Μπορεί η φετινή χρονιά να μας επιφύλασσε απροσδόκητες εξελίξεις αλλά μας έμαθε και μας μαθαίνει ότι τα δεδομένα ανατρέπονται, ότι «τὰ πάντα ῥεῖ». Απέναντι στο απρόσμενο αρχικά αντιδρούμε σαν θεατές, αλλά σταδιακά ο ρόλος μας γίνεται πρωταγωνιστικός.

Πώς; Μέσα από τις επιλογές μας, οι οποίες είναι συνώνυμες με το “Re-”, το θέμα του τρίτου TEDxAUAthens. To “Re-“ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Το “Re-“ εκφράζει τη – συνήθως- συνειδητή επιλογή της ενέργειας που προκαλούν πολλά ρήματα. Το Re- προϋποθέτει να επιλέξεις να κάνεις τα όνειρα σου, την πραγματικότητα σου, και τις αποφάσεις σου, πράξη! Για κάθε έναν από εμάς, Re- σημαίνει κάτι διαφορετικό. Θα κάνεις ξανά μια νέα αρχή; Θα επαναπροσδιορίσεις τα δεδομένα σου; Θα σχεδιάσεις ξανά τον κόσμο γύρω σου; Θα προσπαθήσεις για μια ακόμη φορά για τα θέλω σου, για όσα θες εσύ να καταφέρεις; Θα κοιτάξεις με διαφορετική ματιά; Εσύ επιλέγεις!

«Ανακάλυψε το δικό σου Re-»

«Ανακάλυψε το δικό σου Re-»

Το Re- δίνει πνοή σε κάθε σου θέλω και σου χαρίζει δύναμη και πίστη για τον εαυτό σου. Είναι η απόρροια κάθε επιλογής σου, μικρής ή μεγάλης. Το Re- σου επιτρέπει να δεις τον κόσμο με τη δική σου ματιά. Ο Ηράκλειτος υποστηρίζει πως «τὰ πάντα ῥεῖ», πως όλα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και μεταβάλλονται, ορίζοντας με αυτό τον τρόπο το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της πραγματικότητας. Όμως τι συμβαίνει στον άνθρωπο σε μία κοινωνία που εξελίσσεται, που οι επιστήμες και η γνώση διευρύνονται και το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει;

 

Η ατομική εξέλιξη του ανθρώπου, η ψυχική του υγεία, η επαγγελματική του πορεία, ο τρόπος ζωής του, η προσαρμογή του ή όχι στην «ροή» του περίγυρου, κρίνεται από τις επιλογές του!

 

Το “Re-“ μας επέτρεψε να εκφραστούμε, να αναζητήσουμε και να βρούμε τα δικά μας, προσωπικά Re-words.

 

To “Re-“ για εμάς σημαίνει επιλογή.

Σε περιμένουμε, την Κυριακή 27/09 στον αίθριο χώρο του «Στρογγυλού», για να ανακαλύψεις το δικό σου “Re-“, μαζί με καταξιωμένους ομιλητές, βιωματικά workshops και εντυπωσιακά performances.

 

Μην ξεχνάς, έμπνευση υπάρχει παντού γύρω σου, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

 

#DefineRe #ToReIsToBe #TEDxAUAthens2020

*Προτεραιότητα μας αποτελεί σαφώς η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας υγείας. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το TEDxAUAthens 2020 είναι εξωτερικός και φυσικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικό), σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες . Ο αριθμός των παρευρισκομένων θα είναι περιορισμένος.*

 

Ανακάλυψε περισσότερα για το TEDxAUAthens 2020 στο www.2020.tedxauathens.com καθώς και στα social media της ομάδας:

 

Facebook : https://www.facebook.com/TEDxAUAthens/

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauathens/?hl=el

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tedxauathensofficial/

Σχόλια