Ανανεώθηκε: 4/4/2016

Οι καλύτερες και μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για να δείτε το Μάρτιο! Αυτό το μήνα κανονίστε το πρόγραμμά σας γιατί δε θα θέλετε να χάσετε καμία!

Εμείς σας προειδοποιήσαμε…

3 Μαρτίου

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ (Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Μπάμπακ Νατζάφι

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Ααρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν, Αντζελα Μπάσετ

Η συνέχεια της επιτυχίας «Ο Όλυμπος Έπεσε» μεταφέρει τη δράση και τους γνωστούς μας χαρακτήρες στο Λονδίνο για μια νέα περιπέτεια. Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παρεβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

ταινίες για να δείτε

LOREAK (Δραματική, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος)

Σκηνοθεσία: Jon Garano, Jose Mari Goenaga

Παίζουν: Nagore Aranburu, Itziar Ituno, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea, Ane Gabarain

Η καθημερινότητα της Άνε, μιας σαραντάχρονης γυναίκας παγιδευμένης σε έναν άχρωμο γάμο, ανατρέπεται απροσδόκητα όταν μια υπέροχη ανθοδέσμη παραδίδεται στην πόρτα του σπιτιού της. Προς μεγάλη της έκπληξη, τα λουλούδια θα συνεχίσουν να καταφτάνουν κάθε εβδομάδα, πάντοτε την ίδια ημέρα και ώρα, και πάντοτε ανώνυμα. Ποιος είναι ο αινιγματικός αποστολέας και τι θέλει άραγε από εκείνη; Μερικά άνθη με μυστηριώδη προέλευση εισβάλλουν, επίσης απροειδοποίητα, στις ζωές της Τέρε και της νύφης της, Λούρδης, καθώς ένας άγνωστος αφήνει κάθε εβδομάδα μια ανθοδέσμη στη μνήμη ενός ανθρώπου σημαντικού γι’ αυτές, περιπλέκοντας την ήδη δύσκολη σχέση τους. Αυτή είναι η ιστορία τριών γυναικών που οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη σε μερικά μπουκέτα λουλούδια. Λουλούδια που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθίζουν και πάλι συναισθήματα που είχαν ξεχάσει εδώ και καιρό…

ταινίες για να δείτε

VICTORIA (Αστυνομική, Δραματική, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος, Θρίλερ)

Σκηνοθεσία: Sebastian Schipper

Παίζουν: Laia Costa, Frederick Lau, Andre Hennicke, Martin Goeres

Η Victoria είναι μία κοπέλα από την Μαδρίτη που ζει στο Βερολίνο εδώ και λίγους μήνες. Δεν μιλά Γερμανικά, όμως είναι ενθουσιασμένη με τη δυναμική της πόλης και τους ανθρώπους της. Είναι ευθύς και δεν διστάζει να φλερτάρει με τον μπάρμαν στο κλαμπ του Kreuzberg, της πιο εναλλακτικής συνοικίας του Βερολίνου, ενώ όταν στο δρόμο της επιστροφής κάποια άγνωστοι θα της συστηθούν, εκείνη σε αντίθεση με τις περισσότερες κοπέλες στην ηλικία της, δέχεται.

Έτσι θα ξεκινήσει μια μεγάλη μεταμεσονύχτια περιπέτεια στους δρόμους του Βερολίνου μαζί με αυτούς τους τέσσερις αγνώστους και κυρίως τον γοητευτικό Σόνε. Οι πέντε της παρέας θα μπλεχτούν σε μπελάδες με την μαφία και την αστυνομία, σε μία ταινία που περιγράφει τις περιπέτειες τους σε πραγματικό χρόνο.

ταινίες για να δείτε

THE 5TH WAVE (Επιστημονικής φαντασίας, Καταστροφής, Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Τζέι Μπλέικσον

Παίζουν: Μαρία Μπέλο, Νικ Ρόμπινσον, Κλόι-Γρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Λιβ Σρίμπερ

Τέσσερα καταστροφικά και φονικά κύματα έχουν αποδεκατίσει πλήρως τον πλανήτη μας. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, η Cassie (Chloe Grace Moretz), προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον μικρό αδερφό της. Καθώς όλοι περιμένουν μοιρολατρικά το 5ο και πιο καταστροφικό κύμα, η Cassie συνεργάζεται με έναν συνομήλικό της, που φαντάζει ως η τελευταία της ελπίδα. Μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί απόλυτα;

ταινίες για να δείτε

ZOOTOPIA (Animation, Οικογενειακή, Παιδική)

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Φιλ Τζόνστον

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Άλαν Τουντάικ, Κρίστεν Μπελ, Τζένιφερ Γουντγουίν, Ίντρις Έλμπα, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέι Κέι Σίμονς

Η Ζωούπολη μας ξεναγεί σε έναν απίστευτο κόσμο που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια της Τζούντι, ενός λαγού που θέλει να γίνει αστυνομικός, αλλά και του διασκεδαστικού περίγυρου της, o οποίος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο καθένας (και ειδικά η μικρόσωμη Τζούντι) μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

ταινίες για να δείτε

ΤΑΞΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ (Κωμωδία, Δραματική)

Σκηνοθεσία: Jafar Panahi

Παίζουν: Becky Boxer

Ένα κίτρινο ταξί διασχίζει τους ζωντανούς και πολύχρωμους δρόμους της Τεχεράνης. Πολλοί και διαφορετικοί επιβάτες μπαίνουν στο ταξί, κι ο καθένας εκφράζει ειλικρινά τις απόψεις του, ενώ τους παίρνει «συνέντευξη» ο οδηγός, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, τον Τζαφάρ Παναχί. Η κάμερά του, τοποθετημένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου του –που έχει μετατραπεί σε κινούμενο κινηματογραφικό στούντιο– συλλαμβάνει το πνεύμα της ιρανικής κοινωνίας μέσα από αυτήν την κωμική και δραματική διαδρομή.

ταινίες για να δείτε

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ (Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: ΣΟΝ ΑΝΤΕΡΣ

Παίζουν: ΓΟΥΙΛ ΦΕΡΕΛ, ΛΙΝΤΑ ΚΑΡΝΤΕΛΙΝΙ, ΜΑΡΚ ΓΟΥΛΜΠΕΡΓΚ

O Μπραντ (Γουίλ Φέρελ) είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παντρεμένος με δύο παιδιά. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι δικά του. Εκείνος είναι ο πατριός που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τα παιδιά ως πατέρας. Όταν ο Ντάστι (Μαρκ Γουόλμπεργκ), ο μηχανόβιος υπερ-κουλ βιολογικός τους πατέρας που όλοι τον λατρεύουν, έρχεται για επίσκεψη στην πόλη. Οι δύο μπαμπάδες μπαίνουν σε μία διαδικασία αθέμιτου ανταγωνισμού, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο μπαμπάς.

ταινίες για να δείτε

4 Μαρτίου

DESIERTO (Δραματική, Δράσης, Θρίλερ)

Σκηνοθεσία: Τζόνας Κουαρόν

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Αλόντρα Χιντάλγκο, Ντιέγκο Κατάνο, Μάρκο Περέζ

Μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται αντιμέτωποι με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αναλάβει με τα ίδια του τα ρατσιστικά χέρια τα καθήκοντα της συνοριακής περιπόλου.

ταινίες για να δείτε

ZOOLANDER 2 (Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: ΜΠΕΝ ΣΤΙΛΕΡ

Παίζουν: ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ, ΜΠΕΝ ΣΤΙΛΕΡ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΓΟΥΙΛ ΦΕΡΕΛ, ΚΡΙΣΤΕΝ ΓΟΥΙΓΚ

Μπλε Ατσάλι. Τίγρη. Μάγκνουμ… μοιάζουν αρκετά δυνατά ώστε να σταματούν στον αέρα νίντζα αστέρια και να ανατρέψουν τα σχέδια της κατάληψης του κόσμου από ένα διαβολικό μυαλό. Μονάχα ένας άντρας – μοντέλο μπορεί να τα βάλει αγόγγυστα με τέτοια ομορφιά και δύναμη… ο Ντέρεκ Ζουλάντερ.

Δεκαπέντε καθοριστικά χρόνια μετά βρίσκουμε έναν ακόμα ντροπιασμένο Ντέρεκ και τον Χάνσελ να ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας που θα λάβει χώρα στην αρχαία και μυστήρια πόλη της Ρώμης, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης κι έτσι τους ξαναβρίσκουμε πίσω στον πολιτισμένο κόσμο. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Μόνο ο Ντέρεκ κι ο Χάνσελ έχουν τη δύναμη να ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΔΑ.

ταινίες για να δείτε

THE DIVERGENT SERIES: ALLEGIANT (Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας, Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάιλς Τέλερ, Ναόμι Ουότς

Το τρίτο κεφάλαιο της πετυχημένης σειράς ταινιών «Η Τριλογία της Απόκλισης», η «Αφοσίωση» φέρνει την Τρις (Σεϊλίν Γούντλι) και τον Φορ (Τεό Τζέιμς) σε έναν νέο κόσμο, πολύ πιο επικίνδυνο από ποτέ άλλοτε.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην «Ανταρσία», η Τρις πρέπει να αποδράσει με τον Φορ και να βγει εκτός του τείχους που περικλείει το Σικάγο. Για πρώτη φορά θα αφήσουν πίσω τη μόνη πόλη και οικογένεια που γνώρισαν ποτέ. Όταν βρεθούν έξω, οι παλιές ανακαλύψεις γρήγορα χάνουν το νόημά τους με την αποκάλυψη νέων σοκαριστικών μυστικών. Η Τρις και ο Φορ πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα ποιον μπορούν να εμπιστευθούν καθώς μια ανελέητη μάχη ξεσπά πέρα από τα τείχη του Σικάγο, απειλώντας όλη την ανθρωπότητα. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης…

ταινίες για να δείτε

ΈΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ (Δραματική, Εποχής)

Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις

Παίζουν: Άγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι

Το Sunset Song βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του σκωτσέζου συγγραφέα Lewis Grassic Gibbon, το οποίο κυκλοφόρησε το 1932. Βρισκόμαστε στις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην σκωτσέζικη εξοχή, εκεί όπου η νεαρή Chris, την οποία υποδύεται το πρώην μοντέλο και πλέον ηθοποιός Agyness Deyn, προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αποφασίσει για το μέλλον της. Ο τόπος που ζει είναι σκληρός και ακόμα σκληρότερος είναι ο καταπιεστικός και βίαιος πατέρας της (Peter Mullan), ο οποίος γίνεται ο καταλύτης των εξελίξεων.

ταινίες για να δείτε

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ (Αισθηματική, Αστυνομική, Δραματική, Κωμωδία, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος)

Σκηνοθεσία: Christian Vincent

Παίζουν: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen, Abdellah Moundy, Victor Pontecorvo, Miss Ming, Michael Abiteboul

Μια ερωτική ιστορία μπλέκεται με μια περίπλοκη δικαστική υπόθεση, με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο στο ερωτικό δράμα του Κριστιάν Βενσάν. Ο Ξαβιέ Ρασίν είναι ένας δικαστής που εμπνέει ταυτόχρονα φόβο και σεβασμό – το παρατσούκλι του, μάλιστα, είναι ο «Διψήφιος Δικαστής», γιατί πάντα επιβάλλει ποινές τουλάχιστον δέκα ετών. Τα πάντα, όμως, αλλάζουν τη μέρα που ο Ρασίν γνωρίζει την Μπιρζίτ Λόρενσεν-Κοτερέ, όταν εκείνη είναι ένορκος σε μια δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται για φόνο. Έξι χρόνια πριν, ο Ρασίν είχε ερωτευτεί την Μπιρζίτ, σχεδόν μυστικά. Ήταν ίσως η μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ.

ταινίες για να δείτε

H ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ (Ελληνική Κωμωδία, Έγχρωμη)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβέλλας

Παίζουν: ΔΕΣΠΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ

Η παλιά ελληνική ταινία που όλοι αγαπήσαμε, έγχρωμη σαν να γυρίστηκε χθες! Ένας δημόσιος υπάλληλος αποφασίζει να παντρευτεί την κοπέλα, με την οποία συζεί και την καταπιέζει για μια δεκαετία. Εκείνη αποφασίζει να διεκδικήσει αυτά που της έχει στερήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Η-δε-γυνη-να-φοβείται-τον-ανδρα

17 Μαρτίου

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ (Δραματική, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος, Κοινωνική)

Σκηνοθεσία: Christian Zübert

Παίζουν: Jördis Triebel, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Benjamin Sadler, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Μαρία Βασίλη

Η Ελενα, μια όμορφη νεαρή Ελληνίδα αποφασίζει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να ζήσει το όνειρό της για μια καλύτερη ζωή. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τον σύντροφό της και την οικογένειά της. Στο νέο της ξεκίνημα έχει αρωγό και υποστηρικτή τη φίλη της Δέσποινα η οποία την φιλοξενεί και την βοηθά στην αναζήτηση εργασίας.

Ενώ η ζωή της φαίνεται να μπαίνει σε έναν καινούριο ρυθμό, όλα ανατρέπονται όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Αναγκάζεται να εργαστεί ως παιδαγωγός ενός μικρού κοριτσιού, της Λόττε, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Η Έλενα έχει καθημερινές προστριβές με την Τέσσα, τη μητέρα της μικρής Λόττε. Κάποια μέρα και ενώ η μικρή Λόττε είναι υπό την επίβλεψη της Έλενας, αυτή εξαφανίζεται.

Από εκείνη την στιγμή ξεκινά ο γολγοθάς της Έλενας, η οποία επιστρέφει στην Ελλάδα, ενώ στην Γερμανία θεωρείται ύποπτη για απαγωγή και καταζητείται από την αστυνομία. Η Τέσσα αποφασίζει και εκείνη να ταξιδέψει στην Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσει τη μικρή της κόρη αλλά και την Έλενα.

ταινίες για να δείτε

ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΖΟΜΠΙ (Αισθηματική, Δράσης, Τρόμου)

Σκηνοθεσία: Burr Steers

Παίζουν: Lily James, Sam Riley, Bella Heathcote, Ellie Bamber, Millie Brady, Suki Waterhouse, Douglas Booth, Sally Phillips, Charles Dance, Jack Huston, Lena Headey, Matt Smith, Emma Greenwell, Aisling Loftus

Η διευρυμένη εκδοχή του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν «Περηφάνια και Προκατάληψη», μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Μπερ Στιρς, και ακολουθεί τις πέντε αδερφές Μπένετ, να κυνηγούν όχι μόνο συζύγους αλλά και ζόμπι! Η νέα ταινία μας μεταφέρει στο 19ο αιώνα, στο αγγλικό χωριό Μέρυτον, όπου ξεσπάει μια μυστηριώδη πανούκλα και οι νεκροί επιστρέφουν στη ζωή. Η κεντρική ηρωίδα, Ελίζαμπεθ Μπένετ, είναι αποφασισμένη να εξαλείψει την απειλή των ζόμπι, ωστόσο, η προσοχή της αποσπάται από την άφιξη του υπεροπτικού κύριου Ντάρσυ.

ταινίες για να δείτε

KUNG FU PANDA 3 (Animation, Δράση, Κωμωδία, Οικογενειακή, Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Alessandro Carloni

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, Kate Hudson

Όταν ο από καιρό χαμένος πατέρας του Πο επανεμφανίζεται ξαφνικά, πατέρας και γιoς ταξιδεύουν σε ένα μυστικό παράδεισο για να συναντήσουν διάφορους νέους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες Panda. Όταν όμως ο σούπερ κακός Kai αρχίζει να σαρώνει ολόκληρη την Κίνα, νικώντας όλους τους δασκάλους του kung fu, ο Πo πρέπει να κάνει το αδύνατο. Nα εκπαιδεύσει ένα χωριό γεμάτο απλούς και αδέξιους κατοίκους, ώστε να γίνουν η απόλυτη ομάδα Panda του Κουνγκ Φου!

ταινίες για να δείτε

 A WAR (Δραματική, πολεμική)

Σκηνοθεσία: Tobias Lindholm

Παίζουν: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim. Søren Malling, Charlotte Munck

Ο διοικητής του λόχου Claus Michael Pedersen (Pilou Asbaek) και οι άνδρες του είναι τοποθετημένοι στο Helmand του Afghanistan. Την ίδια ώρα πίσω στη Δανία, με τον άνδρα της στο πόλεμο και τα τρία παιδιά της να τον αναζητούν, η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη για τη σύζυγο του Maria (Tuva Novotny). Κατά την διάρκεια μιας αποστολής ρουτίνας, οι στρατιώτες πέφτουν σε μια έντονη ανταλλαγή πυρών με τους Taliban. Στην προσπάθεια του να σώσει τους άνδρες του, ο Claus παίρνει μια απόφαση που τελικά θα τον οδηγήσει πίσω στη Δανία ως κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου.

ταινίες για να δείτε

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ (Δραματική, Θρίλερ, Δράση, Ιστορική)

Σκηνοθεσία: Craig Gillespie

Παίζουν: Chris Pine, Graham McTavish, Holiday Grainger, Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana, Kyle Gallner, John Magaro, Josh Stewart

Μια αληθινή ιστορία για τη τολμηρή διάσωση του αμερικανικού λιμενικού στα ανοικτά των ακτών του Cape Cod, όπου δυο πετρελαιοφόρα καταστρέφονται κατά τη διάρκεια μιας ανεμοθύελλας το 1952.

ταινίες για να δείτε

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ (Δραματική, Κοινωνική)

Σκηνοθεσία: Zhangke Jia

Παίζουν: Tao Zhao, Yi Zhang, Jing Dong Liang, Sylvia Chang

Τοποθετημένη στην Κίνα και την Αυστραλία, η ταινία είναι ένα τρίπτυχο που ακολουθεί μερικούς ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Δείχνει πώς η Κίνα έχει μεταμορφωθεί σε πολιτισμό του υλισμού και πώς αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις και την ανθρώπινη σύνδεση μακροπρόθεσμα.

ταινίες για να δείτε

Η ΑΛΗΘΕΙΑ (Βιογραφία, Δραματική, Πολιτική)

Σκηνοθεσία: James Vanderbilt

Παίζουν: ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ, ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΡΙΝΓΟΥΝΤ, ΝΤΕΝΙΣ ΚΟΥΕΙΝΤ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΟΣ, ΚΕΪΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ, ΤΟΦΕΡ ΓΚΡΕΪΣ, ΣΤΕΙΣΙ ΚΙΤΣ

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε στην εκπομπή 60 Minutes I, αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974.

Η εκπομπή υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποίησε οικογενειακές γνωριμίες και πολιτική δύναμη για να μη στρατολογηθεί στο πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά να καταταχθεί στην Εναέρια Εθνική Φρουρά του Τέξας. Ωστόσο, ούτε στο σώμα του Τέξας παρουσιάστηκε ποτέ. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους, κι ένιωθαν βέβαιοι ότι η υπόθεση ευσταθούσε. Το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004.

ταινίες για να δείτε

BATMAN vs SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE (Δράση, Περιπέτεια, Επιστημονική Φαντασία)

Σκηνοθεσία : Zack Snyder

Ηθοποιοί : Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Lauren Cohan, Jason Momoa, Jeffrey Dean Morgan, Amy Adams, Ezra Miller, Jena Malone, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Michael Shannon, Laurence Fishburne

Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο Χένρι Καβίλ φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν (Κλαρκ Κεντ), ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

CHOCOLAT (Βιογραφία, Δραματική, Ευρωπαϊκός Κινηματογράφος)

Σκηνοθεσία: Roschdy Zem

Παίζουν: Omar Sy, James Thierree, Clotilde Hesme, Olivier Gourmet, Frédéric Pierrot, Noemie Lvovsky, Alice de Lencquesaing, Alex Descas, Olivier Rabourdin, Thibault De Montalembert, Héléna Soubeyrand, Xavier Beauvois

Ο Ραφαέλ Παντίγια, γνωστός και ως Chocolat, γεννήθηκε στην Κούβα το 1860 και βρέθηκε τελικά στη Γαλλία. Ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που εμφανίστηκε σε γαλλική σκηνή, ένα τέλειο προϊόν της εποχής του και ο αγαπημένος της Μονμάρτης, που ενέπνευσε τον Τουλούζ Λοτρέκ και εμφανίστηκε στις πρώτες ταινίες των αδερφών Λιμιέρ. Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του, μία εξαιρετική ταινία για την δύναμη της φιλίας και την ιδιαίτερη φύση της σόουμπιζ, αλλά και την προκατάληψη και τις διακρίσεις.

ταινίες για να δείτε

THE LADY IN THE VAN (Κωμωδία, Δραματική, Βιογραφία)

Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner

Παίζουν: Maggie Smith, Jim Broadbent, Alex Jennings, Jamie Parker, Deborah Findlay, Roger Allam, Richard Griffiths, Dominic Cooper

Ο Alan Bennett δημιουργεί έναν αναπάντεχο δεσμό με την Miss Shepherd, μια γυναίκα που ζει προσωρινά στο αυτοκίνητό της το οποίο είναι σταθμευμένο στο δρόμο του στο Λονδίνο.ταινίες για να δείτε

31 Μαρτίου

SUNTAN (Ελληνικός κινηματογράφος, Κοινωνική)

Σκηνοθεσία : Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγκου, Dimi Hart, Marcus Collen, Χαρά Κότσαλη, Γιάννης Τσορτέκης, Μαρία Καλλιμάνη, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Οικονομίδης

Ο Κωστής δεν είναι ένας συνηθισμένος σαραντάρης. Εσωστρεφής και μοναχικός, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και ενήλικες δεσμεύσεις, βρίσκεται λίγο μετά τα 40 του στην Αντίπαρο για να αναλάβει, ως γιατρός, την τοπική κλινική.

Ο χειμώνας στο νησί περνά ήσυχα, δίχως πολλές εκπλήξεις και ανατρεπτικές συγκινήσεις, όμως πολύ σύντομα έρχεται το καλοκαίρι και όλα αλλάζουν. Η καθημερινότητα του Κωστή δεν θ’ αργήσει να ανατραπεί βίαια, από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών θα εισβάλει απροσδόκητα στην μέχρι πρότινος συνηθισμένη του ζωή.

Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα την 19χρονη Άννα (Έλλη Τρίγκου), όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σε ένα μονοπάτι γεμάτο εκπλήξεις και ακρότητες.ταινίες για να δείτε

 

Σχόλια