Η Αθήνα βράζει αυτό το Σαββατοκύριακο γι’αυτό οι προτάσεις θα είναι είτε εκτός κέντρου, είτε εντός κλιματισμού, είτε αφού πέσει η νύχτα!

Επιμέλεια: Τσώλη Δήμητρα

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αγκίστρι ή Εύβοια; Στην Ελλάδα είμαστε βρε αδερφέ και οι συνθήκες ενδείκνυνται για να φύγεις αυτό το διήμερο.

Για να σου βγει ακόμα πιο οικονομικά, η επιλογή είναι ελεύθερο camping. Είτε στο Αγκίστρι, είτε στην Χιλιαδού, είτε στον παρακάτω παράδεισο είναι σίγουρο πως θα απολαύσεις μαζί με καλή παρέα την φύση, την θάλασσα και θα δεις την θετική πλευρά αυτού του κύματος θερμοκρασιακής αύξησης!

Θαψά 5-0: Μια δόση από Χαβάη στην Εύβοια

WHEN THE SUN COMES DOWN

Επιλογή νο. 1

Αυτό το τριήμερο διοργανώνεται για 20η συνεχόμενη χρονιά το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Γουδή. Πέραν των ομιλιών, εκθέσεων και δρωμένων που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε, τα μουσικά highlights των τριών ημερών είναι τα εξής:

Βέβηλος και Στίχοιμα, μουσικές από το Ιράν και το Αφγανιστάν και οι Χειμερινοί Κολυμβητές για ρεμπέτικη συνέχεια την Παρασκευή.

Last Drive & Big Nose Attack το Σάββατο, που μετά από ένα μουσικό ταξίδι στα ακούσματα μεταναστευτικών κοινοτήτων, θα καταλήξει σε λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι.

Σtella, Mc Yinka και Ικαριώτικο γλέντι την Κυριακή.

Επιλογή νο. 2

Ruck n Roll Festival ~ Summer Edition @ Kokomo Beach Bar

Δίπλα στο κύμα ένα hip-hop all-star line up!

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ * ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ * ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ * JOKER/TWO-FACE * ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ * HATEMOST * ΚΑΝΩΝ * ΘΥΤΗΣ * SUPREME * DETRO * IRATUS * Χ.Τ.Π * ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ * WISDOM * NEROM

Eπιλογή νο. 3

Electro Anarchy Party στον Λόφο του Στρέφη… Το Σάββατο 1η Ιουλίου από τις 23:00 και μετά!

Επιλογή νο. 4

Και για όλες τις νύχτες του Σαββατοκύριακου, στην γωνία Διδότου και Ιπποκράτους βρίσκεται Ο ΑΓΙΟΣ. Ενδείκνυται για διανυκτέρευση μέχρι πρωίας με βαθιά ελληνικά ακούσματα που κυμαίνονται από Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού και Μαίρη Λίντα μέχρι ακρογιαλιές και δειλινά (ποιανού η εκτέλεση αμφισβητείται)

ΕΝΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στο κρεβατάκι σου, με το air-conditionακι σου και 2 ταινίες δώρο!

Chungking Express

Ότι πιο βαθιά και ουσιαστικά ρομαντικό έχουμε δει τελευταία…

Τα έχει πει αναλυτικά και η συνάδελφος:

Σινεφίλ Επιλογές: Chungking Express

Captain Fantastic

Μια “αντισυμβατική” οικογένεια που απορρίπτει στην πράξη όλο τον τρόπο ζωής και το σύστημα στο οποίο είναι δομημένη η σύγχρονη κοινωνία. Κι έρχεται να σε κάνει να αναρωτηθείς “Μπορούν πράγματι 6 παιδιά να μεγαλώσουν στο δάσος και να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με γνώσεις όχι μόνο τροφοσυλλέκτη;” Κι αν η προφανής απάντηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι όχι, γιατί; Θαρρείς το σχολείο και η δουλειά είναι όσα θα σε κάνουν να “τελειωθείς” ως άνθρωπος;

Σε αυτό το δίπολο κινείται η ταινία, βαθιά υπαρξιακό, φιλοσοφικό και ουσιαστικό. Το κάνει όμως με έναν ειλικρινά ψυχαγωγικό τρόπο, ίσως κάπως “εύκολο” μεν, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί πηγή προβληματισμού, χωρίς να αναλώνεται σε κινηματογραφικές φιοριτούρες εντυπωσιασμού.

Extra pros: 1) Τα πιο αξιολάτρευτα πιτσιρίκια του κόσμου! , 2) Την λες και συγκινητική (εγώ την λέω και συγκινητικότατη, αλλά δεν έχω βρει υποστηρικτές)

and for book lovers…

“Ο διάβολος στο κορμί”  του Ρέιμον Ραντιγκέ.

Oλιγοσέλιδο μυθιστόρημα από έναν Γάλλο συγγραφέα στα πρώτα του βήματα που δυστυχώς έφυγε αρκετά νωρίς, μόλις στα 20 του χρόνια. Κι αυτό το βιβλίο είναι από τα πολύ λίγα που ευτυχώς μας άφησε.

Λογοκρίθηκε αρκετά, καθώς η ιστορία αναφέρεται στην σχέση ενός ζευγαριού που ευδοκίμησε λόγω του πολέμου, εν απουσία του συζύγου της ηρωίδας. Ωστόσο, παρόλο που δεν αποτελεί από πλευράς πλοκής κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο, ο τρόπος που ψυχογραφεί ο Ραντιγκέ τους χαρακτήρες του, και ιδίως η περιγραφή όλου του φάσματος των συναισθημάτων του νεαρού πρωταγωνιστή από την αρχή μέχρι το τέλος της σχέσης, είναι αυτός που καθιστά το συγκεκριμένο μυθιστόρημα κλασσικό και τον Ραντιγκέ έναν διάττοντα αστέρα της λογοτεχνίας.

Σχόλια