Φίλοι: οι πιο σημαντικοί σου σύμμαχοι ή πιο τοξικοί σου εχθροί;

Μεγαλώνοντας, οι φίλοι σου είναι η ταυτότητά σου. Οι φίλοι σου είναι αυτοί που καθορίζουν ποιος είσαι. Δεν υπάρχει λοιπόν πρόβλημα να αφήσεις κάποιες φιλίες που πραγματικά αλλάζουν την αίσθηση που έχεις εσύ για τον εαυτό σου.

Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι ένα απαραίτητο μέρος του να μεγαλώνεις. Αυτές οι φιλίες, ειδικά οι τοξικές, μπορούν να σε κρατούν πίσω στο να γίνεις αυτό που υποτίθεται θα γινόσουν.

Γι’ αυτό, όχι. Δεν είσαι αγενής που δεν απαντάς στις κλήσεις τους. Και όχι, δεν είσαι loser γιατί δεν έχεις φίλους. Απλά μεγαλώνεις. Μαθαίνεις πώς να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου.

Αν αισθάνεσαι αποσυνδεδεμένος από τους φίλους σου, υπάρχουν 6 τρόποι να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις:

Νιώθεις αποκομμένος από τις συζητήσεις σου μαζί τους.

φίλοι

Νιώθεις να μην ενδιαφέρεσαι όταν σου μιλάνε; Μάλλον έχεις σταματήσει να νοιάζεσαι. Ακούγεται σκληρό, αλλά σημαίνει ότι τα ενδιαφέροντά τους δεν είναι τα ίδια με τα δικά σου πια και θα ήταν καλύτερο να βρείτε άλλους ανθρώπους, για να περνάτε καλύτερα.

Απολαμβάνεις το χρόνο σου μόνος σου.

φίλοι

Κάποια περίοδο ένιωθες σαν να ήθελες τους φίλους σου γύρω σου, αλλά τώρα έχεις την αυτοπεποίθηση να χαλαρώσεις μόνος, χωρίς να νιώθεις ότι κάτι σου λείπει. Οι φίλοι που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη για μοναξιά και νιώθουν απόρριψη, μάλλον δεν είναι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να έχεις γύρω σου.

Δε σε νοιάζει πια τι πιστεύουν.

φίλοι

Δεν ανησυχείς πια για τη γνώμη τους σχετικά με τη νέα σου δουλειά ή το ταίρι σου. Έχεις, μάλιστα, σταματήσει να τους λες τα νέα σου. Το να μεγαλώνεις σημαίνει ότι νιώθεις πιο άνετα με τη δική σου ταυτότητα και ότι το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει μερικές αλλαγές που πρώην φίλοι σου δεν καταλαβαίνουν.

Δεν τους περιλαμβάνεις στο μέλλον σου.

φίλοι

Δε φαντάζεσαι τους πρώην φίλους σου όταν σκέφτεσαι για τις επικείμενες διακοπές ή τη μετακόμισή σου. Μπορείς να φανταστείς να κάνετε παρέα σε ένα χρόνο από τώρα; Αν η απάντηση είναι «όχι», πρέπει να προχωρήσεις.

Νιώθεις λίγο χαμένος.

φίλοι

Αν νιώθεις σαν να μην ξέρεις πού πηγαίνεις στη ζωή, ήρθε η ώρα να ελέγξεις τις φιλίες ου. Κάποιοι άνθρωποι σε κρατούν πίσω και μακριά από τον προορισμό σου. Ακόμα κι όταν σταματάς να κάνεις παρέα με τους πρώην φίλους σου, το αίσθημα που νιώθεις χαμένος μπορεί να συνεχίσει μέχρι να μάθεις να είσαι καλά και μόνος σου.

Δεν ταυτίζεσαι πια με αυτό που πιστεύουν ότι είσαι.

φίλοι

Οι τοξικοί φίλοι θα θέλουν να αναφέρουν το παρελθόν και τα πράγματα που συνήθιζες να κάνεις. Οι καλοί φίλοι θα σε ωθούν προς το μέλλον και θα δέχονται κάθε έκδοση του εαυτού που επέλεξες να είσαι. Δε σε περιορίζουν, ούτε σου βάζουν ετικέτες.

Αυτός δεν είναι ο φίλος που θα ήθελες να έχεις;

Πηγή

Σχόλια