Είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (γνωστό και ως Πα.Πει) και θέλεις να γίνεις λίγο πιο δραστήριος; Τα μαθήματα της σχολής σου σε γεμίζουν μόνο άγχος και κούραση και θέλεις να γίνεις πιο δημιουργικός; Ή μήπως θέλεις να εξοικειωθείς με δραστηριότητες που έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις στο μέλλον και θα κάνουν εντυπωσιακό το βιογραφικό σου; Είσαι στο κατάλληλο πανεπιστήμιο, καθώς οι δραστηριότητες όσον αφορά τον ακαδημαϊκό άλλα και τον καλλιτεχνικό τομέα είναι πολλές ώστε να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Εμείς ψάξαμε για σένα και θα σε βοηθήσουμε να μάθεις τι υπάρχει στο πανεπιστήμιό σου χωρίς να χρειαστεί να ρωτάς τους πάντες…

Εάν ενδιαφέρεσαι για την πολιτική και την επικαιρότητα, είσαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πιθανόν στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών υπάρχουν τα εξής για σένα…

Όμιλος debate στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Στον όμιλο debate οι συμμετέχοντες φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συζητούν διάφορα θέματα που ενδεχομένως να απασχολούν την επικαιρότητα και να μοιραστούν τις απόψεις τους με τους συμφοιτητές τους μέσω debate. Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Το Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών

Το εργαστήριο αυτό αφορά την πολιτική και συγκεκριμένα μελετά τις σχέσεις της Τουρκίας/ του Καυκάσου με άλλα κράτη σε τομείς όπως είναι η εξωτερική πολιτική, η οικονομία, η άμυνα κτλ. Το εργαστήριο χωρίζεται σε δυο ομάδες: Ομάδα Έρευνας Τουρκίας και Ομάδα Έρευνας Καυκάσου. Οι φοιτητές που απαρτίζουν τις ομάδες μελετούν την επικαιρότητα και συντάσσουν χρονικά και ενημερωτικά σημειώματα. Μάλιστα από το νέο έτος, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Φυσικά μπορείς να δεις δείγματα της δουλειάς των μελών εδώ. Επίσης, μπορείς να βρεις το εργαστήριο στο Facebook, καθώς και στο ιστολόγιό του.

Εργαστήριο Μελέτης Κρατών BRICS στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το εργαστήριο αυτό επικεντρώνεται στην μελέτη των κρατών BRICS, προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να εντρυφήσεις στις πολιτικές τους και να αποκτήσεις νέες γνώσεις που θα σου χρειαστούν στις σπουδές σου.

Μοντέλα προσομοίωσης MUN και EUropa.S στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Εάν θέλεις να συμμετάσχεις σε μια προσομοίωση κάποιου διεθνούς ή ευρωπαϊκού οργανισμού και είσαι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η ευκαιρία σου είναι το MUΝ και το EUropa.S. Σχετικά με το πρώτο, είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο που προσομοιώνει τα όργανα και τις εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι φοιτητές που συμμετέχουν αναλαμβάνουν το ρόλο διπλωματών διάφορων κρατών μελών του ΟΗΕ. Το EUropa.S είναι ένα συνέδριο που προσομοιώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ECOFIN, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σεμινάριο Διεθνείς Σχέσεις στον κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Στο πλαίσιο της ομάδας αυτής γίνονται προβολές διάφορων ταινιών και ύστερα ακολουθεί μια συζήτηση που αφορά την ταινία που προβλήθηκε. Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ.

Μήπως, όμως, θα σε ενδιέφερε να γίνεις εθελοντής; Ορίστε λοιπόν…

 AIESEC στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Είναι ο μεγαλύτερος διεθνής, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος φοιτητικός οργανισμός, στον οποίον οι φοιτητές μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που διαθέτουν. Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να δικτυωθείς, πράγμα που είναι σημαντικό για έναν φοιτητή. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακαλύψεις εδώ.

AEGEE στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πρόκειται για μια επίσης μη κερδοσκοπική, εθελοντική και ανεξάρτητη πολιτικά ένωση φοιτητών, που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την Ευρώπη. Σκοπός της ένωσης είναι η προώθηση της έννοιας της ευρωπαϊκής συνείδησης και της συνεργασίας στην ευρωπαϊκή νεολαία. Στο πλαίσιο της ένωσης διοργανώνονται συνέδρια και εκδηλώσεις. Για πληροφορίες δες εδώ.

TEDxUniversityofPiraeus

Το Tedx είναι ένα ετήσιο συνέδριο, όπου κορυφαίοι στοχαστές και οραματιστές του κόσμου μιλούν για 18 λεπτά και η ομιλία αυτή ύστερα είναι στη διάθεση του TED.com.  Στον Πειραιά διοργανώνεται από τους φοιτητές, μια φορά το χρόνο, με σκοπό να εκφραστούν ιδέες που αξίζει να ακουστούν στο κοινό. Για περισσότερα ρίξε μια ματιά εδώ.

Αν είσαι πάλι καλλιτεχνική φύση ορίστε μερικές δραστηριότητες που θα σε ενδιαφέρουν…

Μουσικοί Συνόλων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Παίζεις κάποιο μουσικό όργανο ή ενδιαφέρεσαι να μάθεις; Μήπως σ’ αρέσει να τραγουδάς; Τότε οπωσδήποτε πρέπει να γίνεις μέλος της ομάδας μουσικών του πανεπιστημίου σου.

Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά 

Εάν έχεις ταλέντο στην υποκριτική δε μένει τίποτε άλλο από το να ενταχθείς στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου και να συμμετάσχεις στις παραστάσεις που ανεβάζει. Ανακάλυψε ένα νέο εαυτό που βρίσκεται μέσα σου και απαλλάξου από ντροπές και ανασφάλειες. Για περισσότερα δες εδώ.

Κι αν είσαι αθλητικός τύπος…

Γραφείο Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το πανεπιστήμιο σου προσφέρει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το σκι, ακόμα και το ράφτινγκ αλλά και πολλά άλλα τα οποία θα βρεις εδώ.

Γενικά, μπορείς να βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα με τα οποία μπορείς να ασχοληθείς και να καλύπτουν τις προτιμήσεις κάθε φοιτητή. Ό,τι κι αν επιλέξεις να ξεκινήσεις, εμείς σου ευχόμαστε καλή αρχή!

Σχόλια