Μερικές σειρές για να δεις μέσα στην καραντίνα

Αγαπημένοι μου αναγνώστες ,

Μία ακόμη καραντίνα ήρθε να μας χτυπήσει την πόρτα. Όντας μαθημένοι από την πρώτη φορά δεν θέλω να πτοούμαστε. Το lockdown έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι και να έχουμε μόνο την επιλογή 6 για να γυμναστούμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε τις νέες επιλογές που μας προτείνονται κάθε στιγμή μέσα από διάφορες πλατφόρμες.

Ύστερα από μία μικρή έρευνα, που έκανα και αφού κάθισα και τις είδα όλες τις σειρές, έρχομαι για να σου τις προτείνω και να κάνω τα βράδια σου πιο δημιουργικά, γεμάτα γνώση και μάθηση. Γιατί πιστεύω πως  οι σειρές είναι ένα μέσο για να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας!

Ξεκινώντας από την κρύα τσαρική Ρωσία και το βρετανικό στέμμα, στο Γκάμπι της Βασίλισσας, στις λαμπερές Βερσαλλίες και στον επαναστατικό Νέο Πάπα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

 

1. Oι τελευταίοι Τσάροι

καραντίνα σειρές

Αρχικά η πρώτη μου επιλογή είναι Οι τελευταίοι Τσάροι . Είναι μικρού μήκους σειρά, αποτελούμενη από 6 επεισόδια. Διηγείται τη ζωή του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας, Νικολάου Β’ και μεταφέρει τους θεατές στο Μαυσωλείο του Λένιν το… 1905.

Τη ζωή του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας Νικολάου Β’, και της διάλυσης της αυτοκρατορίας του αφηγείται η νέα σειρά του Netflix, που έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα την Τετάρτη. Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια στο Νetflix και «ντύνει» τις δραματοποιημένες σκηνές με σχόλια ιστορικών.

Ακολουθεί τη διαδρομή της Ρωσικής Βασιλικής Οικογένειας από τη στιγμή της στέψης του Νικολάου Β’ και όλη την πορεία της που σημαδεύτηκε από την ταραγμένη περίοδο στις αρχές του 1900, την άνοδο και την πτώση του Ρασπούτιν, την καταστροφική ανάμειξη της Ρωσίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις Επαναστάσεις, και την φυλάκιση των Ρομανόφ.

Σε αντίθεση με τις άλλες παραγωγές που απλώς παραθέτουν ιστορικά στοιχεία, η ομάδα της σειράς «Οι τελευταίοι Τσάροι» («The Last Czars») εισήγαγε κάποιες καινοτομίες. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι θεατές είδαν την Κόκκινη Πλατεία όπως ήταν το Φεβρουάριο του 1905 αλλά και το Μαυσωλείο του ηγέτη των Μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Λένιν, ολοκληρωμένο.

2. Το στέμμα

καραντίνα σειρές

 

Το Στέμμα είναι μία ιστορική δραματική σειρά διαδικτυακής τηλεόρασης, η οποία δημιουργήθηκε και γράφηκε αρχικά από τον Πίτερ Μόργκαν και παρήχθη από την Left Bank Pictures και την Sony Pictures Television για το Netflix.

Το σόου είναι μία βιογραφική ιστορία σχετική με τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ο πρώτος κύκλος καλύπτει την περίοδο από τον γάμο της με τον Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου το 1947 μέχρι τη ματαίωση του αρραβώνα της αδερφή της, της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, με τον Σμήναρχο Πίτερ Τάουνσεντ το 1955.

καραντίνα σειρές2

Ο δεύτερος κύκλος καλύπτει την περίοδο από την κρίση του Σουέζ το 1956 μέχρι την απόσυρση του τρίτου πρωθυπουργού της Βασίλισσας, του Χάρολντ Μακμίλαν, το 1963 και τη γέννηση του Πρίγκιπα Εδουάρδου το 1964. Ο τρίτος κύκλος συνεχίζει από το 1964, καλύπτοντας τις δύο περιόδους του Χάρολντ Ουίλσον ως πρωθυπουργού μέχρι το 1976, ενώ ο τέταρτος συμπεριλαμβάνει την πρωθυπουργία της Μάργκαρετ Θάτσερ και παρουσιάζει τη Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

 

3. Το Γκάμπι της Βασίλισσας

 

καραντίνα σειρές2

Το Γκαμπί της βασίλισσας είναι μία νέα μίνι σειρά του Netflix. Η προέλευση της ονομασίας είναι από ένα σκακιστικό άνοιγμα που παίζουν δύο παίκτες σε έναν αγώνα σκάκι.

Είναι μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Γουόλτερ Τίβις, του οποίου έχουμε δει και άλλα έργα στη μεγάλη οθόνη («The Hustler», «Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη», «The Color of Money»). Το Queen’s Gambit δημιουργήθηκε από τους Scott Frank και Allan Scott και κυκλοφόρησε στο Netflix στις 23 Οκτωβρίου 2020.

καραντίνα σειρές

Στο Γκαμπί της Βασίλισσας το παιχνίδι κλέβει η πρωταγωνίστρια, η 24χρονη Αμερικανο-αργεντινο-βρετανή ηθοποιός Άνια Τέιλορ-Τζόι, που παίζει την ιδιοφυή σκακίστρια Μπεθ Χάρμον.

Η Μπεθ Χάρμον μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο θηλέων στο Κεντάκι, μετά τον θάνατο της μητέρας της από τροχαίο. Τα χρόνια περνούν χωρίς να βρεθεί μια οικογένεια να την υιοθετήσει, αλλά η μικρή Μπεθ θα ανακαλύψει ένα υπόγειο που θα της αλλάξει τη ζωή.

Εκεί, ο φύλακας του ορφανοτροφείου, ο κύριος Σάιμπελ, θα της μάθει αυτό το παιχνίδι που λέγεται σκάκι. Τελικά η Μπεθ Χάρμον θα φτάσει ποτέ στην κορυφή, σε ένα ανδροκρατούμενο πρωτάθλημα;

4. Οι Βερσαλλίες

καραντίνα σειρές

 

Οι Βερσαλλίες είναι γαλλοκαναδική τηλεοπτική σειρά με θέμα την ιστορία. Αφηγείται την κατασκευή του ανακτόρου των Βερσαλλιών κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ΄.

Έκανε πρεμιέρα στο Canal+ στη Γαλλία και στο Super Channel στον Καναδά στις 16 Νοεμβρίου 2015. Έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2016 BBC Two στη Βρετανία και στη 1 Οκτωβρίου προβλήθηκε από το Ovation για τις ΗΠΑ. Μπορείς να τη βρείς στο Νetflix.

Πριν προβληθεί ο πρώτος κύκλος είχε ήδη ζητηθεί και δεύτερος. Τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2016, με τον δεύτερο κύκλο να εξελίσσεται τέσσερα χρόνια μετά από τον πρώτο.

Η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου 2017 στη Γαλλία και προβλήθηκε από τις 21 Απριλίου 2017 στη Βρετανία. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2016, η παραγωγός Κλωντ Σελί επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα έχει ανανεωθεί για τρίτο κύκλο, του οποίου τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2017. Στις 17 Απριλίου 2018, το περιοδικό Variety ανέφερε ότι ο τρίτος κύκλος θα είναι ο τελευταίος. Στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στον Alpha TV, στις αρχές Φεβρουαρίου 2020.

 

5. Ο Νέος Πάππας

καραντίνα σειρές2

 

Η τηλεοπτική σειρά έχει σκηνοθέτη τον Ιταλό Paolo Sorrentino, ο οποίος δηλώνει ότι δημιούργησε δέκα επεισόδια σαν να έφτιαχνε μια ταινία.

Ο εν λόγω Πάπας είναι Αμερικανός, πράγμα που δεν έχει ποτέ συμβεί στο Βατικανό και αγνοεί τους μηχανισμούς του παπικού συστήματος. Ο Lenny Belardo δεν θα είναι ένας Πάπας σαν όλους τους άλλους.

Δείχνει έναν συντηρητισμό στα όρια του σκοταδισμού, ενώ την ίδια ώρα στέκεται στο πλευρό όλων των φτωχών και αδυνάτων.

Προδομένος από το στενό του περιβάλλον, πανικόβλητος στην ιδέα να τον εγκαταλείψει και ο Θεός, αυτός ο πρωτότυπος Πάπας-Τζουντ Λο θα δώσει μάχη για την πίστη του με όσα όπλα διαθέτει, ακόμη και ξεπερνώντας τα όρια…

 

Σχόλια