Το Soft Skills Academy είναι ένα τετραήμερο σεμινάριο ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills),το οποίο διοργανώνεται φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά από τον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό οργανισμό EESTEC LC Athens. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους απόφοιτους, που προέρχονται από όλες τις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι οποίοι επιδιώκουν να εξελιχθούν προσωπικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανακοινωθεί αργότερα) από την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου 2021 μέχρι την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 και με ώρες διεξαγωγής 16:00 με 21:00 την Πέμπτη και την Παρασκευή, και 10:30 με 20:00 το Σάββατο και την Κυριακή.

Στόχος αυτής της δράσης είναι να προσφέρει σε φιλόδοξους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουν ικανότητες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στην τυπική εκπαίδευση. Συγχρόνως, αυτές απαιτούνται όλο και περισσότερο από την αγορά εργασίας, ενώ ταυτόχρονα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στην προσωπική εξέλιξη του κάθε ανθρώπου.

Τι είναι, λοιπόν, τα soft skills;

Με τον όρο soft skills καλούνται οι δεξιότητες που δεν σχετίζονται με τις τεχνικές γνώσεις του ατόμου (hard skills) αλλά με την προσωπικότητά του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου που του επιτρέπουν να προσαρμόζεται και να συνεργάζεται αρμονικά και αποτελεσματικά με τον κοινωνικό του περίγυρο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα soft skills αποτελούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες, οι ηγετικές ικανότητες και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Γιατί να συμμετάσχω στο Soft Skills Academy 2021;

Το Soft Skills Academy 2021 προσφέρει στους συμμετέχοντες 4 ημέρες με βιωματικές δραστηριότητες και trainings από ειδικά καταρτισμένους trainers με μεγάλη εμπειρία στην διδασκαλία των soft skills. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 training sessions (1 την Πέμπτη και την Παρασκευή και 2 το Σάββατο και την Κυριακή) με θεματικές σχετικές με self motivation, goal setting, time management, adaptability κ.ά., πάνω στις οποίες θα εξασκηθούν όσοι καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στην εκδήλωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούνται οι υποψήφιοι να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Δεκτά θα γίνουν μόνο εξήντα (60) άτομα (που θα χωριστούν σε τέσσσερις ομάδες) των οποίων η επιλογή θα γίνει βάσει των αιτήσεων τους, χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής. Συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου η αίτηση να αντανακλά το ενδιαφέρον τους.

Η παρουσία των συμμετεχόντων είναι υποχρεωτική και τις τέσσερις (4) ημέρες, ενώ θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης μετά το πέρας του τετραημέρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο, καθώς και την φόρμα συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στις σελίδες μας στο Facebook, Instagram &  LinkedIn.

Σχόλια