4 καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα ιδανικοί για κάθε καλοκαίρι!

Αγαπημένε μου αναγνώστε,

Κάθε καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με όμορφα ταξίδια εμπλουτισμένα με όμορφες εικόνες, εμπειρίες και πάντα με την συνοδεία των αγαπημένων μας προσώπων, γιατί έτσι γίνονται ξεχωριστά. Με αφορμή το καλοκαίρι αποφάσισα να σου γράψω τα αγαπημένα μου μέρη στην Ελλάδα που έχω πάει με αγαπημένους μου ανθρώπους και έχουν κάνει αυτά τα ταξίδια μοναδικά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

1. Μήλος

Έχει τη φήμη του ερωτικού προορισμού. Η Μήλος μου είναι κυρίως γνωστή για τις όμορφες παραλίες της και το πολύ καλό φαγητό της και αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείς στην ενδοχώρα και στα ορεινά χωριά της. Διαφορετικά δε θα έχεις δει πραγματικά το «νησί της Αφροδίτης». Εάν αποφύγεις τον Αύγουστο με τα μελτέμια του, στη Μήλο θα χαρείς και ωραίες βουτιές, αλλά και την ησυχία σου.

Στις οργανωμένες παραλίες η Αγία Κυριακή και το Παλαιοχώρι βρίσκονται στα νοτιοανατολικά, δεν πιάνει βοριάς, η πρόσβαση είναι εύκολη και οι ομπρελοξαπλώστρες φτάνουν για όλους. Πιο νότια, το Τσιγκράδο με τα απότομα βράχια, την ψιλή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά είναι μόνο για τους τολμηρούς που θα κατέβουν το σχεδόν κατακόρυφο, αμμώδες μονοπάτι. Εδώ σου έχω και προηγούμενο αναλυτικό άρθρο σχετικό με τη Μήλο. 

2. Πάργα

καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα!

Μια μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος, μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι. Η Πάργα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα ελληνικό νησί. Η αμφιθεατρική ρυμοτομία της, τα πολύχρωμα σπίτια της, τα καταγάλανα νερά της, η απίστευτη θέα τόσο στην θάλασσα όσο και στους Παξούς και στους Αντιπαξούς σε καθηλώνει. Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

Όσον αφορά τις νυχτερινές εξόδους έχει πάρα πολλές επιλογές, όπως μπαράκια δίπλα στη θάλασσα όπου μπορείς να απολαμβάνεις ανέμελα το κοκτέιλ αλλά και εστιατόρια που αναδεικνύουν τις τοπικές γεύσεις της περιοχής.

Δες επίσης: 3+1 εξωτικοί προορισμοί της Ηπείρου για καλοκαιρινές διακοπές

3. Κύθνος

Ήσυχη και γραφική, ονομαζόταν παλιότερα Θερμιά, λόγω των θερμών πηγών που υπάρχουν εκεί έως και σήμερα. Η πρωτεύουσα του νησιού, Χώρα ή Μεσαριά, ένα πανέμορφο μέρος με ασπρισμένα σοκάκια, ολάνθιστες πλατείες, αυλές και παλιές εκκλησίες, σε καλεί να την περπατήσεις. Για μπάνια προσφέρονται οι παραλίες στους οικισμούς Αϊ-Δημήτρης, Νάουσα, Κουρί, Ζογκάκι και Λεύκες. Σίγουρα, πρέπει να επισκεφτείς την παραλία των Λουτρών, που ξεχωρίζει λόγω των θερμών πηγών, με τη θερμοκρασία του νερού, να παραμένει σταθερή στους 52°C καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

4. Καβουρότρυπες

Αποτέλεσμα εικόνας για καβουροτρυπες

Κάτι ξέρουν οι Θεσσαλονικείς που επιλέγουν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους. Γιατί φίλε μου σαν την Χαλκιδική δεν έχει ότι και αν λέτε φίλοι Αθηναίοι. Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην ανατολική πλευρά, υπάρχει ένα σύμπλεγμα από παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.

Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Αν λοιπόν οι παραλίες της Χαλκιδικής συναγωνίζονταν μεταξύ τους, οι Καβουρότρυπες μάλλον θα κέρδιζαν το πρώτο βραβείο. Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής. Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Γι’ αυτό εξάλλου, στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες.

Οι must-visit καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτοί! Δες περισσότερες προτάσεις εδώ!

Σχόλια