Με το 2021 να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, υπάρχουν αρκετά events που είτε έχουν διοργανωθεί ή έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες φέτος. Αυτά τα events έχουν προγραμματιστεί να καλύψουν διάφορα πεδία και θεματικές ενότητες, όπως τεχνολογία, επιχειρήσεις, gaming, κι άλλα πολλά. Μπορούν να σε βοηθήσουν να εξερευνήσεις τις νέες τάσεις και να επωφεληθείς.

Επιπρόσθετα, τα περισσότερα απ’ αυτά τα events θα διοργανωθούν ψηφιακά, δηλαδή θα έχεις τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσεις από οπουδήποτε στον κόσμο. Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή γι’ αυτά τα events, να προσκαλέσεις τους φίλους σου, και να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου σε διάφορα θέματα.

Με άλλα λόγια – αξίζει να τα παρακολουθήσεις, μη χάσεις την ευκαιρία!

Ας δούμε ορισμένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ψηφιακά events που μπορείς να προσθέσεις στο ημερολόγιό σου για το 2021.

Social Media Week

Στις μέρες μας πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευρέως γνωστά ως social media, αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση, αλλά και σημαντική ψυχαγωγία, στην καθημερινότητά μας, τόσο σε ιδιωτικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Το Social Media Week (Εβδομάδα Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης) είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο. Είναι ένα event που αξίζει να παρακολουθήσεις, ανεξαρτήτως εάν σπουδάζεις ή εργάζεσαι στα media. Το Social Media Week θα εξερευνήσει αρκετές ενδιαφέρουσες και επίκαιρες θεματικές ενότητες, όπως πχ. οι βέλτιστες πρακτικές περιεχομένου για τις ανάγκες του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις περισσότερα σχετικά με το πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή και τις αποφάσεις μας. Επιπρόσθετα, μπορείς να μάθεις πολλές ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πώς να γνωρίζεις περισσότερα άτομα μέσα από διάφορες social media πλατφόρμες. Για παράδειγμα, μπορείς να μάθεις πώς με τη χρήση των social media μπορείς να αυξήσεις τον αριθμό των επισκεπτών στα online μαθήματα που τρέχεις. Παρομοίως, μπορείς να μάθεις πώς να συνδυάζεις διάφορες social media πλατφόρμες με συναρπαστικά sites ψυχαγωγίας.

Σήμερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η μόνη πηγή πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Οι ιστότοποι ψυχαγωγίας προσφέρουν συνεχώς όλο και περισσότερα νέα παιχνίδια για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των οπαδών της βιομηχανίας. Επίσης, πολύ συχνά διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο θέμα. Απλά πρέπει να κάνετε λίγη έρευνα και να βρείτε κάτι που σας αρέσει. Για παράδειγμα, το GG poker, ως ένας ζωντανός εκπρόσωπος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, διοργανώνει συχνά διάφορα τουρνουά. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που του αρέσει και να απολαύσει πλήρως τη διαδικασία.

Συνολικά, η χρήση ιστότοπων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μπορεί να έχει πολύπλευρα οφέλη για όλους. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις περισσότερους φίλους, περισσότερες επαγγελματικές γνωριμίες, ενώ μπορούν να γίνουν και ένα εξαιρετικά αλληλεπιδραστικό διαδικτυακό αμάλγαμα μέσω του οποίου θα μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου, να επικοινωνείς με άλλους, να αυξήσεις τον επαγγελματικό κύκλο σου, κλπ.

Σε γενικές γραμμές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Το Social Media Week θα αναφερθεί σε πολλές δυνατές τάσεις, θα αναφέρει νέες ευκαιρίες αξιοποίησης, και γενικότερα θα ανοίξει τους γνωσιακούς σου ορίζοντες επί του θέματος.

Σε αυτό το εξαιρετικό ψηφιακό event θα καλυφθούν και διάφορες θεματολογίες σχετικά με πρακτικές βελτιστοποίησης ψηφιακής προώθησης επιχειρήσεων, brand awareness, αύξηση ακολούθων, μεγιστοποίηση κέρδους, κτλ. Εκτός αυτών, θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να μάθεις και να κατανοήσεις καλύτερα πώς αυτές οι πρακτικές μπορούν να σου προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά και πώς να επωφεληθείς στο μέγιστο από τα social media.

San Diego International Shorts Fest

Όταν μιλάμε για ψηφιακά events εννοείται πως στο υψηλότερο σημείο φιγουράρει η ψυχαγωγία. Το San Diego International Shorts Fest διαρκεί τρεις μέρες και διοργανώνεται στο Festival Virtual Village όπου διοργανώνονται προβολές ταινιών μικρού μήκους, γίνονται συζητήσεις, και φυσικά υπάρχει και Q&A συνεδρία.

Εδώ, θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να αφεθείς στις διαφορετικές αφηγήσεις των δημιουργών μέσα από ταινίες, τις οποίες παράλληλα θα παρακολουθούν και μεγάλες εταιρείες παραγωγής απ’ όλο τον κόσμο. Υπάρχουν και άλλα φεστιβάλ ταινιών που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ορισμένες από τις καλύτερες αντισυμβατικές ρομαντικές ταινίες αλλά και πολλά άλλα συναρπαστικά είδη ταινιών θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Αναμφίβολα, είναι ένα φεστιβάλ ταινιών που αξίζει να παρακολουθήσεις.

Step Conference

Οι τελικές ημερομηνίες του Step Conference δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο το πιθανότερο είναι αυτό το πολύ ενδιαφέρον ψηφιακό event να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2021.  Το συγκεκριμένο ψηφιακό event περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά συνέδρια όπου περισσότερες από 250 νεοφυείς επιχειρήσεις επιχειρήσεις (startups) θα δείξουν τη δουλειά τους και τα επιχειρηματικά μοντέλα τους.

Ήδη υπάρχουν περισσότεροι από 6000 συμμετέχοντες σε μόλις δυο μέρες, οπότε μπορείς να αναλογιστείς τον τεράστιο αντίκτυπο αυτών των συνεδρίων. Με άλλα λόγια, το STEP αποτελεί ένα εξαιρετικό ψηφιακό event για όλα τα δημιουργικά μυαλά, για τους επιχειρηματίες που αναζητούν νέες γνώσεις και πρακτικές, αλλά και γενικότερα τους λάτρεις του ψηφιακού κόσμου.

Kafka Europe Summit

Αυτό το event είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρχιτέκτονες δεδομένων, μηχανικούς, και developers που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το streaming δεδομένων.

Όλη η tech κοινότητα και όλα τα μεγάλα ονόματα του χώρου θα συναντηθούν ψηφιακά, θα μοιραστούν τις βέλτιστες εργασιακές πρακτικές, θα μοιραστούν προτάσεις, απόψεις, και γνώσεις σχετικά με κώδικες, αλλά και θα συζητήσουν σχετικά με το μέλλον των streaming τεχνολογιών. Αναμφίβολα θα είναι μια εξαιρετική αλληλεπιδραστική ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και γνώσης μεταξύ των ειδικών και των νέων στον συναρπαστικό αυτόν ψηφιακό χώρο.

Εν Κατακλείδι

Υπάρχουν πάρα πολλά events που διεξάγονται ή θα διεξαχθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως πχ. ψυχαγωγία, τεχνολογία, επιχειρήσεις, gaming, κι άλλα πολλά.

Εάν θα ήθελες να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου, να περάσεις καλά αλλά και να αποκτήσεις νέες γνώσεις, τότε ήρθε η ώρα να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου τα ψηφιακά events που σε ενδιαφέρουν και να περάσεις φανταστικά.

Σχόλια