πιο μακριά όμως αγόρια μου και ολόκληρο το γήπεδο!

Γιατί στο φινάλε γίνεται αυτό που για κάθε γκομενάκι είναι ο μεγαλύτερός του εφιάλτης!

Ο Steve αφού της λέει ότι την αγάπησε πραγματικά και πως ήταν τα πάντα για αυτόν, παίρνει το αεροπλάνο με τις βόμβες και ανατινάζεται στον αέρα!

Το κλασσικό, σ’ αγαπώ, είσαι τα πάντα για εμένα, θέλω να είσαι ευτυχισμένη… αλλά πρέπει να φύγω (έκλαψα μιλάμε και μαζί με εμένα έκλαιγαν και όλα τα γκομενάκια μέσα στην αίθουσα -για άλλο λόγο αυτές φυσικά). Και κάπως έτσι γυρίζει το 14-0 σε 14-15  Χιτσκοκικά-Κομποτικά.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ!

ΤΗΣ ΓΑΜ-ΜΠΙΠ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!

ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΠΑΣ Ο STEVE!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Η ταινία της Wonder Woman είναι και αυτή μια μικρογραφία της ζωής. Βλέπουμε δηλαδή τι τραβάει ο μέσος άνδρας από τη μέση γυναίκα επί καθημερινής βάσης. Σαν ταινία δράσης δεν λέει και πάρα πολλά, όμως για να λέμε την αλήθεια ένας γυναικείος χαρακτήρας όπως η Gal Gadot (λατρεμένο γκομενάκι από το Fast & Furious)  χρειαζόταν στον χώρο των σούπερ ηρώων ακόμη και αν το δεις από το φεμινιστικό κομμάτι του marketing.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε. Keep Good!
 

 

Σχόλια