Γράφει η Εβίτα Γοργορίνη

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο είτε δεν ξέρεις να μαγειρεύεις είτε θέλεις να μάθεις απλές και γρήγορες λύσεις ώστε να ετοιμάσεις κάτι. Μια ή άλλη, αυτό το άρθρο και γενικότερα η νέα μας στήλη είναι για σένα.

Όντας φοιτητής, προφανώς θα πάρεις master στο πώς να φτιάχνεις μακαρόνια. Ειδικά τα σκέτα, χωρίς σάλτσα, επειδή απλά βαριέσαι να φτιάξεις μια. Όλοι το έχουμε κάνει, παραδεχτείτε το στην τελική απλά για να μην αισθάνομαι τόσο μόνη. Και όχι δεν γεννηθήκαμε όλοι γνωρίζοντας να κάνουμε ούτε απλά μακαρόνια με μια σάλτσα, ούτε μακαρόνια με κιμά. Και ναι δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, απλά κάποιος, κάπου, κάποτε πρέπει να βρεθεί να σου πει πώς να κάνεις κάτι τόσο απλό που όλοι θεωρούν δεδομένο. 

Οι αρθρογράφοι της στήλης φοιτη-τι του Frapress σε νιώθουν και ήρθαν για να σου διδάξουν τα απλά αλλά δεδομένα. Εύκολες συνταγές για φοιτητές, ειδικά αφιερωμένες σε όλους αυτούς που δεν βρίσκουν τόσο ενδιαφέρον να περνάνε την ώρα τους στη κουζίνα αλλά παράλληλα έχουν βαρεθεί να τρώνε μονίμως απ’ έξω.

εύκολες συνταγές για φοιτητές

Εύκολες συνταγές για φοιτητές: Πώς φτιάχνω μακαρόνια;

Σε αλατισμένο νερό που βράζει (θέλει κανένα 20λέπτο, όταν δούμε τις μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμο) ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα οποία γράφει στο κουτί πόση ώρα θέλουν (περίπου ένα 10λεπτο). Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Στη κατσαρόλα που τα βράσαμε, πετάμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά.

Μια σάλτσα για να συνοδέψω τα μακαρόνια μου

Υλικά

  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξερό βασιλικό ή ρίγανη ή δυόσμο

Πώς φτιάχνω την σάλτσα;

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι, το σωτάρουμε καλά, προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά.Τέλος βάζουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει και να δέσει.

Μακαρόνια με κιμά (για 2 άτομα)

Υλικά για τη σάλτσα κιμά

  • 300 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος, δύο φορές περασμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη κανελογαρρύφαλο
  • 1/4  κουταλάκι γλυκού σκόνη μπαχάρι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κουκασέ
  • λίγο ντοματόπελτέ (1 κουταλάκι)

*για 4 άτομα θέλουμε 400 γραμμάρια κιμά και 300 γραμμάρια κουκασέ.

Πώς φτιάχνω τον κιμά;

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες. Έπειτα βάζουμε το κιμά ανακατεύοντας το καλά για να σωταριστεί. Μετά προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγο πελτέ (αν θέλουμε το σβήνουμε με λίγο κρασί). Εν συνεχεία βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχάρι,το κανελογαρύφαλο και τέλος βάζουμε νερό να το σκεπάσει. Το αφήνουμε περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.

Extra Tip

Το τυρί να είναι κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Μπορείτε να πετάξετε και λίγο τυρί μέσα, θα λιώσει και θα γίνει εξαιρετικό (το έκαναν οι Ιταλοί στο Erasmus αυτό, μιλάμε για εξαιρετικό tip απευθείας από Νάπολη)

 

Σχόλια