Η ιστορία της ξεκινάει το 1995, που γίνεται η πρώτη έκθεση της Cheapart με μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών. Εκφράζοντας μια νέα εικαστική άποψη γεμάτη από ζωντάνια και καινοτόμες απόψεις για την τέχνη.

Cheapart

Visible vs Invisible 8 ©Aristoteles-George Zogas, Photograph, 21 x 29,7 cm. 2015

Ο θεσμός και μετά οργανισμός Cheapart χαρακτηρίζει την τέχνη ως ένα πολιτιστικό αγαθό και όχι ως ένα προϊόν πολυτελείας, που απευθύνεται σε λίγους. Η εικαστική πορεία της χαρακτήρισε τη δεκαετία του 90 δημιουργώντας τις βάσεις για την πορεία της τον 21ο αιώνα.

Στο διάστημα αυτό μέχρι σήμερα δημιούργησε καινοτόμα συστήματα και θεσμούς όπως την ARTmART, το TAF και το CAMP Contemporary Art Meeting Point ενώ παράλληλα σχεδίασε και υλοποίησε φεστιβάλ και προγράμματα όπως το Back to Athens και το Athens Intersection που αποτελούν case study για τους νεότερους.

Cheapart

Roots 11/17 ©Rodanthi Kollia Rizou, Etching, engraving, 30 x 40 cm. 2014

Είναι γεγονός ότι πλήθος νέων διοργανώσεων που στηρίζονται στις ιδέες και το δυναμικό της Cheapart εμπλουτίζουν σήμερα την εικαστική σκηνή της Αθήνας. Αλλά το σημαντικότερο έργο που επιτέλεσε η Cheapart από το 1995 μέχρι τώρα, είναι η υποστήριξη και ένταξη στον καλλιτεχνικό κόσμο πολύ νέων καλλιτεχνών σε διαφορετικούς τομείς ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιλογές του κάθε ενός ξεχωριστά.

Η φετινή Cheapart Athens 2020 θα λειτουργήσει ψηφιακά, σε συνεργασία με το νέο theculturechannel.com, εξασφαλίζόντας την προβολή 400+ έργων διαδικτυακά.

Ραντεβού  λοιπόν στις οθόνες σας  για ένα διαφορετικό artshow! Η εκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι 15/1.

Cheapart

Mysterious Presence ©Dorina Malliou, Graphite pencil, colored pencils, inks, acrylics, markers on Fabriano paper, 30 x 30 cm. 2019

Συμμετέχουν: Χρήστος Αλατσάκης, Ελεονώρα Γεωρτσιάκη, Anthia Mega Chavre, Gasper Pop Age, Νίκος Γιαβρόπουλος, Άντρεα Ευαγγέλου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Γεωργία Θεολόγου, Μαριαλίζα Κάμπη, Εύη Καπλάνη, Νικόλας Καραθανάσης, Γιάννης Καρδάσης, Ελένη Καστρινογιάννη, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Μαριλένα Κρανιώτη, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Λυντζέρης, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Δημοσθένης Μπογιατζής, Μαρία Μπούρμπου, Ελένη Μυλωνά, Ιωάννης Νομικός, Δέσποινα Πανταζή, Λευθέρης Πλακίδας, Ροδάνθη Κόλλια Ρίζου, Alexandra Sarah, Simons Frederiek, Νικολέττα Σεκαρά, Λήδα Σπερελάκη, Κωνσταντίνος Σπυρέλλης, Giuseppe Tiberini, Κλεοπάτρα Τσαλή, Λίνα Τσιόγκα, Αιμιλία Φάλεκ, Μάκης Φιόρος, Αριστοτέλης Γιώργος Zώγας.

 

Σχόλια