Ανακαλύψτε τη συλλογή αποκλειστικά για την Ελλάδα στα καταστήματα Dangerous Minds & Ministry of Concrete

Το γαλλικό fashion brand Pigalle Paris, με ιδρυτή τον σχεδιαστή Stéphane Ashpool και το κουβανέζικο ρούμι Havana Club ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας μοναδικής, limitededition capsule συλλογής, που γιορτάζει τη ζωντάνια και τη δύναμη της μουσικής & του χορού, εμπνέοντας και ενώνοντας τον κόσμο.

Η έμπνευση

Ο Stéphane Ashpool εμπνέεται από τη μουσική και τον ρυθμό. Από τα πρώτα του block parties και τα late-night jam sessions στα κορυφαία ξενοδοχεία του Παρισίου, μέχρι τα fashion shows για το Pigalle, η μουσική, τα χρώματα και η σαγηνευτική αίσθηση της κοινότητας είναι οι πολιτιστικές αναφορές που επηρέασαν την αισθητική του Ashpool σε όλη την πορεία του.

Όταν επισκέφθηκε την Κούβα για πρώτη φορά, ο Stéphane μαγεύτηκε από την τοπική μουσική, την αστείρευτη ενέργεια των ανθρώπων και τον χορό, που είναι κυρίαρχο στοιχείο της κουβανέζικης κουλτούρας, και πέρασε χρόνο μαζί τους για να μάθει περισσότερα για τη ζωή τους.

HavanaClubxPigalleParis

HavanaClubxPigalleParis

Η συνεργασία του καλλιτέχνη και του fashion brand Pigalle Paris με το Havana Club είναι ένας φόρος τιμής στο ταξίδι του στην Κούβα, που του άλλαξε τη ζωή. Σκοπός της συλλογής είναι να γιορτάσει την ανθρώπινη επαφή, τη συντροφικότητα και να χτίσει πάνω σε κοινές αξίες: την ισχυρή δέσμευση απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και τη συνεχή στήριξη της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης.

Η συλλογή

Αυτή η ξεχωριστή συνεργασία μεταξύ των κορυφαίων brands Pigalle Paris και Havana Club υμνεί τα χρώματα και την κουλτούρα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής δουλειάς του Ashpool. Η αισθητική που βρίσκουμε στις συλλογές των ρούχων του και στα εμβληματικά, πολύχρωμα γήπεδα μπάσκετ που σχεδιάζει, αποτυπώνονται σε αυτή την ανεπανάληπτη συλλογή, που αποτελείται από μια limited edition φιάλη Havana Club 7, ένα δερμάτινο μπουφάν, ένα TShirt, ένα σετ φόρμας και από 2 πολύ ξεχωριστά αξεσουάρ.

Ο Stéphane Ashpool αποτυπώνει το πέρασμα του χρόνου – το οποίο εκφράζεται μέσα από τη χρωματική πατίνα που δίνει στους δρόμους της Κούβας τα ασύγκριτα χρώματα της. Κάθε απόχρωση που χρησιμοποιείται, είναι μια αντανάκλαση της Κούβας και της μοναδικής ιστορίας της: από την τολμηρή  αρχιτεκτονική, τα λαμπερά vintage αυτοκίνητα, μέχρι τον φωτεινό βραδινό ουρανό. Ο Stéphane ήθελε να σχεδιάσει μία συλλογή και μία φιάλη που να εκφράζει την αξέχαστη εμπειρία του, καθώς εξερευνούσε αυτήν την τόσο μαγική χώρα.

HavanaClubxPigalleParis

HavanaClubxPigalleParis

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα αποκλειστικά σε 2 σημεία με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αθηναϊκή street κουλτούρα: το Dangerous Minds (Πλ. Μητροπόλεως 11, Αθήνα) και το Ministry of Concrete (Αθανασίου Αξαρλιάν 5, Αθήνα).

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να έρθουν κοντά οι τοπικές κοινωνίες που πιέστηκαν τόσο πολύ τον περασμένο χρόνο. Ο Ashpool και το Havana Club καλούν τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζονται παγκοσμίως, να συνδεθούν περισσότερο με τις κοινότητες τους, καθώς η κοινότητα, η συλλογικότητα και η δημιουργικότητα είναι αυτά που μας κρατάνε δυνατούς.

Μάθετε περισσότερα για τη συλλογή: https://havana-club.com/en/project/havana-club-x-pigalle/

Λίγα λόγια για το Havana Club

Το Havana Club 3 Años είναι το ρούμι με το μεγαλύτερο κύρος από όλα τα λευκά ρούμια και φέρνει μια αίσθηση ασυναγώνιστης ποιότητας σε όλα τα cocktails. Είναι το ρούμι που χρησιμοποιείται σήμερα για την παρασκευή του παγκοσμίου φήμης Mojito στο La Bodeguita del Medio, αλλά και του φημισμένου Daiquiri στο θρυλικό El Floridita.

Το Havana Club Añejo 7 Años είναι «η πεμπτουσία του παλαιωμένου κουβανέζικου ρουμιού». Πρόκειται για το πρώτο έξτρα-παλαιωμένο, κουβανέζικο, πολυσύνθετο ρούμι, με πλούσιες γεύσεις, που έδειξε στον κόσμο ότι το ρούμι μπορεί να πίνεται και σκέτο. Δημιουργήθηκε από τον θρυλικό Κουβανό Primero Maestro Ronero, Don Jose Navarro, και για να παραχθεί, χρειάζονται πάνω από 14 χρόνια, ενώ η ελάχιστη ηλικία του κάθε ρουμιού στο μείγμα είναι 7 χρόνια.

Σχόλια