Άλλο ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο μέσα και έξω από το σπίτι, για να το απολαύσεις με την παρέα σου!

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο με προτάσεις για να το περάσετε χαλαρά με την παρέα σας, μόνοι σας, με την οικογένειά σας ή το ταίρι σας. Η Ηλέκτρα Κατσίκη και η Μαρία Στρατήγη μάς προτείνουν μερικές από τις ιδέες τους για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο σε μια πόλη που έχει ντυθεί στα καλοκαιρινά της.

Σάββατο πρωί:
μια χαλαρή βόλτα στη Μαρίνα Φλοίσβου

Μαρία

Σάββατο πρωί και τι καλύτερο από μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα; Το ξέρω πως τα πρωινά του Σαββάτου θες να χουζουρέψεις ατελείωτα στο κρεβάτι σου, αλλά σκέψου: θες όλη η μέρα να πάει χαμένη; Κοιμήσου λίγο παραπάνω και ξύπνα ορεξάτος και πανέτοιμος για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο!

Σου προτείνω να τηλεφωνήσεις στους φίλους σου και να πάτε μια ωραία βόλτα μέχρι τη Μαρίνα Φλοίσβου. Αν δεν μένεις στα νότια προάστια σίγουρα θα σκέφτεσαι «που να τρέχω τώρα;!», αλλά πρώτον δεν σου ζήτησα να τρέξεις και δεύτερον πίστεψέ με αξίζει τον κόπο!

Πάρε λοιπόν του φίλους σου, το αγόρι σου, την κοπέλα σου, τον σκύλο σου, την γάτα σου (όποιον θέλεις εν πάσει περιπτώσει) και πέρνα ένα υπέροχο πρωινό με θέα τη θάλασσα. Επιλογές πολλές έχεις, καθώς στη Μαρίνα Φλοίσβου μπορείς να βρεις, να αγοράσεις και να κάνεις σχεδόν τα πάντα, αλλά τι καλύτερο από το να απολαμβάνεις απλά το καφεδάκι σου αγναντεύοντας τον ορίζοντα και σχεδιάζοντας το επόμενο ταξίδι σου;

Σάββατο βράδυ:
χαλαρή ταινία στο σινεμά

Τα Σαββατοκύριακα είναι για να χαλαρώνουμε! Ωραία και καλά τα πάρτι (δε λέω), αλλά κάποιες φορές θέλεις απλά να βουλιάξεις στον καναπέ και να πατήσεις delete σε όλα. Μαζί σου κι εγώ, αλλά ας μην είμαστε τόσο «ηλικιωμένοι» και «αντικοινωνικοί» (λόγια των φίλων μου-όχι δικά μου προς θεού!). Γι’ αυτό λοιπόν τι λες για μια χαλαρή ταινία στο σινεμά;

Το X-Men: Apocalypse ξεκίνησε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες και νομίζω πως είναι η τέλεια επιλογή για ένα χαλαρό Σαββατόβραδο. Τρώγοντας ποπ-κορν και νάτσος παρέα με τους κολλητούς σου σχολιάζοντας και γελώντας… Αν είσαι φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, τότε είμαι σίγουρη πως η νέα ταινία των X-Men είναι σίγουρα στη λίστα των ταινιών που θέλεις να δεις αυτό το μήνα. Αν όχι τότε πρέπει να διαβάσεις την κριτική του Frapress.gr και θα αλλάξεις γνώμη:

Φαγητό στην Αυλή

Ηλέκτρα

Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή
Σαββατοκύριακο Η «μυστική» πόρτα, που δεν είναι πλέον τόσο μυστική, στο πολύβουο στενάκι του Ψυρρή, κρύβει μια εσωτερική αυλή που «μυρίζει» παλιά Αθήνα. Είναι δε, άκρως παρεΐστικη και χύμα, με λίγα τραπέζια που γεμίζουν με τηγανητά κεφτεδάκια, λουκάνικα και λίγα κλασικά ορεκτικά και σαλάτες για να συνοδεύσουμε το ούζο μας.

Είναι ένας χώρος που πρόσφατα ανακάλυψα και τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, με όμορφη μουσική. Νομίζω ότι εκεί μπορείς να κάνεις τις πιο όμορφες συζητήσεις. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 10€ το άτομο για ουζάκι και τσιμπολόγημα.Σαββατοκύριακο

Κυριακή μεσημέρι:
χαλαρές οικογενειακές και φιλικές μαζώξεις

Μαρία

Την Κυριακή το μεσημέρι ετοιμάσου για μαγειρέματα! Μάζεψε οικογένεια και φίλους για ένα μεγάλο φαγοπότι. Είμαι σίγουρη πως κάποιος ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς διαθέτει ένα μεγάλο μπαλκόνι ή έναν κήπο όπου μπορείτε να ψήσετε ή απλά να γευτείτε τα νόστιμα πιάτα που θα μαγειρέψετε.

Ίσως το μαγείρεμα σου ακούγεται βαρετό ή και κουραστικό, όχι όμως όταν βρίσκεσαι με καλή παρέα! Φάτε, πιείτε, κουβεντιάστε, τραγουδείστε μες στην ξεγνοιασιά της Κυριακής. Μην παραλείψετε έναν ελληνικό καφέ ή ένα δροσερό φραπέ στο τέλος και είμαι σίγουρη πως όλοι θα είστε πανέτοιμοι και ανανεωμένοι για τη νέα εβδομάδα!Σαββατοκύριακο

Κυριακή απόγευμα:
καφέ ή γλυκό στην Αμάλθεια

Ηλέκτρα

Τριπόδων 16, Πλάκα
Τηλ. 210 3224635
Ώρες: Ανοιχτά 10:00-01:00.

12688382_1013033375413205_5376466317584913934_n

Μετά από το οικογενειακό φαγοπότι της Κυριακής μπορείτε να πάτε για ένα ήσυχο καφεδάκι ή για να φάτε σπιτικά γλυκά. Πού αλλού; Στην Αμάλθεια, κοντά στον σταθμό της Ακρόπολης, στην Πλάκα. Η γνωστή κρεπερί με τις καταπληκτικές και πολύ χορταστικές κρέπες, αποτελεί εδώ και 20 χρόνια αγαπημένο spot της νεολαίας.

Το juke box, τα αφαιρετικά τραπεζάκια που λούζονται από τον αττικό ήλιο και τα χειροποίητα γλυκά τα οποία συνοδεύουν τον απογευματινό καφέ μας καθιστούν την Αμάλθεια πολύ ιδιαίτερη.  Η μουσική που έχει το συγκεκριμένο μαγαζί σε πάει σε μία άλλη εποχή… ίσως στην Γαλλία. Ποτέ δεν έχει πολλή φασαρία και είναι ιδανικό για μια ήσυχη απογευματινή βόλτα προκειμένου να κλείσει όμορφα η βδομάδα!
Γλυκά: €5-5,50.

Σχόλια