Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, το Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών, υπό τη διεύθυνση του Δρ. Ν. Ραπτόπουλου.

Το αντικείμενο του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών, είναι η καλλιέργεια και η εμβάθυνση στις Τουρκικές και Ευρασιατικές μελέτες. Η έμφαση δίνεται στη μελέτη των χωρών της περιοχής από τη σκοπιά της Διεθνούς Πολιτικής (Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική), των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών και της Διεθνούς Οικονομίας.

Ευρύτερα, το εν λόγω εργαστήριο καλύπτει μελέτες αναφορικά με την εσωτερική και εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, οικονομίας, πολιτισμού καθώς και της υψηλής στρατηγικής γενικότερα.

Στα πλαίσια του εργαστηρίου έχει δημιουργηθεί η Ομάδα Έρευνας Καυκάσου, η οποία με ενημερωτικά σημειώματα και αναφορές στόχο έχει, να εμβαθύνει το ενδιαφέρον στα ζητήματα που άπτονται περιγραφής του.

Η τελευταία δημοσίευση της Ομάδας Έρευνας,  μία εκ των ομάδων του Εργαστηρίου, αφορά τη βομβιστική επίθεση της 1οης Οκτωβρίου στην Άγκυρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση της ομάδας.

Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών

Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη ανάρτηση της Ομάδας Έρευνας σχετικά με τη Ρώσικη επέμβαση στη Συρία και συγκεκριμένα τις αεροπορικές επεμβάσεις και εκτοξεύσεις ρωσικών πυραύλων από την Κασπία.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη δημοσιευση της ομάδας.

Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών

Σχόλια