“Emotional truth in dance performance”

 

Στο σεμινάριο θα ανακαλύψουμε την συναισθηματική αλήθεια ενός χορού, μιας ολοκληρωμένα εκτελεσμένης χορογραφίας. Σκοπός μας είναι να μάθουμε πώς θα ολοκληρώσουμε καλύτερα τον τρόπο που χορεύουμε, να μάθουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και το σώμα μας.

20 ώρες γεμάτες χορό, υποκριτική και αυτογνωσία, το Σαββατοκύριακο 13 – 14 και 20-21 Νοεμβρίου 2021, στη σχολή χορού Δέσποινα Γρηγοριάδου στην Κηφισιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΧΟΡOΣ

8 ώρες σύγχρονου χορού με σκοπό τη δημιουργία χορογραφίας με μια ιστορία. Το επίπεδο είναι μεσαίο / προχωρημένο.

Σάββατο 13/11: 15.00-20.00

Κυριακή 14/11: 12.00-16.00

 

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ

Θα διερευνήσουμε τη χρήση προηγμένης τεχνικής συναισθηματικής δράσης μέσα σε μια χορογραφία και τι / αν αυτό φέρνει κάτι επιπλέον στην παράσταση.

Θα καλύψουμε: συναισθηματική ανάκληση, ευφάνταστο ερέθισμα, διαθέσιμο ερέθισμα και αισθητηριακή ανάκληση.

Διάρκεια: 12 ώρες

Σάββατο 20/11: 12.00-18.30

Κυριακή 21/11: 12.00-17.30

 

Οι καθηγητές

Κατερίνα Χλιάρα – Δασκάλα Χορού / Χορογράφος

Emotional

Η Κατερίνα Χλιάρα είναι καθηγήτρια χορού και χορογράφος με μεταπτυχιακό στη χορογραφία και εξειδίκευση στο “Acting in Dance” από το Πανεπιστήμιο του Lincoln, UK. Διδάσκει σύγχρονο χορό, μιούζικαλ και hip-hop. Έχει χορογραφήσει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις με την κορυφαία συνεργασία της στο έργο “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” με τον Κώστα Βουτσά (2013). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαίδευση στην υποκριτική, με βάση την ” έκφραση του χορευτή ” στο χορό. Συμμετέχει με την ομάδα της σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με τον τίτλο “Best Documentary Dance”, “Best Choreographer”, και “Best Direction” σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

 

Oliver Torr – Καθηγητής Υποκριτικής

Emotional

“Έχω διδάξει Υποκριτική για 18 χρόνια τώρα. Στην πορεία έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ηθοποιούς με καριέρα στη σκηνή και μπροστά από την κάμερα (αρκετά στο Χόλιγουντ). Η ειδικότητά μου δίνει σε όλους τους μαθητές τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να βελτιώνουν το δικό τους ταλέντο. Κάθε ηθοποιός είναι μοναδικός, κάθε ηθοποιός είναι διαφορετικός και αντιμετωπίζω όλους όσους παρακολουθούν την τάξη με αυτόν τον τρόπο.

Εργάζομαι στο υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ηθοποιών για σχεδόν δύο δεκαετίες και ο στόχος μου είναι να κάνω τους μη ηθοποιούς σε ηθοποιούς και τους καλούς ηθοποιούς σε σπουδαίους ηθοποιούς.

Είμαι κλασικά εκπαιδευμένος ηθοποιός, με μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία. Οι τεχνικές που χρησιμοποιώ περιλαμβάνουν Strasberg, Meisner, Meyerhold, Grotowski, Suzuki, SITI και Linklater. Έχω διδάξει ηθοποιούς, τραγουδιστές όπερας, κλασικούς μουσικούς και χορευτές. Στην εργασία μου, εστιάζω οι ηθοποιοί να ζουν τον χαρακτήρα όσο το δυνατόν περισσότερο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο”.


Κόστος σεμιναρίου: 70 ευρώ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί και στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Για να κλείσετε θέση καλέστε στη σχολή χορού Δέσποινα Γρηγοριάδου : 2130047452

Ή επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στο event https://fb.me/e/1qsNKkC7p .

Σχόλια