Μάθε τα πάντα για τις διακοπές στη Σίφνο!

Παρά τις πιέσεις της καθημερινότητας και της επικαιρότητας θα προσπαθήσω να σας ταξιδέψω νοερά σε ένα από τα ίσως «μη γνωστά», «παρεξηγημένα» νησιά των Κυκλάδων. Ο λόγος για τη Σίφνο! Τι είναι αυτό; Τρώγεται; Ναι φίλε λάτρη της Πάρου και της Μυκόνου, υπάρχει και αυτή η ομορφιά κάπου στο Αιγαίο, που μάλλον σου έχει διαφύγει.

Λοιπόν… Ξεκινάω από την χώρα και συνεχίζω με τις παραλίες, μιας και η χώρα είναι το πρώτο σημείο που θα αναζητήσετε, καθώς εκεί θα μείνετε.

Η όμορφη Απολλωνία είναι αντιπροσωπευτική του κυκλαδίτικου στοιχείου, με σοκάκια και μικρά μαγαζάκια στο εσωτερικό της, με μια κεντρική μικρή πλατεία για τους ντόπιους, γεμάτη μπαρ και χαλαρά μαγαζάκια για να απολαύσετε το βράδυ σας στο νησί! Βρίσκεται γεωγραφικά στη μέση σχεδόν του νησιού, συνεπώς είναι από τις λίγες χώρες των Κυκλάδων που δεν βρέχονται από θάλασσα. Όλη η ζωή του νησιού το βράδυ είναι εκεί!

Σίφνος

Απολλωνία

 

Όσον αφορά τις παραλίες, για τους πιο κοσμοπολίτες, για όσους αναζητούν οργανωμένες παραλίες, τους καθοδηγώ προς τον Πλατύ Γιαλό και τις Καμάρες (στις Καμάρες είναι και το λιμάνι του νησιού). Οι φωτογραφίες θαρρώ μιλούν από μόνες τους…

Σίφνος

Καμάρες

Σίφνος

Πλατύς Γιαλός

Γενικώς, κατά την προσωπική μου γνώμη, έχοντας επισκεφτεί το νησί δύο φορές, πιστεύω πως η Σίφνος έχει να δείξει περισσότερα σε φυσική ομορφιά, ανοργάνωτες εξωτικές παραλίες και μονοπάτια, παρά σε οργανωμένες παραλίες. Ο Πλατύς γιαλός είναι μια καλή μέση λύση, συνδυάζοντας και τα δύο γούστα, απολαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση πάντοτε τα κρυστάλλινα νερά του νησιού.

Ο Φάρος είναι μια από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Δεν είναι οργανωμένη, είναι αρκετά ήσυχη, προσφέρεται όμως για χαλάρωση, μεσημεριανό ύπνο στην άμμο και ρακέτες.

Φάρος

Προσπαθώ να μην μεροληπτήσω, μα εδώ δεν μπορώ. Η λέξη είναι μία: Χρυσοπηγή. Εδώ το target αναγνωστών είναι πολύ συγκεκριμένο. Για να φτάσεις στην παραλία αυτή από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο, στον οποίο σε αφήνει το ΚΤΕΛ, πρέπει να κατέβεις ένα μονοπάτι. Εύκολο το κατέβασμα. Πολύ! Τις σαγιονάρες προσέξτε μόνο! Για το ανέβασμα πάλι, αν φάτε και στην ταβερνούλα που είναι δίπλα στην παραλία, εε εντάξει μια ψυχή που ναι να βγει ας βγει! Η παραλία είναι ανοργάνωτη, με μαγευτική ομορφιά όμως και ψηλά βράχια για βουτιές για τους τολμηρούς. Το εκκλησάκι της Παναγίας Χρυσοπηγής που θα δείτε στη μέση της θάλασσας είναι από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του νησιού.

Σίφνος

Χρυσοπηγή

Και για τους πιο «εξερευνητές» έχω να προτείνω κάτι εξαιρετικό: Η Χρυσοπηγή με τον Φάρο ενώνονται με ένα μονοπάτι, το οποίο σε όλο του το μήκος έχει θέα, από ψηλά, την θάλασσα. Από τα πιο όμορφα, αν όχι το πιο όμορφο σημείο για φωτογραφίες στο νησί. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τέλος, επισκέφτηκα τη Χερρόνησο. Σε σχέση με τις άλλες παραλίες είναι η πιο μακρινή. Επίσης ανοργάνωτη, όμως έχει ένα μικρό λιμανάκι και μια ταβέρνα εκεί πάνω στο λιμανάκι, που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, θα σας αποζημιώσει.

Σίφνος

Χερρόνησος

Στο Κάστρο δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω. Είναι στόχος όμως για την επόμενη φορά…

Η Σίφνος είναι ένα ήσυχο νησί, προσφέρεται για χαλάρωση. Την προτείνω και για παρέες και για ζευγάρια. Πιστεύω η ομορφιά του νησιού, οι χαλαρές βόλτες το βράδυ στην Απολλωνία, τα μονοπάτια από παραλία σε παραλία, θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αξέχαστης καλοκαιρινής εμπειρίας.

Προτεινόμενη διάρκεια διακοπών: Πιστεύω 4 μέρες αρκούν για το μέγεθος του νησιού.

 

Απολαύστε την…

Σχόλια