Ψάχνεις να βρεις που θα πας ταξίδι τώρα που τελείωσε η εξεταστική; Ιδού: φτηνοί προορισμοί σε Ελλάδα, Ευρώπη, αλλά και άλλες ηπείρους.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που έχουμε αυτές τις τάσεις ”φυγής” από την βαρετή καθημερινότητα και νιώθουμε την ανάγκη να πάμε διακοπές σε ένα όμορφο, ίσως και εξωτικό μέρος. Φυσικά όμως, οι φτηνοί προορισμοί είναι για τους φοιτητές η μόνη επιλογή, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ότι δεν διαθέτουμε γενικότερα πολλά χρήματα.

Σου βρήκαμε, λοιπόν, μερικά μέρη που θα σε εξιτάρουν να τα επισκεφτείς, θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τη ρουτίνα σου και θα σου δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσεις διαφορετικούς πoλιτισμούς.

Φτηνοί προορισμοί στην Ελλάδα

Ας μιλήσουμε αρχικά για προορισμούς της χώρας μας. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη, αρκετά κοντά στην Αθήνα. Το γεγονός ότι είναι κοντά στην Αθήνα αυτόματα μας λέει πως τα εισιτήρια για εκεί είναι φθηνά, είτε πας με πλοίο, είτε με κτελ.

Πανέμορφοι και κοντινοί οικονομικοί προορισμοί είναι η Αίγινα, η Τζιά, η Σύρος, η Εύβοια, η Άνδρος, το Ναύπλιο.

Εκτός του ότι θα σου βγουν οικονομικά τα εισιτήρια (από 10-30 ευρώ, αναλόγως το μέρος), τα μέρη αυτά είναι μικρά, ώστε να σε γλιτώσουν από έξοδα βενζίνης, αν έχεις αμάξι ή μηχανή, ή έξοδα σε εισιτήρια λεωφορείων και κτελ (μην ξεχνάς και τις προσφορές που έχεις στα μεταφορικά μέσα με το φοιτητικό σου πάσο!). Μπορείς άνετα να γυρίσεις το κέντρο με τα πόδια. Άλλωστε δε βλάπτει λίγη γυμναστική.

Ακόμη, το camping είναι πάντα μια οικονομική λύση, αφού ζούμε σε μια χώρα που μας προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα, είτε σε ελεύθερα. είτε σε οργανωμένα camping. Όλοι οι παραπάνω φτηνοί προορισμοί είναι περισσότερο για τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδος θαυμάσια για ταξίδια μέσα στην πανέμορφη Ελλάδα!

φτηνοί προορισμοί

Αίγινα

Κοντινοί προορισμοί του εξωτερικού

Όταν ακούμε για ταξίδια στο εξωτερικό, συνήθως έχουμε στο μυαλό μας υψηλές τιμές που είναι απρόσιτες. Κι όμως υπάρχουν αμέτρητοι φτηνοί προορισμοί του εξωτερικού, όπου μπορείς να ταξιδέψεις με 150-200 ευρώ, για πέντε μέρες, τιμή στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά, η διαμονή (πολλές φορές περιλαμβάνει κάποιο γεύμα) και ομαδικές εκδρομές.

Έχεις τη δυνατότητα να εξερευνήσεις άπειρα site, στα οποία θα βρεις τα λεγόμενα web deals. Εκεί θα βρεις πακέτα προσφορών που σε κάθε περίπτωση σε συμφέρουν περισσότερο από το να ψάχνεις εισιτήρια και ξενοδοχεία μόνος σου.

Μια επίσκεψη σε ένα τουριστικό γραφείο θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις πακέτα ομαδικών εκδρομών που θα σε απαλλάξουν από τη διαδικασία να οργανώσεις εσύ ο ίδιος την πορεία του ταξιδιού σου.

Αν αποφασίσεις να πας ταξίδι μέσα στην Άνοιξη, για παράδειγμα, θα βρεις εισιτήρια σήμερα κιόλας για απλή μετάβαση από 17-25 ευρώ για προορισμούς όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Αγγλία, η Κύπρος και πολλές άλλες χώρες.

Όσον αφορά τη διαμονή, παντού υπάρχουν οικονομικά ξενοδοχεία και δωμάτια και οι τιμές της ζωής στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι παρόμοιες με της Ελλάδας.

Πολλές χώρες που δεν έχουν ευρώ, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία συμφέρουν ακόμα περισσότερο, ειδικά αν η ισοτιμία είναι πιο ευνοϊκή για το ευρώ. 

Εξάλλου ως φοιτητής δε σε ενδιαφέρει να φας σε ακριβά εστιατόρια και άνετα μπορείς να αρκεστείς σε μια καντίνα ή ένα φαστφουντάδικο. Οπότε φέτος αντί για την Αράχωβα, επίλεξε την Ιταλία, ας πούμε!

φτηνοί προορισμοί

Η μαγευτική Ρώμη της Ιταλίας

φτηνοί προορισμοί

Η παραμυθένια Γαλλία

Εξωτικοί προορισμοί

Αν είσαι πιο περιπετειώδης τύπος, με μεγαλύτερο budget να διαθέσεις στα αεροπορικά, μπορείς να επιλέξεις έναν εξωτικό προορισμό, πολύ πιο μακρινό από την Ευρώπη. Εκεί θα διαθέσεις αρκετά χρήματα, έως πολλά, στη μεταφορά σου, αλλά από τη στιγμή που θα φτάσεις δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά.

Άκρως εξωτικός προορισμός είναι η Δομινικανή Δημοκρατία, που είναι κράτος της Καραϊβικής στο νησί Ισπανιόλα. Η διαμονή σου εκεί μπορεί να σου κοστίσει 18 ευρώ το ένα βράδυ (ναι, κι όμως).

Πολλές φορές θα έχεις ζηλέψει όλα αυτά τα μέρη που βλέπεις στις ταινίες και στα ντοκιμαντέρ, και θα έχεις ευχηθεί να κάθεσαι σε μια ξαπλώστρα στις παραλίες τους με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Ε τώρα μπορείς να το κάνεις πράξη, καθώς αν επισκεφτείς το νησί Μπόρα Μπόρα, βρίσκεις ξενοδοχεία που κοστίζουν 50 ευρώ η κάθε διανυκτέρευση. Για φαντάσου…

Άλλος ένας υπέροχος προορισμός είναι η Ταϊλάνδη. Εκτός των φθηνών τιμών που θα βρεις εκεί, η διαμονή σε ξενοδοχεία ξεκινάει από 10 ευρώ (αχ!).

Ακόμη φτηνοί προορισμοί είναι και το Μπουένος Άιρες ή η  Νότιος Αφρική, όπου μπορείς να διανυκτερεύσεις με περίπου 20 ευρώ.

φτηνοί προορισμοί

Το πολύχρωμο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής

φτηνοί προορισμοί

Για το τέλος, ο ορισμός του εξωτικού μέρους… η Ταϊλάνδη

Πιστεύω πως λίγο πολύ όλοι μας σαν φοιτητές θέλουμε να βάλουμε στη λίστα με αυτά που κάναμε, τα ταξίδια. Και μάλιστα πολλά ταξίδια. Φυσικά μαζί με τους φίλους μας ή το αγόρι/κορίτσι μας. Όποιο κι αν είναι το budget σου αν θέλεις πραγματικά να ταξιδεύεις πάντα θα βρεθεί ο τρόπος, αλλά και οι φτηνοί προορισμοί για να τη βγάλεις οικονομικά! Εξάλλου, παντού θα περάσεις ωραία, αν έχεις καλή παρέα…

Καλό ταξίδι, λοιπόν!

5 εφαρμογές που θα χρειαστείτε στα ταξίδια σας

 

Σχόλια