Το Frapress recruitment συνεχίζεται γι’ αυτό δες πως είναι να αποτελείς μέρος του youth cultural community μας!

Στο Frapress.gr μπήκα πριν από περίπου 9 μήνες. Είμαι αρθρογράφος στη στήλη “Πολιτισμός”, ενώ δεν έχουν λείψει οι φορές που έχω καλύψει και events στη Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία μου όσο ήμουν και είμαι μέλος αυτής της νεανικής κοινότητας είναι αναμφίβολα μοναδική! Από την ώρα και εντάχθηκα στο site παρατήρησα ένα κλίμα ιδιαίτερα φιλικό. Οι αρθρογράφοι διαθέτουν ελευθερία κινήσεων (τα θέματα τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι άλλωστε), ενώ παράλληλα οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστούν μπορούν να ζητήσουν (και να έχουν) τη βοήθεια της αρχισυντάκτριας. “Η ελεύθερη διακήρυξη της σκέψης και των απόψεων είναι ένα από τα πολυτιμότερα δικαιώματα του ανθρώπου”, κι εμείς αυτό είναι που κάνουμε στο Frapress.gr: Μιλάμε, γράφουμε, ανταλλάζουμε απόψεις, επικοινωνούμε, θέτουμε ερωτήματα, συνεργαζόμαστε.

Μαγδαληνή Γκόγκου

 

Είναι μοναδικό προνόμιο να είσαι μέρος ενός τόσο ζωντανού οργανισμού. 50+ άτομα με ποικίλα ενδιαφέροντα και διαφορετική πορεία συναντώνται στο Frapress για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να τις μοιράσουν στο νεανικό κοινό. Μια υπέροχη συνεργασία που διαρκώς ενδυναμώνεται και μας θέτει όλους σε εγρήγορση. Ευχαριστούμε τους πρωτεργάτες που μας δώσατε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία!

Ελένη Βαλσαμάκη

Πέρα από το ότι γνωρίζεις άτομα που τους ενδιαφέρουν τα ίδια πράγματα με σένα. Πέρα από την εμπειρία της συμμετοχής, της συνεργασίας. Πέρα από την επαφή με νέες ιδέες, και την ανακάλυψη πολλών πραγματικά ταλαντούχων παιδιών. Και αν εξαιρέσεις και το ότι κατανοείς τον τρόπο που λειτουργεί η αρθρογραφία σε πιο “επαγγελματικό” επίπεδο.. Αυτό που μένει μετά από ενάμιση χρόνο στο frapress, είναι μία καλή παρέα.

Γιάννης Βανδουλάκης

Γίνε κι εσύ μέρος του Frapress.gr | Αναζητούνται φωτογράφοι!

Η περιπέτεια μου στο Frapress ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν ψάχνοντας να βρω τρόπο να εκφραστώ και να μιλήσω σε περισσότερους ανθρώπους βρήκα την ανακοίνωση πως το site αναζητούσε αρθρογράφους. Ήρθα σε επαφή με καταπληκτικούς ανθρώπους που με βοήθησαν πάρα πολύ να “πάρω μπρος” και μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πως είναι να είσαι από την άλλη πλευρά αυτού του φάσματος. Πλέον, βοηθώντας στην ομάδα αρχισυνταξίας συνεργάζομαι ακόμα πιο στενά με ενδιαφέροντες και ταλαντούχους αρθρογράφους, κάθε ένας διαφορετικός από τον άλλον με παντελώς ξεχωριστά ενδιαφέροντα και σκέψεις. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις πίσω από τα παρασκήνια τον τρελό βαθμό οργάνωσης και συμμετοχής που προϋποθέτει ένα site και community σαν αυτό του frapress, αλλά είναι αναλόγως εντυπωσιακό και ξεσηκωτικό  να ξέρεις πως είσαι κομμάτι του και πως καθώς αυτό εξελίσσεται το ίδιο κάνεις και εσύ. Highlights της μέχρι τώρα εμπειρίας μου, εκτός από τη δυνατότητα που έχω να επικοινωνώ με τον κόσμο μέσα από τα άρθρα μου, είναι τα “μαθήματα” συνεργασίας και οργάνωσης μέσα στην ομάδα των αρθρογράφων και αρχισυντακτών, η γνωριμία με υπέροχους ανθρώπους αλλά και η ενημέρωση, δυνατότητες και ευκαιρίες που μου προσφέρονται μέσα από το site για τρομερά πολιτιστικά events και ημερίδες παντός θέματος.

Σπύρος Γούλας – Ομάδα Αρχισυνταξίας

Ξεκίνησα ως αρθρογράφος στο Frapress. Μετά, για μερικούς μήνες ασχολήθηκα και με τα Social Media του site, όπου γνώρισα τον Γιάννη Βανδή, έναν άνθρωπο που πλέον θαυμάζω απεριόριστα! Σιγά-σιγά πέρασε ο καιρός και μου άρεσε πολύ να γράφω. Είναι κάτι που έχω αρχίσει να αγαπώ, χάρη στο Frapress. Τώρα, πέρα από αρθρογράφος, συντονίζω τα βασικά άρθρα που δημοσιεύει το site ( τα άρθρα ροής, όπως τα λέμε). Ταυτόχρονα, συντονίζω και την καταπληκτική ομάδα που κρύβεται πίσω από τη στήλη Σκέψεις. (Την οποία εύχομαι να διαβάζετε!) Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα τα σχεδόν 2 χρόνια που εργάζομαι στο Frapress είναι να πιστεύω στον εαυτό μου , κάτι που μου δίδαξαν πολλοί αγαπημένοι αρχισυντάκτες και αρθρογράφοι.Γι’ αυτό, να τους διαβάζετε. Δεν ξέρετε ποτέ τι μήνυμα μπορεί να κρύβουν πίσω από ένα και μόνο άρθρο τους!

Κατερίνα Χλιάρα – Αρχισυντάκτρια άρθρων ροής 

 

Με κίνδυνο να αποτελέσει δυσφήμιση παρά διαφήμιση για τη σελίδα, η αρχισυντάκτρια του Frapress πήρε το ρίσκο να μη με αποκλείσει από το συγκεκριμένο συλλογικό άρθρο. Ίσως με την πεποίθηση πως η κατάθεσή μου θα είναι ένα ακόμα λυρικό δείγμα γραφής, έτσι όπως την έχω συνηθίσει στις μέχρι τώρα δεκάξι-δεκαεφτά προσωπικές μου “πενιές”. Επανάσταση! Τρέμε Πολέμαρχε… Η αλήθεια είναι πως περίπου ένα χρόνο πριν, δε φανταζόμουν πως η επισημοποίηση της συγγραφικής μου ματαιοδοξίας απείχε μόλις ένα σαρδάμ από τον αγαπημένο μου καφέ που συνόδευε κάθε μια από τις συγγραφικές μου απόπειρες (γιατί εν τέλει περί τέτοιων πρόκειται). Κάπως έτσι, βρήκα ένα ακόμα άλλοθι να παρατείνω την ακαδημαϊκή μου θητεία (στο βωμό της έμπνευσης…), έδωσα ακόμα μία διάσταση στην αμφιλεγόμενη ιδιότητα του “πολυτεχνίτη” και ήρθα σε επαφή με μία ομάδα ανθρώπων ανάλογης εγκεφαλικής διαστροφής. Σε αυτό το σημείο ήδη έχουν εμφανιστεί οι πρώτες υποψίες λογοκορισίας στην πλευρά της Εβίτας η οποία για ακόμα μία φορά θα ανακαλύψει την αιώνια και άλυτη διαμάχη μου με το λακωνικό λόγο. Ωστόσο ακόμα και αυτές οι υποψίες μοιάζουν απλά “νάζια” μπροστά στους “κεραυνούς” που εξαπολύει όταν το αποθεματικό των άρθρων της σελίδας στερεύει… Κι ας πασχίζει ο Πολέμαρχος παραδίδοντας άρθρα πριν ακόμα ολοκληρωθεί το γεγονός στο οποίο θα αναφερθεί, ο βιονικός Θανάσης που μόνο από τον Φιντέλ Κάστρο δεν έχει πάρει συνέντευξη ακόμα (για προφανείς λόγους…) και αρκετά ακόμα  -έκαστος στο είδος του- που αν κάνω το λάθος να διακριτοποιήσω δε θα δημοσιευτώ ποτέ… Σταματάω επομένως εδώ το παραλήρημα, σπεύδω να βρω ερέθισμα για το επόμενο κείμενο που ήδη έχω καθυστερήσει και κρατάω σαν όρκο τιμής, ανάμεσα σε μένα και στον Ιδρυτή, τον απώτερο στόχο της συμμετοχής στο Frapress…

Σταμάτης Παπαδόπουλος

Γίνε κι εσύ μέρος του Frapress.gr | Αναζητούνται ανταποκριτές events!

Από τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησα να γράφω στο Frapress στην στήλη του σινεμά, ύστερα από την γνωριμία μου με δύο παιδιά στο Fuzz που ήδη ήταν μέλη της ομάδας. Είχαν έρθει για να καλύψουν το event και αφού πιάσαμε την κουβέντα και τους είπα ότι είμαι ανερχόμενη δημοσιογράφος μου πρότειναν να στείλω δείγμα της δουλειάς μου και να κάνω και εγώ join. Έτσι και έγινε. Από την μικρή μου θητεία στο site αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μου έχει δωθεί η ευκαιρία να γράφω για θέματα που αγαπώ χωρίς περιορισμούς και να συνεργάζομαι με νέα άτομα που είναι ψαγμένα και τους αρέσει αυτό που κάνουν. Νιώθω και ξέρω ότι έχω ακόμα πολλά να πάρω αλλά και να δώσω.

                                                                                                                                                  Εύα Βασιλοπούλου

Για μένα το Frapress δεν αποτελεί μονάχα ένα νεανικό ιντερνετικό περιοδικό, αλλά μια δεξαμενή σκέψεων και φρέσκων ιδεών, μια πλατφόρμα διαλόγου και αλληλεπίδρασης σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο με ανθρώπους που αψηφώντας τη βαθιά ύφεση αναλαμβάνουν το φιλόδοξο εγχείρημα να φωτίσουν πτυχές όπως το θέατρο, τη λογοτεχνία και την εκπαίδευση, τις τόσο ζωτικές και τόσο παραμελημένες μέσα σε αυτή την αξιακή και οικονομική κρίση. Η εμπειρία που έχω αποκομίσει ύστερα από ένα χρόνο αρθρογραφίας στη στήλη της βιβλιοθήκης του Frapress είναι από τις δημιουργικότερες και πλέον εποικοδομητικές της νεανικής μου ζωής.

                                                                                                                                                        Αριάδνη Πολυχρονίου

 

Ως αρθρογράφος στο Frapress έχω αποκομίσει πάρα πολλά θετικά! Μου είναι δύσκολο να συρρικνώσω την όλη εμπειρία μου σε λίγες μόνο σειρές… Γνωριμίες με πολλά και εκλεπτυσμένα άτομα, γνώσεις και ομαδικότητα είναι μόνο λίγα παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω. Όλα τα παιδιά, που βρισκόμαστε στην συντακτική ομάδα, έχουν να προσφέρουν κάτι ο ένας στον άλλον μέσα από την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων! Η μελέτη που απαιτείται πριν από την συγγραφή κάθε άρθρου, με έχει μάθει να ερευνάω την πραγματική αλήθεια και να ξεπερνάω τις όποιες παρωπίδες και να αντιμετωπίζω τα θέματα με αντικειμενικότητα. Η συγγραφή , ακόμα, με έκανε να αγαπήσω πραγματικά την αρθρογραφία , η οποία πλέον είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Το πνεύμα συνεργασίας με βοήθησε να γίνω καλύτερη και να αντιμετωπίζω όλα τα θέματα με μεγαλύτερο επαγγελματισμό και συνέπεια.

Μαρία Τσιμάρα

 

Το να γράφεις στο Frapress σε κινητοποιεί να δημιουργείς και να αφήνεις την φαντασία και τη σκέψη σου ελεύθερη. Σε εμπνέει, καθώς βλέπεις ότι περιβάλλεσαι από νέα άτομα με τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα!

Μαρία Στρατήγη

 

Γίνε κι εσύ μέρος του Frapress.gr | Αναζητούνται Vloggers!

Στο Frapress.gr ξεκίνησα ως αρθρογράφος πριν από περίπου ένα χρόνο. Είδα πως ζητάνε νέους αρθρογράφους, η θεματολογία του site έδινε την δυνατότητα να δοκιμαστώ σε στήλες που με ενδιέφεραν προσφέροντας μεγάλη ποικιλία και έτσι θεώρησα πως δεν έχω τίποτα να χάσω. Σήμερα, έναν χρόνο μετά γνωρίζω με βεβαιότητα πως όχι απλά δεν έχασα, αλλά αυτά που μου έδωσε και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά το site, είναι τόσα πολλά που πραγματικά μου υπενθυμίζουν συνεχώς, πως παρά τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες και φόβους σου, πρέπει να τολμάς, όπως τότε τόλμησα, αν και διστακτική, να στείλω τις πρώτες μου συγγραφικές απόπειρες. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, λίγο μετά τα Χριστούγεννα, μπήκα και στην Ομάδα Αρχισυνταξίας. Εκεί γνώρισα μια διαφορετική πλευρά του Frapress, που ίσως είναι περισσότερο κοντά σε αυτά που θέλω να κάνω. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα καθήκοντά μου, η ενθάρρυνση και οι εμπειρίες που αποκομίζω από το site καθημερινά, η επαφή με νέους ανθρώπους με όνειρα και στόχους, αντίστοιχα με τα δικά μου, το γεγονός πως υπάρχει πράγματι ένα youth cultural community που ανταλλάσσει ιδέες, βοηθάει ο ένας τον άλλον και πετυχαίνουν κάτι όλοι μαζί, είναι αυτά που καθιστούν το Frapress.gr έναν χώρο ιδανικό για να εξελιχθείς και να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον συγκεκριμένο χώρο.

Δήμητρα Τσώλη – Ομάδα Αρχισυνταξίας

“Ελεύθερη διακίνηση ιδεών”.

Γιώργος Καραμπαλίκης

Σχόλια