Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ κλείνει μουσικά το καλοκαίρι στην Αθήνα

 

 

Η πρώτη χρονιά επαναλειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου ΑΒ, κλείνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, λίγο πριν γιορτάσει στην Βαρκελώνη τα 20 χρόνια του στον κόσμο, έρχεται στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2022, στον ιστορικό κινηματογράφο, στα Άνω Πατήσια, με τρία από τα πιο αγαπημένα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς σε ένα ειδικό Bonus Track αφιέρωμα που θα σφραγίσει το φετινό καλοκαίρι, με τον καλύτερο τρόπο!

 

Τρεις μέρες, τρεις μοναδικές προβολές, τρία σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ, τρεις ξεχωριστές μουσικές ιστορίες.

 

Η αρχή γίνεται, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με τις ηλεκτρισμένες μουσικές, την ξεσηκωτική ενέργεια και τη δύναμη του Summer of Soul (…Or, When the Revolution Could Not Be Televised). Το πολυβραβευμένο (μεταξύ άλλων Oscar καλύτερου ντοκιμαντέρ, βραβείο κοινού Sundance)  μουσικό ντοκιμαντέρ του Ahmir “Questlove” Thompson, μας μεταφέρει με ρυθμό και συγκίνηση στο καλοκαίρι «που πέθαναν οι νέγροι και γεννήθηκαν οι μαύροι» σκορπίζοντας τη μοναδική ενέργεια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Χάρλεμ, ενός από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στην ιστορία της Αμερικής.

 

In-Edit Greece

 

Έχοντας ζήσει πολλές ζωές σε μία, ο Moby, το παγκόσμιο είδωλο με τον εκστατικό και εξωπραγματικό ήχο, έρχεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, για να μας παρασύρει, μέσα από τη μουσική του, στην αναζήτηση της τέλειας ανθρώπινης ευτυχίας η οποία για τον ίδιο υπήρξε βαθιά σκοτεινή, αλλά και γόνιμη. Το Moby Doc είναι ένα σουρεαλιστικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ, ένα δημιουργικό, παράξενο, επιθετικό, γεμάτο μουσική χρονικό μιας περιπετειώδους ζωής γεμάτη με υπαρξιακές αναζητήσεις. Εμπλουτισμένο με εκπληκτικά πλάνα συναυλιών και σπάνια ευρήματα των 30 χρόνων μουσικής του Moby, αντισυμβατική αφήγηση, ιδιόρρυθμα animation και συνεντεύξεις με τους David Lynch και David Bowie, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Moby να εμβαθύνει στον εαυτό του για να μοιραστεί με ειλικρίνεια πώς μετέτρεψε τη σύγχυση για τη ζωή σε τέχνη.

In-Edit Greece

Το αφιέρωμα του In-Edit Greece ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ – αντίδοτο στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ο Max Richter, πρωτεργάτης της σύγχρονης ορχηστρικής neo-classical μουσικής και βραβευμένος συνθέτης μουσικής για τον κινηματογράφο, μάς μυεί στο έργο του, Sleep, ένα πολύ προσωπικό έργο-μανιφέστο για έναν πιο αργό ρυθμό ζωής και μια προσωπική εξερεύνηση στο πώς η μουσική αλληλεπιδρά με τη συνείδηση. Στο Max Richter’s Sleep, ακολουθούμε τον συνθέτη και μουσικό Max Richter και τη δημιουργική του σύντροφο, καλλιτέχνιδα και βραβευμένη με BAFTA σκηνοθέτιδα Yulia Mahr, σε μία φιλόδοξη παράσταση του περίφημου 8ωρου έργου SLEEP, στο Los Angeles, να εξερευνούν την προέλευση και τον αντίκτυπο αυτής της πρωτοποριακής σύνθεσης.

In-Edit Greece

Όλα αυτά κάτω από τον έναστρο -καλοκαιρινό ακόμη- ουρανό, στον ατμοσφαιρικό χώρο του θερινού κινηματοματογράφου ΑΒ. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος να σταθείς εκεί που τελειώνει το καλοκαίρι και ξεκινά το φθινόπωρο είναι βουτήξεις μέσα στη μαγεία του σινεμά και της μουσικής!

 

 


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

In-Edit Greece _ Bonus Track

15-17 Σεπτεμβρίου 2022

Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ, Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια

 

Πρόγραμμα:

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

21.30

Summer of Soul (…OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED)

 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

21.30

Moby Doc

 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

21.30

Max Richter’s Sleep

 

Εισιτήρια:

 

Viva.gr και στα ταμεία του Κινηματογράφου ΑΒ

 

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του In-Edit Greece εδώ:

Facebook page

Site: www.in-edit.gr

 

 

Τα ντοκιμαντέρ

 

Summer of Soul (…OR, WHEN THE REVOLUTION COULD NOT BE TELEVISED)

 

(Ahmir Thompson | 2021 | USA | 118 min. )

 

To καλοκαίρι του ‘69, στο «Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ», τριακόσιες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά θρυλικά ονόματα όπως οι B.B King, Mahalia jackson, Sly and the Family Stone, Stevie Wonder, Nina Simone και δεκάδες άλλοι. Το  «Καλοκαίρι της Σόουλ» έμεινε σκανδαλωδώς χαμένο για μισό αιώνα μέχρι που σήμερα, επιτέλους, το ανασύρει στην επιφάνεια ο Questlove των Roots, παραδίδοντας ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που πλημμυρίζει με ρυθμό και συγκίνηση, ένα φιλμ για το καλοκαίρι «που πέθαναν οι νέγροι και γεννήθηκαν οι μαύροι» και συνάμα μια από τις καλύτερες ταινίες συναυλίας όλων των εποχών.

 

 

 

Moby Doc

(Rob Gordon Bralver | 2021 | USA | 92 min.)

Από την ταπεινή γέννησή του στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1965 μέχρι τη “στρατοσφαιρική” του άνοδο σε παγκόσμιο σταρ, ο Moby είχε μια εκπληκτικά δυναμική και ιδιότυπη καριέρα. Το «Moby Doc» είναι μια εξίσου δυναμική και ιδιότυπη ταινία, που δεν εξετάζει μόνο τη ζωή και τη φήμη του Moby, αλλά και τις μάχες του με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά, καθώς και τη συνεχή αναζήτησή του για νόημα και σκοπό. Γυρισμένο σε μεγάλο βαθμό στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, το “Moby Doc” περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το παρελθόν του Moby, καθώς και συνεντεύξεις με τους φίλους και μέντορές του, David Lynch και David Bowie, για να τεκμηριώσει τη συναρπαστική ζωή και καριέρα του πρωτοπόρου της ηλεκτρονικής μουσικής.

 

Max Richter’s : Sleep

(Natalie Johns | 2020 | UK | 99 min.)

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον καταξιωμένο συνθέτη και μουσικό Max Richter και τη δημιουργική του σύντροφο, καλλιτέχνιδα και βραβευμένη με BAFTA σκηνοθέτιδα Yulia Mahr, καθώς περιηγούνται σε μια φιλόδοξη παράσταση του περίφημου 8ωρου έργου του SLEEP σε μια υπαίθρια συναυλία στο Λος Άντζελες, ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν την προέλευση και τον αντίκτυπο αυτής της πρωτοποριακής σύνθεσης.

 

 

 

Σχόλια