Αθήνα, 12 Ιουνίου 2020

Στις 30-31 Μαΐου διεξήχθησαν οι τελικοί γύροι του Πανελλήνιου φοιτητικού διαγωνισμού διαπραγματεύσεων “Athens Negotiations Tournament” (ANT), μια διοργάνωση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ηλία Καπουτσή.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τους περιορισμούς λόγω COVID19, ο διαγωνισμός διεξήχθη αξιοποιώντας τεχνολογίες διαδικτύου (οι ομάδες διαπραγματεύτηκαν τόσο μέσω email όσο και μέσω τηλεδιάσκεψης μέσω Skype Meetings App και Microsoft Teams.). Τον διαγωνισμό υποστήριξαν δεκάδες εθελοντές από διάφορα τμήματα και ιδρύματα.

Athens Negotiations Tournament

Των τελικών γύρων είχαν προηγηθεί δύο προκριματικοί γύροι διαπραγματευτικής προσομοίωσης, στους οποίους συμμετείχαν 50 τριμελείς ομάδες από πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.

Μετά από 5 γύρους διαπραγματευτικών προσομοιώσεων διαβαθμισμένης δυσκολίας, οι δύο ομάδες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό της 31ης Μαΐου. Εκεί, σε ζωντανή τηλεδιάσκεψη (livestreaming) που παρακολουθούσαν εκατοντάδες συμμετέχοντες, εθελοντές και προσκεκλημένοι, διαπραγματεύτηκαν ενώπιον Κριτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από καθηγητές πανεπιστημίων, διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και διαπιστευμένους διαμεσολαβητές με πλούσια εμπειρία σε διαπραγματεύσεις. Οι ομάδες αυτές ήταν η “Πολιτικάριοι”, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η “DEAL” από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ. Η τελευταία, αποτελούμενη από τις φοιτήτριες του ΟΠΑ Κες Παπιδάκη Χριστίνα, Ψωρογιάννη Βασιλική και Τσιγαρίδα Περσεφόνη, αναδείχθηκε ως η νικήτρια ομάδα του ΑΝΤ2020.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι εταιρειες PeopleCert, Goldair Handling, Athens International Airport “Eleftherios Venizelos”, ΠΛΑΙΣΙΟ – PLAISIO, EVIOL, Atraktos, το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και το Certificate in Management and Leadership Skills του ΟΠΑ.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της διοργάνωσης ήταν οι ΕΡΤ, Capital.gr, economia.gr, skywalker.gr, ThinkBiz, Frapress.gr, Citycampus.gr, Epixeirein.gr,TedxUnipi, X PAT Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Head of Media Group

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ταχ. διεύθυνση: Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα

E-mail: communications.ant@gmail.com

Σχόλια