Μια μικρή λίστα από εξαιρετικά χρήσιμες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα ταξίδια σας

Εσείς που βρίσκεστε στο εξωτερικό με εράσμους, ή εσείς που ετοιμάζεστε για τον επόμενο προορισμό σας, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε ήδη κάποιες εφαρμογές σχετικά με τα ταξίδια. Αφιερώστε όμως, λίγο χρόνο για να γνωρίσετε και να ξαναγνωρίσετε πέντε εφαρμογές που θα σας λύσουν τα χέρια πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Όλες είναι αξιόπιστες, δοκιμασμένες και κυρίως δωρεάν!

TripIt

Το TripIt είναι η καλύτερη εφαρμογή για να οργανώσετε στην εντέλεια το ταξίδι σας. Σκοπός της εφαρμογής είναι να κρατάτε όλες τις απαραίεφαρμογέςτητες πληροφορίες, αλλά και τις μικρότερες λεπτομέρειες που αφορούν το ταξίδι σας σε ένα μέρος. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό της πτήσης, το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, τις οδηγίες για το πώς να φτάσετε σε αυτό, καθώς και ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε σε ένα απροβλημάτιστο ταξίδι. Όλα τα παραπάνω μέσα από ένα μίνιμαλ και απλό περιβάλλον χρήσης.

HOSTELWORLD

Η εφαρμογή αυτή μπορεί να είναι γνωστή σε πολλούς και όχι άδικα. Είναι το κατάλληλο εφαρμογέςεργαλείο για να βρείτε ένα χόστελ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Η πλοήγηση στην εφαρμογή είναι πολύ απλή. Απλά βάζεις το προορισμό που επιθυμείς, τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, καθώς και των αριθμό των ατόμων και η εφαρμόγή σου εμφανίζει τα πιο κεντρικά χόστελ στις χαμηλότερες τιμές. Υπάρχουν σχόλια και βαθμολογίες, οδηγίες και χάρτης, οι κανόνες και η πολιτική του χόστελ, και ότι άλλο πρέπει να ξέρετε για το μέρος που θα μείνετε. Η εφαρμογή αυτή αποτελεί ένα γρήγορο και ευχάριστο μέσο, για να κάνετε την κράτηση σας.

TouristEye

Το TouristEye είναι ένα όμορφο app που θα σας προτείνει μέρη να επισπευτείτε και πράγματα να κάνετε στο μέρος που θα ταξιδέψετε. Στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, εμφανίζονται καθημερινά νέα, ενδιαφέροντα άρθρα για ψαγμένους προορισμούς και events σε όλο τον εφαρμογέςκόσμο. Ο κάθε προορισμός φιλοξενεί σχόλια από άλλους χρήστες-ταξιδιώτες που σας δίνουν συμβουλές και κριτικές για τα μέρη που έχουν επισκεφτεί.

Επίσης, προσφέρονται προτάσεις για εστιατόρια, οδηγίες πρόσβασης και ωράρια λειτουργίας. Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Facebook και η εφαρμογή θα αποθηκεύει αυτόματα, στο My Passport, τους προορισμούς που θα επισκέπτεστε, προκαλώντας σας έτσι να συμπληρώσετε το διαβατήριο σας! Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο app που θα σας γλυτώσει από πολύ ψάξιμο.

HERE MAPS

Και επειδή, ταξίδί χωρίς χάρτη δεν γίνεται, το HERE MAPS είναι εδώ για να σας οδηγήσει σωστά, είτε είστε πεζοί, είτε με αυτοκίνητο. Το HERE MAPS είναι οι χάρτες που σχεδιάστηκαν από την NOKIA και πρόσφατα πωλήθηκαν σε ομάδα κατασκευαστών αυτοκινήτων. Αποτελεί
τον κύριο ανταγωνιστή των Google maps. Αυτό που κάνει αυτήν την εφαρμογή να ξεχωρίζει είναι το offline mode της, η δυνατότητα δηλαδή να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη οποιασδήποτε περιοχής χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο ίντερνετ. Περιλαμβάνει και δορυφορικούς χάρτες, ενώ το πιο σημαντικό ατού της εφαρμογής σε σχέση με αυτήν της Google είναι ότι στο offline mode, είναι δυνατό, εφόσον το GPS είναι ενεργό στη συσκευή, να σας δείχνει διαρκώς τη θέση σας πάνω στο χάρτη, πράγμα που πιστέψτε με είναι εξαιρετικά χρήσιμο.

SKYPE

Ναι, το ξέρω ότι όλοι σας γνωρίζετε το Skype. Ήθελα όμως να το αναφέρω καθώς πλέον icon175x175κυκλοφορούν δεκάδες εφαρμογές κλήσεων και βιντεοκλήσεων μέσω εφαρμογών ( facebook messenger, viber κ.α). Μετά από προσωπική εμπειρία και καθημερινή χρήση μπορώ να πω με σιγουριά ότι το Skype είναι η πιο αξιόπιστη εφαρμογή, για να πραγματοποιείτε τις ιντερνετικές σας κλήσεις. Έχει την καλύτερη ποιότητα βίντεο, τον καλύτερο ήχο, ενώ σπάνια χάνει κλήσεις σε αντίθεση παρόμοιες εφαρμογές. Επιπλέον με το καινούργιο update προστέθηκαν κάποια πολύ διασκεδαστικά mini videos, τύπου emojis.

Οι top εφαρμογες που πρεπει να εχεις στο κινητο σου!

Σχόλια