Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει τον Σεπτέμβριο (Σάββατο 3 & Κυριακή 4, 10.00 – 23.00) στην πλατεία Αγίας Λαύρας, για πρώτη φορά “Youth Festival”, μία διήμερη γιορτή έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων για τους νέους του Αμαρουσίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων.

Πρόσκληση στο 1ο Maroussi Youth Festival απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης και σε δηλώσεις τους υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα των διήμερων εκδηλώσεων που  αποτελούν εφαρμογή των πολιτικών της Δημοτικής Αρχής δίνοντας ρόλο, λόγο και χώρο για δημιουργία στις Νέες και τους Νέους της πόλης.

Το “Youth Festival”, μία διήμερη γιορτή έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων του δήμου Αμαρουσίου είναι εδώ!

Το “Youth Festival”, μία διήμερη γιορτή έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και ανταλλαγής απόψεων του δήμου Αμαρουσίου είναι εδώ!

Στο 1ο Maroussi Youth Festival θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες και δρώμενα όπως: Ειδικά εργαστήρια για παιδιά (Κεραμική, Καραγκιόζης, Προσκοπισμός, Ελληνικός Οδηγισμός), Street Food (6 καντίνες με πολλές γευστικές ποικιλίες), Street Market (15 περίπτερα με νέους δημιουργούς), ενώ 8 Μαρουσιώτικες Μπάντες θα πλαισιώνουν μουσικά το Φεστιβάλ και θα ψυχαγωγούν τους επισκέπτες.  

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα βρίσκονται ενημερωτικά Kiosks από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., τη Φιλοζωική ΚOINΣΕΠ Arcanists και τη Δημοτική Ακαδημία “Maroussi Digital Academy”. Θα προωθηθούν παράλληλα και υιοθεσίες μη δεσποζόμενων ζώων από την Πενταμελή Επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων και το Πε.Φι.Πο.

  • Το 1ο Maroussi Youth Festival διοργανώνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ), του Σικιαριδείου Ιδρύματος, του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου, της ΜΚΟ Δώσε Ζωή, του Περιβαλλοντικού, Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου (Πε.Φι.Πο.), της Arcanist Κοιν.Σ.Επ.
  • Το 1ο Maroussi Youth Festival τελεί υπό την αιγίδα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας  εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών και των νέων στην διαδικασία λήψης αποφάσεων και την προώθηση της ιδιότητας τους ως ενεργοί πολίτες.

 

Το Πρόγραμμα του 1ο Maroussi Youth Festival

Σάββατο 03.09.2022

Δημιουργικό Εργαστήρι της Στέργιας Καββάλου  – 10.30

Εργαστήρι Κεραμικής για παιδιά από την ΠΕΚΑ –  11.00

Μαγειρικό Εργαστήρι υγιεινής διατροφής για παιδιά από το Σικιαριδείο Ίδρυμα  –  11.30

Τοίχος Αναρρίχησης με το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων – 12.00

Street Food Καντίνες – 12.00 – 23.00

Street Market Νέων Δημιουργών – 10.00 – 23.00

Βραβεύσεις  –  20.00

Lives από 4 Μαρουσιώτικες Μπάντες – 19.00 – 23.00

 

Κυριακή  04.09.2022

Εργαστήρι Δημιουργίας Φιγούρων Καραγκιόζη από το Σπαθάρειο Μουσείο – 11.00

Κατασκευές με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – 11.30

Αερομοντελισμός με το 3ο Σώμα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου  – 11.30

Μαγειρικό Εργαστήρι για παιδιά από το Σικιαριδείο Ίδρυμα  – 12.00

Street Food Καντίνες – 12.00 – 23.00

Street Market Νέων Δημιουργών – 10.00 – 23.00

Lives από 4 Μαρουσιώτικες Μπάντες – 19.00 – 23.00

Σχόλια