Ανεξάρτητα του ότι το δωμάτιο του πλυντηρίου σας μπορεί να είναι άνετο και ευρύχωρο, η έλλειψη οργάνωσης του χώρου σας όμως μπορεί να αποτελέσει μεγάλο μπελά. Και όχι μια εκ νέου ανακαίνιση του χώρου σας δεν αποτελεί μια έξυπνη λύση. Από ρυθμιζόμενα ράφια και εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους, στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε λεπτομερώς πως μπορούμε να οργανώσουμε ένα δωμάτιο πλυντηρίου και ίσως και να διορθώσουμε τη διακόσμησή του, το οποίο συνδυάζει το στυλ και τη λειτουργικότητα ενός ιδανικού χώρου νοικοκυριού:

Ξεκινήστε καθαρίζοντας το δωμάτιο

Ένας καλός καθαρισμός του δωματίου όχι μόνο θα καταφέρει να αναζωογονήσει το χώρο σας, αλλά μπορεί να διατηρήσει τη λειτουργία του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σας στη βέλτιστη απόδοση. Κανένας δεν θέλει να μπει στην κουραστική διαδικασία αναζήτησης μηχανικών για επισκευές οικιακών συσκευών, έτσι δεν είναι; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας πριν από την αναδιοργάνωση:

  • Μετακινήστε το πλυντήριο και το στεγνωτήριο, αποσυνδέοντας τα καλώδια τροφοδοσίας και τους σωλήνες πλύσης, για να καθαρίσετε την τυχόν σκόνη και τα χνούδια.
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό του στεγνωτήρα και καθαρίστε τη τσιμούχα (εάν έχετε πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης)
  • Σκουπίστε το εξωτερικό του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου με ένα υγρό πανί, αφαιρώντας τυχόν σκόνες, βρωμιά και λεκέδες. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε στη συνέχεια το πάτωμα, αφού πρώτα έχετε μετακινήσει όλα τις μοκέτες και τα διάφορα χαλιά μηχανής που χρησιμοποιείτε για να διακοσμήσετε το χώρο σας, ώστε να καθαριστεί πλήρως ο χώρος του δαπέδου.

Χρησιμοποιήστε καλάθια για να διαχωρίσετε τα αντικείμενά σας

Εάν σας το επιτρέπει ο χώρος σας, τοποθετήστε καλάθια στο δωμάτιο του πλυντηρίου, τα οποία θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και άνεση. Το να ξεχωρίσετε σε καλάθια τα λευκά, τα μαύρα και των χρωματιστών ρούχων σας, θα σας εξοικονομίσει σημαντικό χρόνο από τη διάρκεια της πλύσης. Μία επίσης χρηστικότατη ιδέα είναι τα τροχοφόρα καλάθια που μπορούν να μετακινηθούν μέσα στο σπίτι, στο χώρο του πλυντηρίου.

Εγκαταστήστε ρυθμιζόμενα ράφια

Τα ρυθμιζόμενα ράφια είναι από εκείνες τις εύκολες και χρηστικές ιδέες αποθήκευσης σε χώρους πλυντηρίων, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Είτε τοποθετηθούν πάνω από το πλυντήριο και το στεγνωτήριό σας, είτε σε έναν τοίχο, τα ράφια αυτά σας διευκολύνουν σε κάθε σας εργασία. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε από ψηλούς κάδους, μέχρι μικρά χρηστικά δοχεία.

Δημιουργήστε ένα σημείο για να διπλώνετε/συλλέγετε τα ρούχα σας

Μήπως έχετε πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης; Χρησιμοποιήστε το χώρο πάνω από το πλυντήριό σας, δημιουργώντας έναν χώρο για να διπλώνετε και να συλλέγετε τα ρούχα σας.

Προσθέστε ένα ράφι για το στεγνωτήριο σας

Τοποθετώντας το στεγνωτήριό σας δίπλα από το πλυντήριο σας, θα σας εξοικονομήσει και χρόνο αλλά χώρο στο δωμάτιό σας. Τι πιο χρηστικό να τοποθετείτε τα ρούχα στο πλυντήριο και ύστερα από την ολοκλήρωση του κύκλου πλύσης τους, να οδηγούνται κατευθείαν για στέγνωμα;

Αποθηκεύστε το καλάθι των ρούχων σας σε κάποια εσωτερική εσοχή του χώρου σας

Μερικές από τις καλύτερες ιδέες οργάνωσης δωματίων πλυντηρίων αξιοποιούν στο έπακρο τους κρυμμένους χώρους του δωματίου. Χρησιμοποιήστε τον περισσευούμενο χώρο μεταξύ πλυντηρίου και στεγνωτηρίου, εγκαθιστώντας ένα κρυφό καλάθι πλυντηρίου που περιέχει τις προμήθειες, όπως απορρυπαντικά, μαλακτικά κλπ. Ιδανικό για μικρούς χώρους, αυτό το καλάθι δεν διατηρείται σε κοινή θέα, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμο.

Σχόλια