Το πρόγραμμα together ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του ενδυναμώνοντας περισσότερους από 100 νέους και νέες της Θεσσαλονίκης!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος together, μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και του φορέα καινοτομίας Youthnest, για την ενδυνάμωση νέων επαγγελματιών ηλικίας 25-35 χρονών στη Θεσσαλονίκη, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου δικτύου επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη εστιάζοντας παράλληλα στην προσωπική εξέλιξη του κάθε ενός ξεχωριστά.

Μέσα σε μόλις 5 μήνες από την έναρξη του προγράμματος, περισσότεροι από 100 νέοι και νέες της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την πιο φρέσκια και καινοτόμα κοινότητα της πόλης. Από τον Δεκέμβριο 2021 μέχρι τον Μάιο 2022 μέσα από 25 εργαστήρια και συναντήσεις, το πρόγραμμα together επικεντρώθηκε στην επαγγελματική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, στο wellbeing τους καθώς και στο χτίσιμο δυνατών σχέσεων.

together

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα together βασίστηκε σε 4 πυλώνες:

toget skills: Ενδυνάμωση επαγγελματικών δεξιοτήτων
Εργαστήρια soft & hard skills, όπως personal branding, leadership, διαπραγματεύσεις, public speaking, marketing, επικοινωνία, time management κ.ά., με στόχο να ενδυναμώσουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την επαγγελματική τους αυτοπεποίθηση.

toget inspiration: Έμπνευση από καταξιωμένους επαγγελματίες & influencers
Ομιλίες από ειδικούς στο marketing, τα λογιστικά, το project management, την επικοινωνία, influencers κ.ά. που αποτέλεσαν αφορμή για νέες αναζητήσεις, αλλά και συζήτηση/επίλυση προβληματισμών και ευκαιριών.

toget wellbeing: Υποστήριξη στην εξισορρόπηση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής (well-being)
Πεζοπορία, ομαδική yoga, ψηφιακά πάρτι και ανταλλαγή ιδεών σε Σαββατιάτικα brunch, ήταν ορισμένες από τις δραστηριότητες στις οποίες έλαβαν μέρος οι νέοι επαγγελματίες με σκοπό να γίνουν οι ίδιοι life-coaches του εαυτού τους.

toget network: Δικτύωση & συνεργασία
Αναγνωρίζοντας τη σημασία του networking, το πρόγραμμα together έφερε σε επαφή εκπροσώπους οργανισμών και κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης καθώς και νέους επαγγελματίες της πόλης με τους συμμετέχοντες του together βοηθώντας στη δημιουργία ουσιαστικών δεσμών μεταξύ τους.

 

«Με την πρωτοβουλία together, θέλαμε να δώσουμε σε νέους της πόλης μας τα εφόδια και την έμπνευση να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση και επιτυχία το επαγγελματικό τους αύριο. Η ανταπόκριση στο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μαζί με το Youthnest, μας χαροποιεί και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Κώστας Νικολάου, Διευθυντής του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας.

Η ιδρύτρια του οργανισμού καινοτομίας Youthnest, Θάλεια Ρίζου, είπε για το πρόγραμμα «Το together ήρθε να καλύψει μια ανάγκη που συναντούσαμε καθημερινά στους νέους της Θεσσαλονίκης, την ανάγκη για δικτύωση, για εξωστρέφεια (μετά την περίοδο της καραντίνας) και να για αλληλεπίδραση. Για 5 μήνες συν-δημιουργήσαμε μια κοινότητα νέων επαγγελματιών που εκπαιδεύτηκε, προβληματίστηκε, ονειρεύτηκε. Σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΙΤΑΝ και με πολλούς φορείς της πόλης που στήριξαν το together αναπτύξαμε μια κοινότητα που ήρθε
να αποδείξει ότι η δικτύωση και η συνεργασία μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ελπίδα στη Θεσσαλονίκη του 2022».

together

Ο 2ος κύκλος του προγράμματος

Tο πρόγραμμα together θα συνεχιστεί για 2η χρονιά με την ενεργό παρουσία της κοινότητας των αποφοίτων του 1ου κύκλου, αλλά και με ανανεωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων της Θεσσαλονίκης για τη χρονιά 2022-23. Μείνετε συντονισμένοι για τον 2ο κύκλο του προγράμματος εδώ, τον Σεπτέμβριο 2022.

 

***Έχετε ερωτήσεις;
Επικοινωνήστε στο hello@youthnest.com

 

together

Σχόλια