Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021  να παρακολουθήσουμε την διαδικτυακή εκδήλωση του Προγράμματος MENTΩRING.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των νέων φοιτητών και αποφοίτων  όσο και τις διεθνώς βέλτιστες πρακτικές υποστήριξής τους υλοποιεί το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.).

Στόχος του Προγράμματος είναι η έγκαιρη ενδυνάμωση και η υποστήριξη των νέων επιστημόνων στην πορεία της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης μέσα από μια σχέσης συνεργασίας μεταξύ ενός έμπειρου επαγγελματία και ενός νέου ανθρώπου, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.

Το “Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι.” είναι το μοναδικό ανάλογο Πρόγραμμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και  εντάσσει το  mentoring ως ένα εργαλείο συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ως εργαλείο δημιουργίας ενός ζωντανού οικοσυστήματος μέσα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα που ενδυναμώνει τη δικτύωση μεταξύ εκπαίδευσης, αγορά εργασίας και κοινωνίας.

Το “Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι.” στηρίζεται στη συμμετοχή εκατοντάδων πια εθελοντών Μεντόρων και σε επιχειρήσεις που πιστεύουν στη δύναμη του mentoring και στα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη συνεργασία τους με ένα Τριτοβάθμιο Ίδρυμα. Στα οκτώ χρόνια επιτυχούς εφαρμογής του οι συνεργαζόμενοι mentors και mentees αποτελούν απτά παραδείγματα από τη μια ανθρώπων (mentees) που ωφελήθηκαν σε θέματα διαχείρισης της σταδιοδρομίας τους και από την άλλη ανθρώπων (mentors) που έγιναν πηγή έμπνευσης και γνώσης και ωφελήθηκαν προσωπικά μέσα από την αύξηση του αισθήματος ικανοποίησής από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και τη χειροπιαστή προσφορά τους στην κοινωνία.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους απόφοιτους, τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υπ. διδάκτορες του Π.Ι. ως καθοδηγούμενους (Mentees) και σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες με πλούσια επαγγελματική εμπειρία ως Μέντορες (Mentors).

 

Εκδήλωση:

Στο πλαίσιο αυτό και με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του 8oυ Κύκλου του Προγράμματος  μας προσκαλούν στη διαδικτυακή Εκδήλωση για την ολοκλήρωση 8ου κύκλου (2020-2021) και την έναρξη 9ου κύκλου (2021-2022) του Προγράμματος Mentoring Π.Ι., που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 & ώρα 4.00 μμ.

Στην εκδήλωση συμμετέχοντες Μέντορες και Mentees θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, ενώ ο κος Θεόδωρος Παναγιωτόπουλος, Ιδρυτής της “Human Value”,  συμβουλευτικής εταιρείας με εξειδίκευση στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, θα πραγματοποιήσει μια  διαδραστική παρουσίαση με θέμα: ” 10 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις και να προχωρήσεις την καριέρα σου”

MENTΩRING

Στην εκδήλωση, επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τις εμπειρίες φοιτητών, αποφοίτων και Μεντόρων που έχουν συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι., αλλά και να μάθεις πως θα δηλώσεις τη συμμετοχή σου ως καθοδηγούμενος/η (mentee), προκειμένου να αξιοποιήσεις κι εσύ τις δυνατότητες που ανοίγονται για τη διαχείριση της σταδιοδρομίας σου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και μπορείς να την παρακολουθήσεις μέσω της πλατφόρμας MS Teams με Link Σύνδεσης:  https://bit.ly/3nRcNG4

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα βρεις στην ιστοσελίδα http://mentoring.dasta.uoi.gr και για την εκδήλωση στο facebook event mentoring uoi 3.11.2021

Σχόλια