Οι πιο όμορφοι προορισμοί της Ηπείρου για καλοκαιρινές διακοπές. Το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, το πλούσιο πράσινο, οι πεντακάθαρες ακτές, δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο, που σίγουρα θα απολαύσετε.

Καλές διακοπές!

Σύβοτα – H «Καραϊβική» της Ελλάδας:

Οι πιο όμορφοι προορισμοί της Ηπείρου για καλοκαιρινές διακοπές

Παραλία Πισίνα

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα. Ονομάζεται και Μούρτος. Τα καταγάλανα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου που βρέχουν τις ακτές του, συνδυάζονται με το πλούσιο πράσινο και τα κάνουν να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα εξωτικά νησιά του εξωτερικού. Το «στολίδι» της Ηπείρου προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο και όλοι μένουν εντυπωσιασμένοι.

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

  1. Να περπατήσετε στο πετρόχτιστο γραφικό λιμάνι και στο τέλος του λιμανιού προχωρώντας στο «Μονοπάτι των ερωτευμένων» να φτάσετε στην παραλία «Γαλλικός Μώλος». Αν έχετε αυτοκίνητο μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και την επόμενη παραλία, του «Ζέρη» με χαρακτηριστικά της, τη ζεστή θάλασσα και τη χρυσή αμμουδιά.
  2. Μην παραλείψετε φυσικά να ανεβείτε σε ένα σκάφος για να επισκεφτείτε την πιο φημισμένη παραλία της περιοχής την «Πισίνα» που πήρε το όνομα της από το καταγάλανο χρώμα της θάλασσας, που μοιάζει με πισίνα.
  3. «Μπέλα Βράκα»: Μία ιδιαίτερη αμμώδης παραλία, που μπορεί κανείς να την επισκεφτεί με τα πόδια, περνώντας κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ την επίσκεψη σας εκεί!

    Παραλία Μπέλα Βράκα

  4. Αν αγαπάτε την καλοπέραση η «Μικρή» και «Μέγα Άμμος» είναι οι κατάλληλες παραλίες για εσάς! Θα λικνιστείτε στους ξέφρενους ρυθμούς του beach-bar και θα συναντήστε πλήθος φοιτητών και νεολαίας!
  5. Η παραλία «Καραβοστάσι» (ανήκει στην Πέρδικα), είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, την κατάλευκη άμμο, τα καταγάλανα δροσερά νερά.
  6. Τέλος αν σας αρέσει η ηρεμία, αλλά και η περιπέτεια μπορείτε να επισκεφτείτε την «Αγία Παρασκευή» και να περάσετε κολυμπώντας ή νοικιάζοντας θαλάσσιο ποδήλατο στο απέναντι εξωτικό καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή! (Η παραλία ανήκει στο χωριό Πέρδικα, μόλις 10 λεπτά οδικά από τα Σύβοτα.)

    Παραλία Αγία Παρασκευή

Πάργα – Η κοσμοπολίτικη:

Η Πάργα είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς της Ηπείρου. Η όμορφη αρχιτεκτονική με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα σοκάκια, η αμμώδης παραλία που βρίσκεται στο κέντρο, ο κατάμεστος από δέντρα λόφος, η θέα του μεγαλοπρεπούς ενετικού κάστρου, στο τέλος του λιμανιού, προσδίδουν ένα νησιώτικο αέρα στην περιοχή και μεταφέρουν τους επισκέπτες σε κλίμα παραμυθιού.

Η γραφική αρχιτεκτονική της Πάργας

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

  1. Να κολυμπήσετε μέχρι το «νησάκι της Παναγίας» που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή της κεντρικής παραλίας και να επισκεφτείτε το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται εκεί.

    Το νησάκι της Παναγίας

  2. Να περπατήσετε στο ενετικό κάστρο και στα πλακόστρωτα γραφικά σοκάκια με τις παλιές καλοδιατηρημένες πολύχρωμες μονοκατοικίες.
  3. Για κολύμβηση προτιμήστε τις παραλίες «Βάλτος» που είναι και η δημοφιλέστερη, το εκπληκτικό «Σαρακήνικο», τον «δαντελένιο» «Λύχνο» αν προτιμάτε τις αμμώδεις παραλίες και τον «Αϊ Γιαννάκη», αν αγαπάτε τα βότσαλα.

    Παραλία Σαρακήνικο

  4. Ο «Άγιος Σώστης» είναι μια πεντακάθαρη παραλία, στην οποία υπάρχει και ένα πανέμορφο πέτρινο εκκλησάκι κρυμμένο κάτω από το βράχο, με το οποίο θα εκπλαγείτε.
  5. Μια ωραία ιδέα είναι να πάτε μια ημερήσια εκδρομή στους φανταστικούς «Παξούς» ή «Αντίπαξους» με τα καθημερινά δρομολόγια που υπάρχουν.

    Παξοί

  6. Αν σας αρέσει η νυχτερινή διασκέδαση τα μπαράκια κοντά στο κάστρο είναι η ιδανική λύση για εσάς.
  7. Ακόμη, αξίζει να επισκεφτείτε το «Κάστρο του Αλή Πασά» ένα
    πολυγωνικό φρούριο, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ανθούσα και την Αγιά και χτίστηκε υπό τις οδηγίες του Αλή Πασά, για να επιβλέπει την Πάργα.

    Η παραλία Λύχνος

Πλαταριά – Η ήρεμη και οικογενειακή:

Πρόκειται για ένα μικρό γραφικό χωριό με πολύ φιλόξενους ανθρώπους. Χτισμένο σε έναν κόλπο του Ιονίου με το πετρόχτιστο λιμανάκι να σε προσκαλεί να το περπατήσεις. Ιδανικό για τους καλοφαγάδες με τις υπέροχες μεσογειακές ψαροταβέρνες κατά μήκος του λιμανιού με πολύ προσιτές τιμές, και για οικογένειες με παιδιά με τις ρηχές κεντρικές παραλίες και τον άπλετο χώρο για παιχνίδι στο κέντρο του χωριού και φθηνή διαμονή. Η Πλαταριά παρέχει μια επιλογή για τα γούστα κάθε επισκέπτη που αγαπά την ηρεμία.

Λιμάνι Πλαταριάς

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

  1. Να επισκεφτείτε το χωριό το τριήμερο της Αγίας Παρασκευής και να παρακολουθήσετε τη λιτανεία της εικόνας της Αγίας (βράδυ 25ης Ιουλίου), δια θαλάσσης μέσω ενός καϊκιού που μεταφέρει την εικόνα από το εκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέχρι το λιμάνι, όπου συνεχίζονται οι εορταστικές τιμές, με περιφορά της εικόνας με εμβατήρια και πυροτεχνήματα μέσα στο χωριό και πλήθος κατοίκων και τουριστών να ακολουθούν. Ακολουθεί πανηγύρι με παραδοσιακή ηπειρώτικη μουσική που προσελκύει πληθώρα τουριστών!

    Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Πλαταριάς

  2. Να επισκεφτείτε τη ρηχή πεντακάθαρη αμμώδη κεντρική παραλία της Πλαταριάς και να απολαύσετε τα δροσερά νερά του Ιονίου.
  3. Να επισκεφτείτε τις πανέμορφες καταγάλανες παραλίες «Καλάμι», «Ναυτίλος» και «Elena’s beach»,στις οποίες υπάρχουν και κάμπινγκ που μπορούν να σας φιλοξενήσουν, αν αγαπάτε το κάμπινγκ .

    Παραλία Ναυτίλος

  4. Να επισκεφτείτε την παραλία «Γάτα», μια παραλία με χοντρό βότσαλο, σε υπέροχη τοποθεσία, γεμάτη πράσινο, μια από τις πιο γραφικές της περιοχής.
  5. Η ιδιαίτερη παραλία «Κόκκινος Βράχος», προσελκύει εκατοντάδες νέους καθημερινά, με τα κόκκινα πετρώματα που περικλείουν την παραλία, τους δυο όμορφους κολπίσκους με το κρυστάλλινο νερό και το δημοφιλές beach bar, να αποτελούν σήματα κατατεθέν της παραλίας.

    Παραλία Κόκκινος Βράχος

  6. Να δοκιμάσετε τις εξαίσιες συνταγές με ψάρια στις ψαροταβέρνες στο λιμανάκι που φημίζονται για το φαγητό τους, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου και την Κέρκυρα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.
  7. Στην Πλαταριά υπάρχουν και αρκετές ιππικές δραστηριότητες, στις οποίες μπορείτε να λάβετε μέρος, αλλά και το ψάρεμα είναι συχνή δραστηριότητα των επισκεπτών. Εξάλλου, το χωριό φημίζεται για τα ψάρια του.

Πηγές του Αχέροντα – Η εναλλακτική επιλογή:

Ο συνυφασμένος με την ελληνική μυθολογία, Αχέρων, βρίσκεται κοντά στην Πάργα, στο χωριό Γλυκή. Παρότι δεν πρόκειται για παραθαλάσσιο προορισμό, προσελκύει πληθώρα τουριστών, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από το φυσικό κάλλος του ποταμού, του πράσινου, των φαραγγιών που δημιουργούνται, των μικρών λιμνών και των κρύων κρυστάλλινων νερών του ποταμού.

Ο μυθικός ποταμός Αχέρων

Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε:

  1. Να περπατήσετε στον ποταμό και να παρατηρήσετε τη φύση
  2. Να κολυμπήσετε στα παγωμένα νερά του ποταμού, αν αντέχετε τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού. Αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία ζωής!

Τα παγωμένα νερά του Αχέροντα και η πλούσια φύση

3.Να δοκιμάσετε να κάνετε Rafting, kayak και canoe στο υπέροχο τοπίο του ποταμού.

4.Να κάνετε Ιππασία στις Πηγές του Αχέροντα ή Ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού.

Ιππασία στον Αχέροντα

5.Μίνι κρουαζιέρα με μικρά καΐκια στις εκβολές του ποταμού, στο καλοκαιρινό θέρετρο της Αμμουδιάς.

6.Καταδύσεις και όλα τα θαλάσσια σπορ στην «Αμμουδιά».

Σχόλια